Επιτυχημένο το σεμινάριο προπονητών Minibasket

Το σεμινάριο προπονητών MiniBasket U12 που φιλοξενήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 21 και 22 Οκτωβρίου αντίστοιχα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Βασικός ομιλητής ήταν ο Νέναντ Τρούνιτς, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σερβίας το παρακολούθησαν συνολικά 460 προπονητές.

Το κλειστό γυμναστήριο Μετς φιλοξένησε 260 προπονητές και το ΚΓ Μίκρας 200 με τον Τρούνιτς, με ομάδες επίδειξης να δείχνει ασκήσεις πάνω στις θεμελιώδεις αρχές του Minibasket όπως βασικές κινητικές δεξιότητες, τη μεθοδολογία διδασκαλίας του σουτ, την ανάπτυξη αμυντικών δεξιοτήτων στις μικρές ηλικίες, τη βελτίωση λήψης αποφάσεων, καθώς και μια παραδειγματική προπόνηση προχωρημένου επιπέδου για το συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ. Στις επιδείξεις minibasket χρησιμοποιήθηκε ειδικός αθλητικός εξοπλισμός για ηλικίες 8 έως 12 ετών, χαμηλές μπασκέτες και 5ρες μπάλες.

Ο Θοδωρής Σιαρές, επικεφαλής προπονητής Minibasket της ΕΟΚ, μίλησε για τη φιλοσοφία του Minibasket στη χώρα μας, τις προπονητικές κατευθύνσεις του τμήματος ανάπτυξης της Ομοσπονδίας, τους παράγοντες που επηρεάζουν το Minibasket και τα συστατικά που αποτελούν την εκμάθηση του αθλήματος στις μικρές ηλικίες.

To σεμινάριο είχε μια δεύτερη, εξίσου σημαντική πτυχή με τις ομιλίες των Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, Ευάγγελου Ζουμπανέα, στην Αθήνα και Στέλλας Σαρηπαναγιώτου στη Θεσσαλονίκη. Έδωσαν κατευθύνσεις στους συμμετέχοντες ως προς τις σωστές διατροφικές συνήθειες, αλλά και του σωστού τρόπου ζωής των μικρών αθλητών πριν, αλλά και μετά τις προπονήσεις.

Το Διεθνές Σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος για μικρές ηλικίες της Ομοσπονδίας και του Προγράμματος FIBA Europe Youth Development Fund, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Την εκδήλωση άνοιξε στην Αθήνα ο σύμβουλος του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ, Κώστας Μίσσας και στην Θεσσαλονίκη ο υπεύθυνος αναπτυξιακού προγράμματος, Νίκος Σταυρόπουλος.

Η ΕΟΚ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τη διοίκηση και το προσωπικό των δύο γηπέδων για την πολύτιμη βοήθειά τους, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” προς τους νεαρούς αθλητές που πρωταγωνίστησαν με τον τρόπο τους και είναι από τα σωματεία ΑΟ Παγκρατίου, ΑΟ Αμύντας, ΚΟ Χολαργού, Αίας Ευόσμου, ΑΣ Άρης, ΔΕΚΑ, και ΑΣ ΠΑΟΚ. Μας τίμησαν με την παρουσία τους και βοήθησαν να πραγματοποιηθούν οι πρότυπες προπονήσεις Minibasket (demo teams).