Ζαβός: «Ο Αμύντας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την κρίση»

Με ένα πενταετές πλάνο, ο Αμύντας συνεχίζει να επενδύει σε νεαρά παιδιά. Ο Αλέξης Ζαβός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το πρωτάθλημα της Α2 σχολιάζοντας τις αλλαγές που έγιναν, αλλά και για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Φιλαθλητικό για το Κύπελλο Ελλάδος.

Αναλυτικά:

Για το πρωτάθλημα της Α2 ανδρών:

«Σε όλους προκάλεσε έκπληξη η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Το γεγονός ότι πέφτουν πέντε ομάδες ήταν αιφνιδιαστικό, παράλληλα το πρωτάθλημα ξεκινάει νωρίς (1η Οκτωβρίου) με αποτέλεσμα να δούμε πολλές ανέτοιμες ομάδες. Κάποιες μάλιστα δεν έχουν στελεχώσει ακόμα το ρόστερ τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το επίπεδο και η ποιότητα στην αρχή να είναι πεσμένο. Θα αυξηθεί ο αριθμός των εκπλήξεων και ελπίζω στη πορεία το πρωτάθλημα να βρει την ταυτότητα του και να είναι συναρπαστικό όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα γίνονται μάχες και κανείς δεν θα έχει περιθώριο να χαλαρώσει».

Για τους στόχους του Αμύντα στο νέο πρωτάθλημα:

«Ο μεγάλος στόχος είναι να επενδύσουμε στην ομάδα που φτιάχνουμε, η οποία έχει προοπτική πενταετίας. Έχουμε αρκετά μικρά παιδιά που αργότερα θα αποτελέσουν τον κορμό του Αμύντα. Το ευχάριστο για εμάς είναι ότι έχουμε προλάβει την προκήρυξη της ΕΟΚ για του χρόνου σύμφωνα με την οποία στην αποστολή για κάθε αγώνα θα πρέπει να υπάρχουν τέσσερις παίκτες κάτω των 20 ετών. Εμείς αυτό το κάναμε ούτως ή άλλως. Όσον αφορά τον βαθμολογικό στόχο αυτός είναι η παραμονή στη κατηγορία και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο γίνεται. Θα έχουμε δύσκολο έργο, όμως θα παλέψουμε και θα το πετύχουμε. Έχω εμπιστοσύνη στο ταλέντο και την προσπάθεια των παικτών μου.

Γενικότερα είμαι σίγουρος ότι μία ομάδα όπως ο Αμύντας που έχει ιστορία, ισχυρή και μπασκετική διοίκηση και κόσμο που αγαπάει την ομάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την κρίση που χτυπάει τη χώρα και το άθλημα».

Για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Φιλαθλητικό για το Κύπελλο:

«Ο Φιλαθλητικός εδώ και πολλά χρόνια έχει τον ίδιο προπονητή κάτι που του δίνει αγωνιστική ταυτότητα.  Παίζει ελεύθερο και γρήγορο μπάσκετ, ενώ στην άμυνα είναι πολύ πιεστικός. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος».