Ένσταση για τα όσα έγιναν στη Λιβαδειά κατέθεσε ο Γυμναστικός Χαλκίδας . Οι άνθρωποι του συλλόγου της Εύβοιας απογοητευμένοι τόσο από τη συμπεριφορά των γηπεδούχων όσο και από τη διαιτησία του αγώνα της 16ης αγωνιστικής αποφάσισαν να στείλουν στην ΕΟΚ τα παράπονα τους για το συγκεκριμένο ματς.

Συγκεκριμένα, στη Χαλκίδα ζητούν επανάληψη του αγώνα ή τουλάχιστον του δεύτερου ημιχρόνου όπου και υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος, ενώ παράλληλα επιθυμούν το παιχνίδι να διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο.

Αναλυτικά:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Το Δ.Σ. του Γ.Π.Σ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ στην χθεσινοβραδυνή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα που διεξήχθη την Κυριακή 4 Μαρτίου στην Λειβαδιά ανάμεσα στην Α.Ε. ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ και στον Γ.Π.Σ.Χ.

Η Ενσταση αυτή , κατατίθεται με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου του αγώνα ,στα αποδυτήρια των διαιτητών , και είχαν ως αποτέλεσμα την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ , αφού οι δύο διαιτητές του αγώνα κύριοι ΖΑΚΕΣΤΊΔΗΣ και ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ήταν Εμφανώς επηρεασμένοι , ψυχολογικά και σωματικά , μετά από όλη αυτή την Τρομοκρατία που υπέστησαν από τον πρόεδρο της ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ και τους ανθρώπους του και την οποία περιγράφουν αναλυτικά στο φύλλο αγώνα.

Επίσης η 48λεπτη διακοπή του αγώνα , στο ημίχρονο ξεπερνάει κάθε κανονισμό του αθλήματος , αφού δεν οφειλόταν σε άλλα αγωνιστικά ή απρόβλεπτα αίτια, παρά μόνο σε στην σωματική και ψυχολογική βία κατά των δύο διαιτητών και του κομισάριου του αγώνα.

Κατόπιν τούτων ζητούμε,

1)Την επανάληψη ολόκληρου του αγώνα ή τουλάχιστον του δευτέρου ημιχρόνου στο οποίο θεωρούμε ότι υπήρξε πραγματική αλλοίωση του τελικού αποτελέσματος , και το οποίο πλέον δεν διεξήχθη σε αθλητικά πλαίσια , παρά μόνο σε ένα προσχεδιασμένο , και οργανωμένο κλίμα τρομοκρατίας , και προς τους διαιτητές αλλά και προς τους παίκτες, προπονητές και ανθρώπους της ομάδας μας.

2)Η επανάληψη του αγώνα θα πρέπει να γίνει σε ουδέτερο γήπεδο ή στο γήπεδο της Λειβαδιάς , χωρίς φυσικά την παρουσία φιλάθλων.(Κεκλεισμένων των θυρών).

Θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθούν «σκληρές» αποφάσεις , που να σταματήσουν επιτέλους , την ανοχή που επιδεικνύεται σε ορισμένους θεσμικούς παράγοντες (όπως ο πρόεδρος της ομάδας της Λειβαδιάς) οι οποίοι επανειλημμένως έχουν δημιουργήσει ανάλογα γεγονότα εκβιασμού , τραμπουκισμού και προπηλακισμού διαιτητών».