Ζούρος και με τη… βούλα!
“Στόχος μας να φέρουμε την εθνική και πάλι στο ψηλότερο σημείο”…

Ήταν προδιαγεγραμμένο για το ποιος θα ήταν ο νέος τιμονιέρης της εθνικής ομάδας στις δύο επόμενες διοργανώσεις, στο Eurobasket και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Κι απλά οι… εικασίες επιβεβαιώθηκαν, με την ΕΟΚ να δίνει το χρίσμα στον Ηλία Ζούρο. Ο Έλληνας προπονητής, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ομοσπονδίας της συνεργασίας των δύο πλευρών σχολίασε: “Στόχος μας είναι να φτάσει και πάλι η εθνική ομάδα στο ψηλότερο σημείο, εκεί που της αρμόζει να είναι” και πρόσθεσε: “Είναι μεγάλη η τιμή αλλά και η ευθύνη”
Λίγο νωρίτερα η ΕΟΚ είχε εκδώσει την ανακοίνωση της συμφωνίας.
“Ο Ηλίας Ζούρος είναι ο νέος προπονητής  της Εθικής Ομάδας των Ανδρών. Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ ,Γιώργος Βασιλακόπουλος, και ο Έφορος των Εθνικών Ομάδων ,Γιώργος Κολοκυθάς. συναντήθηκαν και συζήτησαν σήμερα το πρωϊ με τον Ηλία Ζούρο.Οι δυο πλευρές ήρθαν σε πλήρη συμφωνία και ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε τα ηνία «της επίσημης αγαπημένης όλων των Ελλήνων» ενόψει του Eurobasket της Λιθουανίας το ερχόμενο καλοκαίρι και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο”. 

Όσον αφορά το επιτελείο, αν κι επισήμως δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αναμένεται να έχει στο πλευρό του τους Δημήτρη Πρίφτη και Γιώργο Κετσελίδη, ενώ η παρουσίαση του απ’ την ομοσπονδία θα πραγματοποιηθεί μόλις υπάρξει κάποιο κενό στο πρόγραμμα της Ζαλγκίρις Κάουνας, της οποίας συνεχίζει να είναι ο χεντ κόουτς.