Ηλ. Ζούρος: “Σημαντικό το παιχνίδι στη ρακέτα”

Η πρωτιά που έχει καταλάβει η εθνική ομάδα στην γενική στατιστική στον τομέα των ριμπάουντ (!), σίγουρα χαροποιεί τον ομοσπονδιακό Ηλία Ζούρο, ο οποίος άλλωστε ζητούσε απ’ την πρώτη στιγμή που συγκεντρώθηκαν οι διεθνείς να δείξουν έμφαση σ’ αυτόν τον τομέα. Και τώρα, λοιπόν, που ξεκινά η δεύτερη φάση της διοργάνωσης ο Ζούρος πάλι “χτυπάει” το ίδιο καμπανάκι στους παίκτες του. “Όποιος κερδίσει τη μάχη των ριμπάουντ έχει ένα μικρό προβάδισμα για τη νίκη, όπως και το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα”, σχολίασε ο Ζούρος ενόψει της αναμέτρησης με τη Σλοβενία, αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης της εθνικής στο Βίλνιους.
Μίας προπόνησης η οποία όπως ανέφερε είχε χαρακτήρα ξεμουδιάσματος. “Κάναμε κάποια σουτ και δουλέψαμε πάνω στην επιθετική τακτική. Το βράδυ θα δουλέψουμε τα κομμάτια που χρειαζόμαστε, ιδιαίτερα στην άμυνα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με ιδιαιτερότητες, με ψηλούς που είναι καλοί κοντά και μακριά από το καλάθι, αλλά και με έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ. Σε κάποια σημεία του αγώνα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε πιο ψηλό σχήμα. Μπορεί να μειωθεί η ταχύτητά μας έτσι, αλλά θέλουμε να παραμείνουμε δυνατοί στα ριμπάουντ. Όποιος κερδίσει τη μάχη των ριμπάουντ έχει ένα μικρό προβάδισμα για τη νίκη, όπως και το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα. Ξέρουμε επίσης πως η Σλοβενία παίζει για αρκετή ώρα άμυνα ζώνης, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό. Ο Μπουρούσης ανάρρωσε από την ίωση κι ελπίζουμε να μας βοηθήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”, πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συμπλήρωσε:
“Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Όποτε μπαίνεις στο γήπεδο, στόχος είναι η νίκη. Ότι η Σλοβενία διαθέτει έμπειρους και αθλητικούς παίκτες το γνωρίζουμε. Ετοιμάζουμε την τακτική, ελπίζουμε όλα να δουλέψουν σωστά, να παλέψουμε μέχρι το 40 και να κερδίσουμε εμείς. Το τι έχει γίνει στην προϊστορία δεν έχει καμία σημασία. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Έχουμε μία νίκη και θα χρειαστούμε άλλες δύο για να περάσουμε στο Κάουνας κι από εκεί και πέρα να διεκδικήσουμε κι άλλα πράγματα. Το ρεπό που υπάρχει μεταξύ των αγώνων δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να ξεκουράζονται και σε μας να προετοιμάζουμε καλύτερα το παιχνίδι”…
Την… ακτινογραφία της Σλοβενίας έχει αναλάβει να την “εξηγήσει” ο συνεργάτης του Ζούρου, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, που κι αυτός στάθηκε στον τομέα των ριμπάουντ. “Η Σλοβενία είναι μία πολύ καλή ομάδα, με έμπειρους παίκτες, πολλοί εκ των οποίων αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης στα επιθετικά ριμπάουντ και ενδεικτικό είναι ότι μάζεψε 15 στο παιχνίδι με τη Ρωσία. Διαθέτει ισορροπία μεταξύ του παιχνιδιού μέσα στη ρακέτα και στην περιφέρεια, ενώ προσπαθεί να περνά την μπάλα στα τεσσάρια της ομάδας, που είναι πολύ δυνατά κοντά στο καλάθι, όπως ο Λόρμπεκ όταν χρησιμοποιείται σαν δεύτερος ψηλός, αλλά και ο Σμόντις. Στην περιφέρεια παίζει πολλά πικ εν ποπ. Σε ό,τι αφορά στην άμυνα, εφαρμόζει για μεγάλα διαστήματα ζώνη και παίζει δυνατά, με αρκετές επαφές”.