Ζούρος: “Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα”…

Τις πταίει; Όλοι μας επί της ουσίας ήταν η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα (το οποίο βέβαια δεν τέθηκε, αλλά επλανάτο…) απ’ τον ομοσπονδιακό προπονητή Ηλία Ζούρο, ο οποίος επέρριψε ευθύνη για την ήττα στην κακή άμυνα που έπαιξε η ελληνική ομάδα, άμυνα η οποία δεν επιτρέπεται (και δεν γίνεται) να επαναληθφθεί, ενώ ξεκαθάρισε ότι πλέον η νίκη κόντρα στο Μαυροβούνιο είναι μονόδρομος. Φυσικά ο προπονητής των Σκοπίων Μάριν Ντοκουζόφσκι δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του λέγοντας ότι “νίκησε ο καλύτερος”, αλλά δεν έκρυψε τους φόβους του για την κόπωση των παικτών του…

«Συγχαρητήρια στον αντίπαλο, άξιζε τη νίκη. Εμείς θα έπρεπε να παίξουμε καλή άμυνα, γιατί συμβαίνει να έχεις κακή μέρα στην επίθεση, αλλά σήμερα δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα”, σχολίασε ο Ηλίας Ζούρος και συνέχισε: “Παραμένουμε ενωμένοι, στη νίκη και στην ήττα. Έχουμε άλλα δύο ματς μπροστά μας και πάμε να τα κερδίσουμε. Δεν πιστεύω πως θα ξανακάνουμε τόσο κακή εμφάνιση. Δεν γίνεται να έχουμε τόσο κακή συγκέντρωση στην άμυνα και στην επίθεση. Στο ματς με το Μαυροβούνιο υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα για μας, η νίκη. Θα αναλύσουμε τα λάθη μας και θα είμαστε έτοιμοι».

Από την πλευρά του ο Νίκος Ζήσης τόνισε: «Συγχαρητήρια στην ΠΓΔΜ. Δικαιούται τη νίκη. Εμείς παίξαμε άθλια. Ο κόουτς μάς είπε στη διάρκεια της προετοιμασίας για αυτό το ματς, ότι ο αντίπαλος παίζει με πολύ πάθος. Αυτό κι έγινε, οι Σκοπιανοί εμφανίστηκαν πιο έτοιμοι για μας κι όταν έχεις τόσο κακά ποσοστά όπως εμείς, αυτό δεν βοηθά. Στο παρελθόν κερδίσαμε ματς παρά την αστοχία μας, σήμερα όμως δεν τα καταφέραμε. Έχουμε άλλα δύο ματς. Πιστεύω πως αυτή η ήττα θα μας γίνει μάθημα. Σε ένα μεγάλο τουρνουά πρέπει να ανασυγκροτείσαι, κερδίζεις ή χάνεις».

Στον αντίποδα ο Μάριν Ντοκουζόφσκι ανέφερε: «Ήταν μια σπουδαία νίκη για μας. Πιάσαμε την καλύτερη δυνατή απόδοση, είχαμε πολύ καλή άμυνα, πάθος και ευστοχία στην επίθεση. Όπως κι απέναντι στην Κροατία, όλοι οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Σήμερα νίκησε η καλύτερη ομάδα. Δεν γιορτάζουμε, δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, γιατί έχουμε ένα σημαντικό ματς με τη Φινλανδία και θέλουμε τη νίκη για να προκριθούμε. Φοβάμαι πολύ τα δύο προσεχή παιχνίδια, γιατί είμαστε εξαντλημένοι ψυχολογικά και σωματικά. Ελπίζω πως οι παίκτες μου θα ανακτήσουν τις δυνάμεις τους».

Τέλος, ο Βόινταν Στογιανόφσκι πρόσθεσε: «Ήταν μια ακόμη μεγάλη νίκη για μας. Μετά τη νίκη επί της Κροατίας έχουμε αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Η άμυνα ήταν το μυστικό για την επιτυχία της ομάδας μας απέναντι στην Ελλάδα».