hrodotos-farosΣτο πέμπτο… ζάλο κρίθηκε το ματς της Κρήτης με μεγάλο νικητή τον Ηρόδοτο, ο οποίος κατάφερε να παρασύρει στο «χορό» του τον Φάρο και εν τέλει να επικρατήσει με 93-88. Η αξία του συγκεκριμένου ροζ φύλλου αγώνα για τους γηπεδούχους μάλιστα δεν ήταν μόνο βαθμολογική, αλλά και ψυχολογική καθώς κατόρθωσαν να κάνουν αυτό που έχει καταφέρει μέχρι στιγμής μόνο η αήττητη πρωτοπόρος του ομίλου. Από την αντίπερα όχθη, η απουσία του Κατούφα (πρόβλημα στο πέλμα), αλλά και του Παπαδόπουλου, ο οποίος υπέστη τράβηγμα μόλις μπήκε στον αγώνα, στοίχησαν στην ομάδα του Κερατσινίου.

Οι δυο βαθμοί απέναντι σε μια ομάδα που το πιο πιθανόν είναι να παίζει του χρόνου στην Β’ εθνική, ήρθαν δια χειρός Αλεξίου ο οποίος πήρε από το χέρι τους συμπαίκτες του και με 37 ποντους έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς. Τις φιγούρες του έμπυρου πλει μεικερ σεγκοντάρισαν οι Γεωργούτσος και Μαϊστρέλης, οι οποίοι την κρίσιμη στιγμή κράτησαν την ομάδα τους ζωντανή και στο έξτρα πεντάλεπτο της έδωσαν τη χαρά του θριάμβου.

Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά και με καλάθια των Τσερκιτσόγλου και Αλεξίου, πήραν γρήγορο προβάδισμα. Άμεσα όμως ο Φάρος ισοφάρισε με πρωταγωνιστές τους Κερασοβίτη και τον Λυκογιάννη. Ο Ηρόδοτος έβρισκε και πάλι λύση στην επίθεση με αποτέλεσμα να κλειστό το 1ο δεκαλέπτου υπέρ του. Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με μεγαλύτερη πυγμή και με 10-0 σερί (6 πόντους από τον Πρινέα) κατέκτησε τα ηνία. Το σερί της ομάδας του Κερατσινίου έσπασε ο Αλεξίου Αλεξίου με τρίποντο, αλλά ο Φουστέρης απάντησε στην επόμενη επίθεση της ομάδας του. 42”  πριν από την λήξη της περιόδου μάλιστα με βόμβες από τα 6,75 από Καρασταμάτη και Φουστέρη οι «κόκκινοι» άνοιξαν τη διαφορά στους 9. Έτσι, οι παίκτες του Ανδρέα Πολέμη πήγαν με χαμόγελο στα αποδυτήρια.

Κατά την επιστροφή τους όμως έσβησε, αφού με ένα έμμεσο τρίποντο του Αλεξίου η 3η περίοδος ξεκίνησε θετικά για τους κρητικούς. Και πάλι όμως η απάντηση ήταν άμεση για τους Κερατσινιώτες, με…. υπογραφή Φωστέρη. Λύση στο κλείσιμο της ψαλίδας, έδωσε ο Μαϊστρέλης με τρίποντο στα 17”. Η τελευταία περίοδος ήταν η πιο συγκλονιστική όλων. Ο Φάρος μπήκε με 7 πόντους διαφορά στο εναπομένοντα χρόνο και γρήγορα έγιναν 9 με καλάθι του Πρινέα. Η απάντηση ήρθε και πάλι από τον Μαϊστρέλη, ο οποίος καυτός ευστόχησε και πάλι έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Μάλιστα σε κάθε δίποντο του Φάρου που ακολούθησε ο Ηρόδοτος απαντούσε πανομοιότυπα διά χειρός Μαϊστρέλη. Στα 4:34 πριν από την λήξη και την επίθεση να τελειώνει για τον Ηρόδοτο μπήκε στο «χορό» και ο Αλεξίου ο οποίος σκόραρε από τα 9 μέτρα και μειώνει στον πόντο για την ομάδα του Μανόλη Δημητριάδη. Ακολούθησε μια βολή για το ταμείο των φιλοξενούμενων Από το Φουστέρη, όμως ο πρώτος σκόρερ των ηρακλειωτών Αλεξίου έδωσε μετά από αρκετό χρονικό διάστημα και πάλι το προβάδισμα στον Ηρόδοτο. Ο Φουστέρης διορθώνοντας την πεταμένη βολή χάρισε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του. και τότε την σκυτάλη στο ταμείο των «μπλε» πήρε ο Τσερκιτσόγλου και με δύο ατομικές ενέργειες ισοφάρισε ξανά. Στην τελευταία επίθεση ο Αλεξίου δεν βρήκε στόχο και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Ο Ηρόδοτος αποφασισμένος μη χάσει την τεράστια ευκαιρία να κοιτάξει το θεριό στα μάτια και να του αποσπάσει πολύτιμους βαθμούς μπήκε αδιάλλακτος στον έξτρα χρόνο. Έτσι το σερί της ομάδας του Μανώλη Δημητριάδη έφτασε στο 11-0 από ταμείο των Αλεξίου, Γεωργούτσο και Μαϊστρέλη. Ο Καραλής κατάφερε να μειώσει στους 8 και 33” πριν την λήξη στους 3. Παρόλα αυτά η ψυχραιμία από τους Γεωργούτσος και Μητρόπαπας σφράγισαν το προβάδισμα χαρίζοντας έτσι και τη νίκη στο σύλλογο της Αλικαρνασσού.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ– ΦΑΡΟΣ 93-88 (72-72 κ.α.)
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-15, 38-47, 50-57, 72-72, 93-88
Διαιτητές: Καρακάσης-Λογοθέτης
ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Δημητριάδης): Αλεξίου 37(4), Βαμβακάς, Μαϊστρέλης 15(5), Γεωργούτσος 18, Τσερκιτσόγλου 9,  Μεντένης, Μητρόπαπας 2,  Βαρνάβας 4, Αντωνιάδης, Μαυρόπουλος 6,  Χαρατσής 2.
ΦΑΡΟΣ (Πολέμης):  Πρινέας 14, Φουστέρης 23(6), Κουντούρας 3(1), Κάραλης 19(2), Κοροπούλης, Χόρτσας, Κερασοβίτης 9, Καρασταμάτης 3(1), Λυκογιάννης 13, Μουστόπουλος 4, Τσούρτος, Παπαδόπουλος.