Η… αδιαφορία νίκησε κατά κράτος!

Απεργιακές κινητοποιήσεις, οικονομική… στενότητα, κρίση! Λέξεις της καθημερινότητας όλων των Ελλήνων, που όπως είναι φυσικό επηρεάζουν άμεσα και το μπάσκετ. Κι αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και στο ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, υπό την αιγίδα της ΚΕΔ και της ΕΚΑΣΘ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, η αδιαφορία ήταν κάτι παραπάνω από «χτυπητή», με σχεδόν 15 συμμετέχοντες και μόλις τρία σωματεία να δηλώνουν παρουσία!!!
Σας παραθέτουμε το πλήρες δημοσίευμα του εντύπου και του συναδέλφου Κ. Γκάστια.

«Το μπάσκετ δεν περνάει κρίση μόνο στα υψηλά στρώματα αλλά και στη βάση του. Με πολύ μικρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν τα αγωνιστικά και γραπτά τεστ που διοργάνωσε η ΚΕΔ / ΕΣΚΑΘ για τους μη αξιολογημένους διαιτητές μπάσκετ. Οι διαιτητές δεν ξεπέρασαν ούτε τους 15 ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μόλις 4 από τους 18 της Λάρισας έδωσαν το παρών. Αυτό δείχνει μια αδιαφορία που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα και να αναζητηθούν νέα κίνητρα για την έλευση νέου… αίματος στο χώρο.

Κάποιοι βέβαια έκαναν λόγο για την καθυστέρηση των πληρωμών, και το έθεσαν ως βασικό λόγο της μη προσέλευσης. Στην ομιλία μάλιστα του εκπροσώπου της ΚΕΔ/ΕΟΚ κ. Κορομηλά, ο πρώην διαιτητής δήλωσε απογοητευμένος από τη μικρή προσέλευση. Τότε τον διέκοψε ο κ. Μαραμής που του είπε πως δεν είναι αδιάφοροι αλλά…απλήρωτοι. Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε γνωστό πως μέσα στις επόμενες ημέρες κι όλας ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ υποσχέθηκε πως θα βρει τις λύσεις για να πληρωθούν όλοι οι διαιτητές πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ που είναι προγραμματισμένη για τις 30 Οκτωβρίου. Ο κ. Φαλάγγας επίσης τόνισε πως υπάρχουν οι υποσχέσεις από τον πρόεδρο της ΕΟΚ κ. Βασιλακόπουλο και γι’ αυτό άλλωστε η πρεμιέρα του πρωταθλήματος πήγε μια εβδομάδα πιο πίσω.

ΝΙΚΑΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΜΑΣ…

Λίγο μετά τα αγωνιστικά τεστ που έγιναν στο ΕΑΚ Λάρισας και λίγο πριν τα γραπτά πραγματοποιήθηκε μια επιμορφωτική ημερίδα στην αίθουσα του ICBS. Η ημερίδα αυτή ήταν «ανοιχτή» με δυνατότητα συμμετοχής όσων εκ των παραγόντων, προπονητών, αθλητών επιθυμούσαν, και έγινε παρουσίαση του προγράμματος δράσης της ΚΕΔ/ΕΣΚΑΘ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2010 – 11, καθώς επίσης των νέων τροποποιήσεων των κανονισμών παιδιάς.

Όμως η παρουσία αθλητών και παραγόντων ήταν εξίσου απογοητευτική. Εκπρόσωποι μόνο τριών ομάδων απ’ όλη την Θεσσαλία έδωσαν το παρών. Ο προπονητής Γιώργος Φωτίου της Νίκαιας, ο προπονητής Σάββας Αραπατσάνης της γυναικείας Ολύμπια ΓΣ και ο διοικητικός Βάιος Μπακαβέλλος των Τιτάνων Παλαμά. Από αθλητές δεν είδαμε κάποιον.

Την αρχή έκανε ο κ. Κορομηλάς όπου έκανε μια ανάλυση των νέων κανονισμών και δέχθηκε σχετικές ερωτήσεις. Στη συνέχεια μιλήσε ο κ. Κουκουλίτσιος που έκανε μια τοποθέτηση πάνω στη δράση της ΚΕΔ/ ΕΣΚΑΘ σχετικά με τους ορισμούς, τις αξιολογήσεις, τα κωλύματα κ.α. Επίσης μίλησαν τόσο ο κ. Χλωρός όσο και ο Τσιργούλας από την ΚΕΔ/ ΕΣΚΑΘ.»…