Η ΑΕΚ είναι γεννημένη να κερδίζει…

Στόχευσε, όπλισε και δεν άφησε και πολλά περιθώρια στο Παγκράτι! Ο λόγος για το Νίκο Κούρτη, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της άνετης – όπως εξελίχθηκε – επικράτησης της ΑΕΚ επί του Παγκρατίου, καθώς σε 32 λεπτά συμμετοχής, έκανε… όργια στο παρκέ, πετυχαίνοντας 20 πόντους με ποσοστά  αξιοζήλευτα (4/4 τρίποντα, 4/6 βολές, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα). Ο ίδιος βέβαια μετά το τέλος του ματς κράτησε χαμηλούς τόνους, μιλώντας στο επίσημο site της ΑΕΚ, αφιερώνοντας τη νίκη στους λιγοστούς οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι βρέθηκαν στο πλευρό της, αλλά και στον άτυχο Πέτρο Νοέα, ο οποίος όντας τραυματίας δεν μπόρεσε ν’ αγωνιστεί.

– Αν και ήταν ένα δύσκολο ματς καταφέρατε να πάρετε τη νίκη και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Ποια στοιχεία θεωρείς ότι συνέβαλαν σε αυτό;
«Βγάλαμε αρκετή ενέργεια μέσα στο γήπεδο. Από την αρχή της αναμέτρησης μπήκαμε δυνατά και δείξαμε ότι το Παγκράτι θα είχε μία πολύ δύσκολη βραδιά. Η ΑΕΚ βδομάδα με την βδομάδα γίνεται καλύτερη. Ως ομάδα έχουμε μεγάλη ποιότητα παικτών. Σήμερα είχαμε αρκετούς παίκτες που έπαιξαν καλά στην επίθεση, όπως ο Βαγγέλης Σκλάβος και ο Δημήτρης Δέσπος».|

– Και εσύ όμως προσωπικά έκανες μια πολύ καλή εμφάνιση. Ήταν το καλύτερο σου ματς με την φανέλα της ΑΕΚ.
«Δουλεύω παρά πολύ σκληρά στις προπονήσεις και κάποια στιγμή αυτό θα έβγαινε και μέσα στο γήπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω για την σημερινή μου εμφάνιση τους συμπαίκτες αλλά και τον προπονητή μου».

– Τελικά από ότι αποδείχθηκε η απουσία του κόσμου δεν σας επηρέασε αρνητικά. Πώς καταφέρατε να ξεπεράσετε το «εμπόδιο» αυτό;
«Από την αρχή μπήκαμε στο γήπεδο συνειδητοποιημένοι και συγκεντρωμένοι. Δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για εμάς πέρα από τη νίκη. Ουσιαστικά με την εμφάνιση μας κάναμε εμείς εύκολο το ματς, αν και χωρίς τον κόσμο και τον συμπαίκτη μας Πέτρο Νοέα, ο βαθμός δυσκολίας του ήταν μεγάλος.
Η ΑΕΚ έχει τόσους πολλούς καλούς παίκτες που κάθε αγωνιστική ένας από όλους μπορεί να βάζει πολλούς πόντους, όπως συνέβη σήμερα με εμένα.
Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στους φιλάθλους μας που δεν ήταν σήμερα στο γήπεδο αλλά και στον Πέτρο που είναι τραυματίας».

– Αν και είναι σχετικά νωρίς, πώς βλέπεις την επόμενη αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΟΦΗ;
«Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε, Η ΑΕΚ είναι γεννημένη για να κερδίζει. Θα προετοιμαστούμε όλη την εβδομάδα για το ματς και θα πάμε στον ΟΦΗ για να κερδίσουμε. Θα πάμε για τη νίκη, δεν υπάρχει κάτι άλλο».