Η “αποστολή” στην Κρήτη και οι μάχες της σωτηρίας

dyoaorakia_kritiΜε τον αγώνα μεταξύ του Ιωνικού Ν.Φ. και του Περιστερίου ανοίγει σε λίγη ώρα το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στο νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής. Το παιχνίδι έχει φυσικά μονόπλευρο ενδιαφέρον, αφού το Περιστέρι παλεύει να σωθεί και δεν έχει περιθώρια ήττας, απέναντι σε μία ομάδα που έχει υποβιβαστεί μαθηματικά εδώ και δύο αγωνιστικές και έχει 0-8 στο γήπεδο της. Τα… σπουδαία της 21ης αγωνιστικής είναι φυσικά την Κυριακή.

Ο λόγος φυσικά για την… αποστολή του Αετού στην Κρήτη, όπου θα παίξει με το αδιάφορο βαθμολογικά -και γεμάτο με προβλήματα τραυματισμών- Ηράκλειο, το οποίο πάντως έχει 9 νίκες σε 10 αγώνες στο γήπεδο του και μόνο με κατεβασμένα τα χέρια δεν πρόκειται να παραδοθεί. Η ομάδα, βέβαια, που “καίγεται” για το ροζ φύλλο αγώνα είναι ο Αετός, ο οποίος βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από τον Ιωνικό Νίκαιας και τον Εθνικό, προσβλέποντας να τους προσπεράσει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Οι δύο πρωτοπόροι έχουν σαφώς ευκολότερο έργο στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, με τον Εθνικό να υποδέχεται τη μάλλον καταδικασμένη Νήαρ Ηστ (είναι τρεις βαθμούς κάτω από τη γραμμή της σωτηρίας, με έξι αγώνες να απομένουν) και τον Ιωνικό Νίκαιας να παίζει στην Καλλιθέα με τον (ήδη υποβιβασμένο, και μαθηματικά) Πόλις.

Από εκεί και πέρα, μεγάλες μάχες με φόντο την παραμονή θα γίνουν στο Δαΐς μεταξύ του Δούκα και του Αμαρουσίου, όπως και στο Ιλιον μεταξύ της Ενωσης και του Αμύντα. Τέλος, το πρόγραμμα “κλείνει” η αναμέτρηση του Πανερυθραϊκού με τον Χολαργό, με τους φιλοξενούμενους να κυνηγούν τη “μεγάλη” νίκη που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στη σωτηρία.

Μάχες για τη σωτηρία σε πέντε μέτωπα

Στον Βορρά, οι μάχες για τη σωτηρία είναι αυτές που θα μονοπωλούν το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, καθώς και το που… θα σταματήσει το νικηφόρο σερί της Δόξας Λευκάδας, η οποία θα επιδιώξει να συμπληρώσει ένα γύρο αήττητη απέναντι στην ομάδα από την οποία ηττήθηκε τελευταία φορά (Μαχητές Δόξας Πεύκων)! Τα παιχνίδια που προσελκύουν βέβαια το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αυτά στα οποία εμπλέκονται οι ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα πέντε που διεξάγονται αύριο σε Κοζάνη (Ηρακλής Κοζάνης-Αιγάλεω), Λιβαδειά (Λιβαδειά-Αργος Ορεστικό), Καβάλα (Ελευθερούπολη-Αργοναύτης), Νέα Μουδανιά (Πευκοχώρι-ΧΑΝΘ) και Βόλο (Νίκη Βόλου-Πιερικός Αρχέλαος), με την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται τρεις ώρες νωρίτερα από τις υπόλοιπες (14:00). Τέλος, λιγοστό είναι το βαθμολογικό ενδιαφέρον σε Αρναία (Στρατώνι-Αίας Ευόσμου), δύο ομάδες που θα παίξουν περισσότερο για το γόητρο, μιας και βρίσκονται μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Γήπεδο Ωρα Αγώνας Διαιτητές Σκορ 1ου γύρου
Κερατσινίου 17:00 Εθνικός-Νήαρ Ηστ Σιώκας, Γκαμήλη 66-48
Ν. Ηρακλείου 17:00 Ηράκλειο-Αετός Τσιρτσιμάλης, Τζίμα 67-83
Ν. Ερυθραίας 17:00 Πανερυθραϊκός-Χολαργός Πόντας, Παπαφωτίου 72-69
Αθλ. Κ. Δαΐς 17:00 Δούκας-Μαρούσι Μπούκας, Ζακεστίδης 85-80
Εθν. Αντίστασης 17:00 Πόλις-Ιωνικός Νικαίας Θεοδωρόπουλος, Αντωνίου 59-86
Β’ Κλ. Ιλίου 17:00 Ενωση Ιλίου-Αμύντας Παυλόπουλος, Καλογερόπουλος Α. 60-78

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Γήπεδο Ωρα Αγώνας Διαιτητές Σκορ 1ου γύρου
ΔΑΚ Κοζάνης 14:00 Ηρακλής Κοζ.-Αιγάλεω Σιμητόπουλος, Φουτζήλας 75-88
Ν. Μουδανιών 17:00 Πευκοχώρι-ΧΑΝΘ Τσιαπλής, Παπανικολάου Β. 43-60
Ελευθερούπολης 17:00 Ελευθερούπολη-Αργοναύτης Καρακατσανίδης, Παπαγεωργίου 72-84
ΔΑΚ Ευόσμου 17:00 Αίας Ευόσμου-Στρατώνι Ευφραιμίδης, Παργιανόπουλος 74-82
Λιβαδειάς 17:00 Λιβαδειά-Αργος Ορεστικό Πιτσίλκας Μ., Γερακίνης 88-66
Ιωνίας Μαγνησίας 17:00 Νίκη Βόλου-Πιερικός Αρχέλαος Σιταρίδης, Τζιοπάνος 80-88
ΔΑΚ Λευκάδας 17:00 Δόξα Λευκάδας-Μαχητές Δόξας Δημόπουλος, Σοφιανόπουλος 64-78