Η δράση στο βορρά, αρχίζει ξανά!

Πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη, πρώτη «μάχη» στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής το οποίο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ποιοι θα είναι φέτος οι νέοι πρωταγωνιστές και ποιοι αυτοί που απλώς θα παλέψουν για την…επιβίωση; Θα μπορέσουν οι…παραδοσιακές δυνάμεις να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αναμένονται πολλές και να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά την εμπειρία τους; Αυτά είναι κάποια μόνο από τα πολλά ερωτήματα που περιμένουμε να απαντηθούν στον νέο μαραθώνιο του οποίου η αυλαία ανοίγει σήμερα το απόγευμα στις 18:00.

Στα αξιοσημείωτα, η επιστροφή και πάλι ΒΑΟ, Μακάμπη και Τιτάνων Παλαμά στη κατηγορία την οποία είχαν καθιερωθεί για πολλά χρόνια αλλά απουσίασαν τουλάχιστον  τελευταία διετία, η συμμετοχή των Ιωαννίνων σε όμιλο του Βορρά και όχι του Νότου αλλά και του επιλαχόντα Μαρμαρά που ανέβηκε τη τελευταία στιγμή και σκέφτεται ακόμη την ενίσχυση.

Μια ακόμη ευκαιρία να πετύχουν ότι δεν πρόλαβαν στη προηγούμενη τους παρουσία στη Γ΄ έχουν ΧΑΝΘ, Μακεδονικός, Πρωτέας Γρεβενών και Αετός Κιλκίς που… παρέβλεψαν την ενδεχόμενη απειρία και εστίασαν στον ενθουσιασμό των νεαρών τους αποκτημάτων.

Να πάρουν μια…γεύση αλλά σε καμία περίπτωση πικρή από τη Γ΄ Εθνική θέλουν ως νεοφώτιστοι Αγία Βαρβάρα και Αριδαία ευελπιστώντας ότι οι κινήσεις που έγιναν, με το σωστό και απαραίτητο σκεπτικό πάντα προσέχουμε για…να έχουμε(έστω και αυτά τα λίγα που μας έμειναν…) ήταν αρκετές, σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα τους για καλό μπάσκετ.

Όλοι αυτοί μαζί με τις ομάδες που γνωρίζουν τα… κατατόπια της κατηγορίας γιατί αγωνίζονταν σ’ αυτή και πέρυσι συνθέτουν τον νέο χάρτη της Γ΄ Εθνικής πάνω στον οποίο θα… ταξιδέψουμε τη φετινή χρονιά και σίγουρα όλοι αυτό που επιθυμούν είναι να υπάρξουν όσο γίνεται λιγότερες «αναταράξεις» δηλ. προβλήματα και τραυματισμοί

Επίσης ένα ξεχωριστό στοιχείο του νέου πρωταθλήματος, είναι ότι για πρώτη φορά φέτος επιτρεπόταν τέσσερις μεταγραφές μέχρι τη τελευταία σχεδόν στιγμή πριν το πρώτο τζάμπολ και αυτό κράτησε την αγωνία όλων σχετικά με το πρόσωπο που θα παρουσιάσουν οι «μονομάχοι» στη νέα αυτή χρονιά μέχρι που…φθινοπώριασε. Οι μεταγραφές δεν ήταν σε καμία περίπτωση τόσες πολλές όσο παλιά αλλά όλοι προσπάθησαν για το καλύτερο περιμένοντας και ελπίζοντας ως το φινάλε για τη καλύτερη δυνατή συμφωνία.

Μερικοί μάλιστα ακόμη περιμένουν δελτία παικτών που απέκτησαν στο… νήμα της προθεσμίας ενώ κάποιοι ακόμη ψάχνουν τις εξαιρέσεις που αφήνει ακόμη λίγο το… παραθυράκι του χρόνου ανοιχτό.

Χαρακτηριστικό της ιδιαιτερότητας της φετινής χρονιάς είναι το ότι πολλές ομάδες απέκτησαν παίκτες που να ταιριάζουν με τη φιλοσοφία τους αλλά να έχουν και κάποιο άλλο… «δεσμό» με την ομάδα πέρα τον οικονομικό (όπως το να προέρχονται από την ίδια περιοχή όπως ο Κώστας Τσέλιος που επέστρεψε στη Καρδίτσα) αφού το τελευταίο ήταν κάτι που ελάχιστοι μπορούσαν πλέον να το χρησιμοποιήσουν ως κίνητρο για να κερδίσουν τη συμφωνία ενός παίκτη.

Οι λεπτομέρειες αναφορικά με τους πρωταγωνιστές, τους παίκτες δηλ. μπορείτε να τις διαβάσετε στα ρόστερ των ομάδων, στη καλύτερη δυνατή καταγραφή σε μια ιδιαίτερα… ρευστή χρονιά.