Η ΕΡΤ θέλει Εurobasket και τις διοργανώσεις της ΕΟΚ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ τ συνεδρίασε την Τρίτη (15/01) καταλήγοντας στην απόφαση να διεκδικήσει την τηλεοπτική προβολή του Eurobasket αλλά και όλων των διοργανώσεων της ΕΟΚ από το 2013 έως το 2016.

Αναλυτικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά τη σημερινή, υπ’ αριθμ. 1070 συνεδρίασή του, ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

1. Εξουσιοδότησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Νίκο Σίμο και το μέλος του Δ.Σ. κ. Τζώνη Καλημέρη να διαπραγματευτούν με τη FIBA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) για την απόκτηση των αποκλειστικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων του Eurobasket 2013. Μετά τη λήξη των διαπραγματεύσεων, το Δ.Σ. θα λάβει την τελική απόφαση.

2. Εξουσιοδότησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Νίκο Σίμο και το μέλος του Δ.Σ. κ. Τζώνη Καλημέρη να διαπραγματευτούν με τη ΕΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) για την απόκτηση των αποκλειστικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης όλων των διοργανώσεών της για τα έτη 2013 – 2016. Μετά τη λήξη των διαπραγματεύσεων, το Δ.Σ. θα λάβει την τελική απόφαση.

Σε συνέχεια της απόφασης που ελήφθη για τη συμμετοχή της ΕΡΤ στον φετινό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, το Δ.Σ. αποφάσισε να αναθέσει στο μουσικό κανάλι MAD TV την παραγωγή του ελληνικού τελικού για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας, καθώς και όλων των υποστηρικτικών δράσεων για την προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής. Επισημαίνεται ότι το Δ.Σ. της ΕΡΤ κατέληξε σε αυτήν την απόφαση ύστερα από άκαρπες επαφές με δισκογραφικές εταιρίες και εκτενή συζήτηση σχετικά με τις οικονομικοτεχνικές παραμέτρους του ζητήματος και τις ποιοτικές προδιαγραφές, με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».