«Η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του Ψυχικού»

Το ντέρμπι μεταξύ της πρωτοπόρου ΑΕΚ και του δεύτερου της βαθμολογίας Ψυχικού ξεχωρίζει από τα παιχνίδια της ερχόμενης Κυριακής στη Β’ Εθνική. Ενας… ΑΕΚτζής του Ψυχικού, ο Κώστας Αχής, μίλησε στην “ΩΡΑ των σπορ” για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

– Πως θα περιέγραφες την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας σου. Την περιμένατε δεδομένου και των πολύ καλών μεταγραφών που γίνανε;

«Η ομάδα δεν φτιάχτηκε για τη Β’ Εθνική. Φτιάχτηκε με σκοπό να ανέβει από την Γ’. Στην πορεία πήραμε και τον Κολώκα όταν ανεβήκαμε, και η αλήθεια είναι ότι πήγαμε πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε. Αν μου έλεγες πριν δύο μήνες ότι θα ήταν ντέρμπι κορυφής το ματς με την ΑΕΚ δεν θα το πίστευα».

-Με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις σας θέτετε σοβαρή υποψηφιότητα για άνοδο. Σας αγχώνει καθόλου το σενάριο αυτό ενόψει και του ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ την προσεχή Κυριακή;

«Όπως προανέφερα, η πορεία μας είναι καλύτερη απ’ όσο περιμέναμε στην αρχή. Δεν αγχωνόμαστε καθόλου για το ματς, για μας είναι μια γιορτή και ότι κι αν συμβεί την Κυριακή θα είμαστε ευχαριστημένοι».

-Τι συναισθήματα υπάρχουν στην ομάδα ενόψει του κυριακάτικου αγώνα;

«Για το Ψυχικό είναι η μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του, όλοι οι παίκτες και οι προπονητές ανυπομονούμε. Το συζητάμε μέρες και ελπίζουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο και να γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι».

-Θεωρείς ότι έχετε το πλεονέκτημα λόγω έδρας;

«Φαβορί είναι η ΑΕΚ και λόγω ονόματος και λόγω ρόστερ. Εμείς βεβαία εντός έδρας έχουμε δείξει πολύ καλό πρόσωπο, έχουμε κερδίσει με διαφορές τα παιχνίδια και ελπίζουμε να έχουμε μια πολύ καλή απόδοση».

-Πόσο δύσκολο είναι για σένα ή και για τον κάθε αθλητή να αφήνει στην άκρη τα συναισθήματά του και να βάζει μπροστά τον επαγγελματισμό του;

«Η αλήθεια είναι ότι για μένα είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας. Είμαι ΑΕΚτζής και θα ήθελα η ομάδα να βρίσκεται στην Α1. Αλλά στο Ψυχικό παίζω από μικρός και στις δύο ώρες του αγώνα θα κάνω τα πάντα για να κερδίσουμε».

-Πιστεύεις ότι η ΑΕΚ θα ξαναβρεί τον δρόμο της αργά η γρήγορα;

«Εύχομαι να ανέβουμε και οι δύο φέτος! Η ΑΕΚ έχει πολύ κόσμο από πίσω της, και πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθεί εκεί που της αξίζει».