Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

Η τελευταία αγωνιστική (14η) του πρώτου  γύρου είναι γεμάτη ντέρμπι! Φυσικά το ντέρμπι κορυφής (το οποίο θα έχουμε τη χαρά να το δούμε τηλεοπτικά, έστω και αν δεν είναι όλο το ματς) κερδίζει όλα τα βλέμματα, αλλά δεν μπορείς να παραβλέψεις το γεγονός πως οι έξι τελευταίοι της βαθμολογίας κοντράρονται μεταξύ τους. Αδιάφοροι όμως, δεν είναι και οι αγώνες σε Παγκράτι, Λαύριο και Κοντόπευκο, αφού αναμένονται ιδιαίτερα αμφίρροπες αναμετρήσεις.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΤΡΙΚΑΛΑ (Μετς, 17:00)

Μετά την ήττα στις Σέρρες, το Παγκράτι θέλει να επιστρέψει στις νίκες και μάλιστα απέναντι σε έναν δυναμικό αντίπαλο.  Το παιχνίδι κόντρα στα Τρίκαλα αναμένεται ιδιαίτερα αμφίρροπο, με τους «ροσονέρι» να ψάχνουν μία μεγάλη νίκη. Όμως, τα Τρίκαλα θέλουν να  δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο σερί τους (εννέα νίκες στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές) και έτσι να… αγγίξουν τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Λίντο,17:00)

Το πρώτο ντέρμπι των… χαμηλών της βαθμολογίας. Η κρητική ομάδα μετά από τρεις ήττες, θέλει να εκμεταλλευτεί τη δυναμική που παρουσιάζει στην έδρα της και να πάρει δύο πολύτιμους βαθμούς. Όμως, ανάγκη για συλλογή βαθμών έχει και η Νίκη, η οποία χρειάζεται πάση θυσία το «διπλό» ώστε να συνεχίσει να διατηρεί τις ελπίδες της για παραμονή.

ΛΑΥΡΙΟ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Λαυρίου, 17:00)

Δυναμικό ματς αναμένεται στο Λαύριο. Επειτα από δύο αρνητικά αποτελέσματα οι γηπεδούχοι θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα. Από την άλλη, οι Ικαροι έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία, θέλουν να δώσουν συνέχεια στο σερί τους κάτι που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ – ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ (Ζωγράφου, 13:00)

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα! Οι δύο πρωτοπόροι αντιμετωπίζονται στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου με μοναδικό στόχο να δείξουν ποιος είναι το… αφεντικό της κατηγορίας. Ο Φιλαθλητικός  με όπλο την έδρα του και έχοντας νεανικό ενθουσιασμό, επιθυμεί και αυτός με τη σειρά του να πάρει τη νίκη και να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση. Η Νέα Κηφισιά με όπλο την εμπειρία των παικτών της θέλει να πάρει το «διπλό» που θα της δώσει και την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Κοντόπευκο, 17:00)

Ακόμα μία δυναμική αναμέτρηση. Στην έδρα της η Αγία Παρασκευή συνηθίζεται να παρουσιάζεται σκληροτράχηλη και αυτό θέλει να επαναλάβει. Ο αντίπαλος όμως, βρίσκεται σε ιδιαίτερα καλή φάση. Ο Κόροιβος θα επιδιώξει να κάνει άλλο ένα καλό «διπλό» και να έρθει πιο κοντά στους πρωτοπόρους.

ΟΦΗ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Βαρδινογιάννειο, Κυριακή 20/1, 16:00)

Κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Για τον ΟΦΗ ο αγώνας είναι μονόδρομος καθώς για την παραμονή χρειάζονται οι εντός έδρας νίκες απέναντι σε αντιπάλους που έχουν τον ίδιο στόχο. Για την ομάδα του Λαγκαδά αποτελεί κρίσιμο ματς, γιατί το μόνο που δεν επιθυμεί είναι να βρεθεί στην τελευταία τριάδα της βαθμολογίας.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Τρίπολης, 17:00)

Αλλο ένα ματς που και οι δύο χρειάζονται τη νίκη. Ο Αρκαδικός θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να παραμείνει πάνω από τις ανεπιθύμητη τριάδα, ενώ η Δόξα θέλει να κατακτήσει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκης της για να πάρει ακόμα μεγαλύτερη βαθμολογικά «ανάσα».