Στην δράση επιστρέφουν αύριο οι ομάδες του 1ου Ομίλου Νότου έπειτα από την διακοπή του πρωταθλήματος την περασμένη Κυριακή. Χολαργός και Ιωνικός Ν.Φ., έχουν εύκολο έργο απέναντι σε Ολυμπιάδα Πατρών και Πολύβιο. Αντίθετα, λίγο πιο δύσκολη είναι η αποστολή του πρωτοπόρου Έσπερου Πατρών που φιλοξενεί τον Κεραυνό Αιγίου.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ (Χολαργού, 17:00)

Ματς με ξεκάθαρο φαβορί, καθώς η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Ωστόσο όπως δηλώνει στο «www.infobasket.gr» ο προπονητής του Χολαργού Σάββας Συμεωνίδης: «Σεβόμαστε τους αντιπάλους, τον καθένα ξεχωριστά. Το ίδιο ισχύει και για αύριο. Η σοβαρότητα η δικιά μας είναι αυτό που μετράει για μένα και για τα παιδιά. Αυτό έχουμε αποφασίσει σε όποιο αγώνα και αν παίζουμε»

ΈΣΠΕΡΟΣ ΠΑΤΡΩΝ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ (Παν. Αλεξιώτισσας, 17:00)

Πάνοπλοι και χωρίς απουσίες θα αγωνιστούν και οι δύο ομάδες στο κλειστό της Παναγιάς Αλεξιώτισσας. Παρά την διακοπή του πρωταθλήματος που υπήρξε την περασμένη Κυριακή, ο κόουτς του Έσπερου Πατρών Μάκης Γιατράς δήλωσε αισιόδοξος στην επίσημη ιστοσελίδα του Ομίλου «www.esperosaopa.gr» για την νίκη στο αυριανό αγώνα. Όπως είπε: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς ο αντίπαλος μας είναι μια ομάδα που απαρτίζεται από έμπειρους παίκτες και διαθέτει έμπειρο προπονητή και γνώστη της Κατηγορίας. Ο δικός μας στόχος όμως δεν αλλάζει, είναι η νίκη και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Σχετικά με την διακοπή που υπήρξε και αν αυτή βοήθησε την ομάδα του υποστήριξε: «Η αλήθεια είναι ότι πριν την διακοπή είχαμε βρει έναν καλό ρυθμό. Από την άλλη επίσης αλήθεια είναι ότι στο διάστημα της διακοπής βρήκαμε την ευκαιρία να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Τώρα το εάν η διακοπή μας κάνει καλό ή κακό θα το πούμε με σιγουριά και εκ του αποτελέσματος προϊόντος του χρόνου. Άλλωστε τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος».

ΚΡΟΝΟΣ ΙΩΑΝΙΝΝΩΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (ΕΑΝΚ Ιωαννίνων, 16:00)

Βουνό από προβλήματα για τον Κρόνο Ιωαννίνων, καθώς εκτός μάχης για αύριο έχει τεθεί ο Θανάσης Κοντός με πρόβλημα στην μέση, ενώ ο Βαγγέλης Αυγερινός που ταλαιπωρήθηκε από ίωση αν και απροετοίμαστος θα βρίσκεται στον πάγκο. Παράλληλα, ο προπονητής Τάκης Παππάς βρίσκεται και αυτός κλινήρης και έτσι την ομάδα θα καθοδηγήσουν οι βοηθοί του Δημοσθένης Θώμος και Χρήστος Βαχαρίδης. Στην διάθεση του Δημήτρη Μανωλιτσάκη τέθηκε μετά από καιρό ο αρχηγός Γιώργος Κατσαμάκης. Ο 30χρονος αθλητής είχε πάθει διάστρεμμα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου την 13η αγωνιστική. Χθες προπονήθηκε μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και έτσι τέθηκε στην αποστολή για το αυριανό ματς. Μαζί τους θα βρίσκεται και ο Κοντόπουλος ο οποίος ωστόσο δεν είναι ακόμη έτοιμος και είναι αμφίβολο πόσο θα καταφέρει να αγωνιστεί. Απόντες θα είναι οι Γλυκοφρείδης με κήλη στην μέση και Καραγιάννης για επαγγελματικούς λόγους.  Ο κόουτς του Λουτρακίου με αφορμή τον αυριανό αγώνα δήλωσε στο «www.infobasket.gr»: «Από δω και πέρα θα ματώσουμε αν θέλουμε να μείνουμε στην κατηγορία».

ΜΙΛΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ (Μίλωνα, 17:00)

Για πρώτη φορά έπειτα από καιρό ο Τάκης Πανούλιας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με απουσίες. Ο Ρουσόπουλος που αντιμετώπισε πρόβλημα με την κνήμη του στην διάρκεια της εβδομάδας τέθηκε στην διάθεση του προπονητή του. Παράλληλα ο κ. Πανούλιας δήλωσε στο «www.infobasket.gr»: «Θέλουν την προσοχή τους όλα τα ματς. Για μας θέλουμε όσο το δυνατόν να κάνουμε καλύτερη πορεία. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει επειδή έχουμε μείνει πίσω. Η πορεία των ομάδων δεν σταματάει μέσα από ένα κακό αποτέλεσμα. Πρέπει να συνεχίσουμε δυνατά μέχρι το τέλος».

ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ. ΠΟΛΥΒΙΟΣ (Ζ. Αλεξάνδρου, 17:00)

Ο Ιωνικός Ν.Φ. έχει σαφέστατο προβάδισμα για την νίκη. Η ομάδα του Σπύρου Σταθούλη αναμένεται να έχει ένα εύκολο απόγευμα. Χωρίς τους Γιώργο Σπαντιδέα και Χρήστο Μιχαλόπουλο οι οποίοι αποτελούν παρελθόν, θα παραταχθεί ο Πολύβιος απέναντι στον Ιωνικό Ν.Φ. Το σενάριο παραμονής στην κατηγορία μπορεί να έχει σβήσει όπως δείχνουν τα πράγματα, ωστόσο ο Αντώνης Κούτρης και οι παίκτες του θα παλέψουν με αξιοπρέπεια όλους τους αγώνες που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

ΚΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ (Αγ. Δημητρίου (Ν), 17:00)

Ο Παντελής Σκουλούδης ξεπέρασε το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε και τέθηκε στην διάθεση του Αλέξανδρου Παρασκευόπουλου. Ο κόουτς του Κρόνου δήλωσε στο «www.infobasket.gr» για το ματς με τους Πατρινούς: «Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με μεγάλη σοβαρότητα. Τους σεβόμαστε, τους εκτιμούμε και ελπίζουμε να παίξουμε καλά». Με προβλήματα γαστρεντερίτιδας είναι οι Χάρης Τρωχανάς και Ξενοφώντας Σακελλαρίου, ωστόσο αμφότεροι αναμένεται να ακολουθήσουν την αποστολή για το αυριανό εκτός έδρας ματς με τον Κρόνο στον Άγιο Δημήτριο. Ο προπονητής του Ολυμπιονίκη Κώστας Οικονομάκης δήλωσε στο «www.infobasket.gr»: « Είμαστε σε καλή κατάσταση αλλά αύριο πρέπει να παίξουμε έξυπνα για να κλέψουμε το ματς από τον Κρόνο».