Η Συνέντευξη Τύπου του «Veria Basketball Camp 2015»

veroia-campΠραγματοποιήθηκε χθες (27/5) στο Δημαρχείο Βέροιας η συνέντευξη Τύπου για το πρώτο μπασκετικό camp που θα διεξαχθεί στη Βέροια από 16-21 Ιουνίου με την ονομασία «Veria Basketball Camp 2015» και διοργανωτές τον Κώστα Τσαρτσαρή, τον Μανώλη Παπαμακάριο σε συνεργασία με το τμήμα μπάσκετ του Φιλίππου και του Δήμου Βέροιας.

Στο πάνελ κάθησαν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμους Βέροιας κος Θεόφιλος Κορωνάς, ο γενικός διευθυντής του τμήματος μπάσκετ Φιλίππου Βέροιας Ηλίας Λαζός, ο Χρήστος Μπλατσιώτης και φυσικά ο Κώστας Τσαρτσαρής και ο Μανώλης Παπαμακάριος.

Ο Δήμαρχος  Βέροιας αφού καλωσόρισε τους δυο αθλητές στην πόλη της Βέροιας τόνισε «Είναι το πρώτο camp μπάσκετ που γίνεται στη Βέροια και το διοργανώνουν άνθρωποι που ξέρουν καλά το μπάσκετ καλύτερα από όλους.  Θεωρούμε ότι θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, ωφέλιμο, και ευχάριστο για τα μικρά παιδιά αλλά και για την πόλη της Βέροιας. Δεν σας κρύβω ότι είμαι βέβαιος για την επιτυχία ετσι ώστε και τον επόμενο χρόνο να γίνει ξανά.»

Στη συνέχεια ο πρωταθλητής Ευρώπης και προπονητής πλέον Κώστας Τσαρτσαρής είπε : «Σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε σήμερα εδώ και τον Δήμαρχο που μας παραχώρησε την αίθουσα για την συνέντευξη αυτή.  Θα διοργανώσουμε στη Βέροια ένα camp μπάσκετ, ενός αθλήματος που έχει χαρίσει πολλές και αξέχαστες στιγμές τόσο στον Μανώλη όσο και σ’ εμένα. Προσωπικά ξεκίνησα από τη Βέροια η οποία μου έδωσε όλα τα εχέγγυα για να καταφέρω να φτάσω  στο σημείο που έφτασα και νιώθω ένα ανταποδοτικό χρέος προς την πόλη και έτσι η σκέψη μου σε συνεργασία με τον Φίλιππο Βέροιας ήταν να διοργανωθεί ένα camp για τα παιδιά της πόλης. Στόχος μας για το πενθήμερο camp είναι να δώσουμε κάποιες βάσεις στα παιδιά, που θα τις κρατήσουν για το μέλλον. Οι οποίες δεν θα είναι μόνο αγωνιστικές αλλά έχουν να κάνουν με ομαδικότητα, νοοτροπίας να γνωριστούν τα παιδιά μεταξύ τους , να αποκτήσουν φίλους, να περάσουν μια ευχάριστη εβδομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα φύγουν λίγο σοφότεροι αλλά και καλύτεροι παίκτες. Ευχαριστώ το Δήμο Βέροιας που είναι συνεχώς δίπλα μας, καθώς και όλους όσους μας στηρίζουν σε αυτή την προσπάθεια. Ιδιαίτερα τον μεγάλο χορηγό το café MIKEL τους ΦΟΥΡΝΟΙ ΚΟΓΙΑΣ, ΟΠΤΙΚΑ ΛΙΟΛΙΟΣ, UNITED COLORS OF BENETTON Βέροια, SISLEY Βέροια, AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, POETRY Gallery Coffee, Café LOUNGE, Café McOza, Artizan, Eκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΙΛΟΣ, Χαλβάς Κανδύλα, Αλεξίου Τάκης, Ζαχαροπλαστείο ΤΡΙΓΩΝΟ καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας Sportorama.gr, Pliroforiodotis.gr, laos-epea.gr, veriotis.gr»

Ο Θεόφιλος Κορωνάς τόνισε : «Να καλωσορίσω και εγώ τους δυο πολύ σπουδαίους αθλητές του μπάσκετ και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι  που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Βέροια ένα μεγάλο camp με θέμα το μπάσκετ.  Η Βέροια είναι μια πόλη με πάρα πολλά παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ και ότι γίνεται προς το καλύτερο εμείς είμαστε εδώ να το στηρίζουμε με ότι δυνάμεις διαθέτουμε. Εύχομαι καλή επιτυχία και να είμαστε και του χρόνου εδώ για να φιλοξενήσουμε και το δεύτερο camp»

Ηλίας Λαζός : «Καλωσορίζω τον Μανώλη και τον Κώστα. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο για την παραχώρηση της αίθουσας, τον κο Κορωνά για την αμέριστη βοήθεια. Όταν έγινε η πρόταση για την διοργάνωση του camp δε το σκεφτήκαμε ούτε λεπτό.  Πρώτη φορά γίνεται στην Βέροια ένα τέτοιo camp. Γενικά ήταν μια πλούσια μπασκετική χρονιά για την πόλη της Βέροιας, με την ανδρική ομάδα του Φιλίππου στην Α2,  με αγώνες μεγάλους για την Πρωτοβουλία για το Παιδί, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα των Παλαιμάχων με την παρουσία του Νίκου Γκάλη και άλλα. Η Βέροια έγινε το επίκεντρο του μπάσκετ και δε μπορώ να φανταστώ κάτι καλύτερο από αυτό το camp για να κλείσει όμορφα η χρονιά αλλά και να ξεκινήσουν τα παιδιά τις διακοπές τους, διδασκόμενα τόσο το μπάσκετ όσο και ήθος από τους αθλητές μας. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει επιτυχία και απήχηση και εύχομαι το camp αυτό να γίνει θεσμός. Σας περιμένουμε όλους λοιπόν στο ΔΑΚ «Δημήτριος Βικέλας»».

Χρήστος  Μπλατσιώτης : «Με χαρά δεχθήκαμε την πρόταση του Κώστα και του Μανώλη για την διοργάνωση του camp. Είναι μια ευκαιρία να δούνε τα παιδιά των ακαδημιών της πόλης τόσο του Φιλίππου Βέροιας όσο και του ΑΟΚ, με ένα διαφορετικό πρίσμα το άθλημα και να το διδαχθούν σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Καλώ και τις γύρω περιοχές να δουν και αυτοί τους δυο μεγάλους αθλητές – προπονητές  μας από κοντά»

Το λόγο στο τέλος πήρε ο Μανώλης Παπαμακάριος, «Όταν μου έγινε η πρόταση από τον Κώστα Τσαρτσαρή για την διεξαγωγή του camp, δε το σκέφτηκα καθόλου. Με τον Κώστας ξεκινήσαμε το μπάσκετ από μικρή ηλικία και μας συνδέουν πάρα πολλά. Έτσι εγώ από το πόστο του παίκτη και ο Κώστας από αυτό του προπονητή νιώθουμε την ιερή υποχρέωση, όσα πράγματα έχουμε πάρει από το χώρο του μπάσκετ θέλουμε να το επιστρέψουμε στα νέα παιδιά. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα εξαιρετικό camp και οι συμμετέχοντας θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να πάρουν μπασκετικές  γνώσεις, να έρθουν σε επαφή και με τους επίτιμους καλεσμένους. Θέλουμς αυτό το camp να γίνει θεσμός»

Το «Veria Basket ball Camp 2015» απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας  5 έως 17 ετών, το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ (40 ευρώ για αδέλφια) ενώ για τις εγγραφές και όποιες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6982320026 (κ. Τασούλα Αμβρακίδου). Συνεχής ενημέρωση από την σελίδα του camp στο facebook http://www.facebook.com/veriacamp