Καλό ταξίδι «Πατριάρχη» από ΕΟΚ, ΣΕΠΚ, ΠΣΑΚ και συλλόγους…

Η είδηση του θανάτου του «Πατριάρχη» σκόρπισε θλίψη σε όλους όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ, με την ομοσπονδία, το σύνδεσμο Ελλήνων προπονητών, τον ΠΣΑΚ, αλλά και συλλόγους ν’ «αποχαιρετούν» τον Φαίδωνα Ματθαίου.
«Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ εκφράζουν τη βαθειά τους θλίψη για το θάνατο του Φαίδωνα Ματθαίου, καθώς και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΚ. Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Ελλήνων προπονητών του οποίου είχε διατελέσει και πρώτος πρόεδρος αναφέρει «… θλίψη σκέπασε το ελληνικό μπάσκετ από την είδηση ότι ο Φαίδωνας Ματθαίου έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου κι ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης θέλει να ευχηθεί συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιδρυτή του, αλλά και “καλό ταξίδι” στον ίδιο τον “Πατριάρχη” του».

Ανακοίνωση εξέδωσε κι ο ΠΣΑΚ στην οποία αναφέρει: «Το ελληνικό μπάσκετ είναι πλέον φτωχότερο. Το ελληνικό μπάσκετ έχασε τον «Πατριάρχη»  του μετά τον χαμό του Φαίδωνα Ματθαίου. Ο άνθρωπος που είχε συνδέσει όσο ελάχιστοι το όνομα του με το άθλημα που όλοι αγαπάμε δεν είναι πλέον κοντά μας, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στην οικογένεια του Ελληνικού Αθλητισμού. Όλα τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη και την οδύνη τους για το θάνατο του Φαίδωνα Ματθαίου και συλλυπούνται τους οικείους».

Τη βαθιά του θλίψη εξέφρασε κι ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας, που αναφέρει στην ανακοίνωσή του: “Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας εκφράζει την βαθιά θλίψη του για το χαμό του «Πατριάρχη του ελληνικού μπάσκετ» Φαίδωνα Ματθαίου, ο οποίος ήταν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου. Εκφράζει, επίσης, τα ειλικρινή συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος”.

Τη θλίψη της για το χαμό του Ματθαίου εξέφρασε με ανακοίνωσή της και η ΕΣΚΑ, που αναφέρει: “Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 87 ετών ο Φαίδων Ματθαίου. Από σήμερα (17/09) το ελληνικό μπάσκετ θα είναι φτωχότερο, καθώς έφυγε ο… Πατριάρχης του. Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΚΑ και ο πρόεδρός της, Δημήτρης Μπασούρης, εκφράζουν τη θλίψη τους για το χαμό του Φαίδωνα Ματθαίου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένειά του».

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν και οι περισσότεροι σύλλογοι της Α1, καθώς και αρκετοί από άλλες κατηγορίες.