Κανονικά στο πρωτάθλημα με Μακράκη

Κανονικά θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής ο Εργοτέλης έχοντας μάλιστα στον πάγκο τον Γιώργο Μακράκη,.  Με ανακοίνωσή του ο Κρητικός σύλλογος ενημερώνει επίσης πως το τμήμα μπάσκετ θα αυτονομηθεί από εκείνο του ποδοσφαίρου, όπως όριζε άλλωστε και το καταστατικό, ενώ ο πρόεδρος Απόστολος Παπουτσάκης ενημέρωσε πω θα βοηθήσει οικονομικά ώστε να κλείσουν οι περσινές υποχρεώσεις.

Αναλυτικά:

«Μετά από εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Μπάσκετ του Εργοτέλη κ.Γιαννουλάκη Βαγγέλη τα μέλη της αποφάσισαν να δηλώσουν ΠΑΡΩΝ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ! Που σημαίνει ότι ο Εργοτέλης θα κατέβει στο πρωτάθλημα της Γ’Εθνικής παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που κυριαρχεί στον αθλητισμό και ειδικά στο μπάσκετ.

Το συμβούλιο ξεκίνησε με την ενημέρωση από τον πρόεδρο για τη συνάντηση με τον κ.Παπουτσάκη Απόστολο, ο οποίος δήλωσε πως θα βοηθήσει στο να καλυφθεί το οικονομικό ποσό για να κλείσει η περσινή χρονιά αλλά από φέτος δεν προτίθεται να συνδράμει οικονομικά στην ενίσχυση του τμήματος μπάσκετ. Έτσι,όπως και το καταστατικό του συλλόγου ορίζει, το τμήμα μπάσκετ θα αυτονομηθεί και η επιτροπή θα κινηθεί ανεξάρτητα από το ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ένα αναλυτικό μπάτζετ για την κάθοδο της ανδρικής ομάδας στη Γ’ Εθνική. Τα μέλη αποφάσισαν και υποσχέθηκαν να βοηθήσουν οικονομικά ο καθένας με όποιο τρόπο μπορεί για να κατορθώσει η ομάδα να σταθεί στο πρωτάθλημα με αρκετούς παίκτες της περσινής χρονιάς να παραμένουν, με αθλητές από τα τμήματα υποδομής και με 2-3 παίκτες Κρητικούς,με τους οποίους έχουν γίνει οι πρώτες επαφές,για να ενισχυθεί το ρόστερ.

Ως προς το θέμα των προπονητών έχει ήδη ανακοινωθεί η αποχώρηση του Αλέξη Χριστοδούλου. Παραμένουν στο σύλλογο ο Γιώργος Μακράκης, που κατά πάσα πιθανότητα, θα αναλάβει και το εφηβικό εκτός της ανδρικής ομάδας, οι Γιάννης και Γιώργος Βισκαδουράκης και η Έφη Ζερβάκη. Ο Γιάννης Βογιατζάκης με την πολυετή προσφορά στον Εργοτέλη δεν έχει συζητήσει με τον πρόεδρο, αν και έχει εκφράσει την επιθυμία να τερματίσει την προπονητική του καριέρα.Ονόματα για να καλυφθεί το προπονητικό κενό ακούστηκαν διάφορα αλλά θα ανακοινωθούν επίσημα όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία με το σωματείο.

Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για αυτό όσοι μπορούν έστω και με μικρές χορηγίες να στηρίξουν την προσπάθεια ας ξεκινήσουν τη δουλειά αμέσως. Γιατί Εργοτέλης είμαστε όλοι και κανείς δεν περισσεύει!»