Καράμπελας: «Λειτουργεί το τρίπτυχο»

Έχοντας 16 χρόνια συνεχή παρουσία στην Α’ ΕΣΚΑ ανδρών ο Άρης Πετρούπολης έχει βάλει τις βάσεις για μία καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Καράμπελας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της Πετρούπολης, το πλάνο που τηρείται πιστά και αποδίδει αλλά και για το επίπεδο του πρωταθλήματος, το οποίο γνωρίζει καλά όντας από το 1986 στην κατηγορία.

Αναλυτικά:

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του:

“Η ομάδα είναι εντός στόχων και ελπίζουμε να είμαστε μέσα στην πρώτη εξάδα. Για εμάς τίποτα δεν ήταν αναμενόμενο από την αρχή. Αρχικά θέλαμε να μην πέσει η ομάδα από την κατηγορία, να έχει την καλύτερη δυνατή παρουσία σε κάθε παιχνίδι και να τηρηθεί το πλάνο που χρόνια έχουμε και αφορά την ανάδειξη παικτών μέσω των υποδομών. Αυτό συμβαίνει αφού 6 παίκτες από τους 16 του ρόστερ είναι έφηβοι, ενώ 6 από τους 10 μεγάλους ανήκουν στο σύλλογο. Ήδη έχει δοθεί χρόνος συμμετοχής σε 4 έφηβους κάτι που σημαίνει ότι έχουν ενεργό ρόλο στις προπονήσεις και τα φιλικά. Όλα αυτά είναι απόρροια της καλής δουλειάς που γίνεται στις υποδομές με το εφηβικό να έχει ήδη προκριθεί στη δεύτερη φάση της Β’ κατηγορίας εφήβων κάτι που ελπίζουμε να γίνει και με το παιδικό. Το τρίπτυχο πρωταθλητισμός, ανάδειξη νέων παικτών και ευπρεπείς παρουσία λειτουργεί μέχρι στιγμής άψογα”.

Για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ:

“Το πρωτάθλημα όλα δείχνουν ότι θα το πάρει ο Σπόρτινγκ γιατί με μία ήττα σε ένα γύρο πόσες μπορεί να κάνει στον δεύτερο. Είναι δύσκολο να την χάσει. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοικτά για τις ομάδες που ακολουθούν. Όλες είναι ικανές να πλασαριστούν στην πρώτη πεντάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Από εκεί και μετά είναι ένα άλλο πρωτάθλημα.
Όσον αφορά το επίπεδο της κατηγορίας είναι ικανοποιητικό. Στο μεγαλύτερο μέρος της ενασχόλησης μου με το μπάσκετ βρίσκομαι κυρίως στην Α’ ΕΣΚΑ. Από την αρχή που ξεκίνησα να παίζω. Από το 1986 αρχικά ως παίκτης και στη συνέχεια ως προπονητής. Οι ανακατατάξεις που έγιναν με την άνοδο πέντε ομάδων το καλοκαίρι, αρχικά έδειξε ότι θα αποδυναμωθεί το πρωτάθλημα, όμως η σοβαρή παρουσία των συλλόγων που ανέβηκαν από την Β’ σε συνδυασμό με τους πολλούς αξιόλογους προπονητές που υπάρχουν στη κατηγορία έχουν διατηρήσει το επίπεδο σε ικανοποιητικό βαθμό.
Είναι σημαντική η προσπάθεια που κάνει η Ένωση μαζί με το Γραφείο Τύπου (κ. Παντελής Διαμαντόπουλος) για να προβάλουν το άθλημα. Σε συνδυασμό με τις προσπάθειες που γίνονται να σφυρίζει τουλάχιστον ένας διαιτητής επιπέδου Α1 σε κάθε παιχνίδι έχει προσδώσει ένα κύρος στους αγώνες. Τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει για την απευθείας άνοδο (Σπόρτιγκ) και τον υποβιβασμό (Πανελλήνιος), όμως από εκεί και πέρα όλοι μπορούν κερδίσουν όλους”.