Καραγιάννης: «Με καλύπτει απόλυτα»

Μία προσπάθεια που χαρακτηρίζεται από υγεία έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια στο ιστορικό σωματείο του Ιωνικού. Η ομάδα της Νίκαιας που προσπαθεί με αργά και σταθερά βήματα να βρεθεί και πάλι εκεί που της αρμόζει προχώρησε σε αλλαγή στη τεχνική της ηγεσία με τον Νίκο Καραγιάννη να διαδέχεται τον Δημήτρη Μισιακό. Ο νέος τεχνικός του Ιωνικού Νικαίας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ  για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του και την μεγάλη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει.

Αναλυτικά:

Για τη συνεργασία του με ένα ιστορικό σωματείο όπως ο Ιωνικός Νικαίας:

“Στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί τόσο στην κοινωνία όσο και στο ελληνικό μπάσκετ είναι  δύσκολο να βρεις ομάδες οργανωμένες και φερέγγυες. Ο Ιωνικός είναι μία από αυτές τις ομάδες που τα τελευταία χρόνια είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, ενώ παράλληλα είναι ένας ιστορικός σύλλογος με βαριά φανέλα.
Οι άνθρωποι τον διοικούν έχουν ένα όραμα να επιστρέψει η ομάδα εκεί που της αρμόζει κι αυτό με καλύπτει απόλυτα. Αυτό έψαχνα για την καριέρα  μου. Μία ομάδα που είναι οικογένεια κι έχει στόχο να χτίσει κάτι καλό μέσα στο ελληνικό μπάσκετ. Αυτά πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν με υπομονή και πολύ δουλειά. Μπορούμε να τα πετύχουμε”.

Για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής και τους στόχους που θέτει:

“Είδα πολλά DVD και κατάλαβα ότι υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες και ομάδες στη Γ’ εθνική. Πρόκειται για ένα δυνατό πρωτάθλημα με δύσκολες έδρες. Στόχος μας είναι σε κάθε ματς ξεχωριστά από τα 14 που μένουν  να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.
Όσον αφορά το αγωνιστικό προφίλ στόχος μας είναι η ομάδα να παρουσιάσει ένα πρόσωπο που να στηρίζεται στη δυνατή άμυνα και στην επίθεση να κυριαρχεί η ομαδικότητα. Αυτά θα γίνουν σύντομα για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα”.

Για την επιστροφή του στη δράση:

“Για εμένα είναι μεγάλη πρόκληση να είμαι μέρος μίας προσπάθειας που προσπαθεί να φέρει την ομάδα μέσα σε κάποιο διάστημα εκεί που πρέπει και της αρμόζει. Όλο αυτό το διάστημα είχα κάποιες προτάσεις εκτός Αθηνών, όμως για οικογενειακούς λόγους δεν μπορούσα να πάω. Είναι γεγονός ότι στην Αθήνα είναι λίγες οι ομάδες που μπορούν να σου προσφέρω κάτι ιδιαίτερο όπως είναι αυτό που δίνει ο Ιωνικός”.