Καραγκιολίδης: «Η παραμονή εξαρτάται μόνο από εμάς»

Συνέντευξη στο bluearena.gr παραχώρησε ο Γιάννης Καραγκιολίδης, ο οποίος μίλησε για τη σταδιακή… μετάλλαξη του Ηρακλή τους τελευταίους μήνες, την πρόσφατη νίκη επί του Αίαντα Ευόσμου, τον προσεχή αγώνα με τον Διαγόρα στη Ρόδο, αλλά και το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

– Γιάννη πόσο έχει αλλάξει η ομάδα από το Νοέμβριο μέχρι τώρα;

«Όταν μία ομάδα δημιουργείται με μεγάλη καθυστέρηση είναι φυσικό να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα από τη πρώτη στιγμή. Χρειάζεται χρόνος για να μάθει ο ένας τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου. Ειδικά από το δεύτερο γύρο και μετά, είναι φανερό ότι έχουμε μία σταθερότητα στην απόδοση μας.

Αγωνιστική με την αγωνιστική υπάρχει μία σημαντική βελτίωση στο τρόπο παιχνιδιού μας. Πλέον σε όλους τους τομείς είμαστε πολύ καλύτεροι. Πραγματοποιούμε καλές εμφανίσεις, βρισκόμαστε πιο εύκολα μέσα στο γήπεδο κάτι πολύ σημαντικό αν σκεφτούμε ότι είμαστε μία ομάδα που δεν έχει πραγματοποιήσει προετοιμασία».

– Προέρχεστε από την εντός έδρας νίκη επί του Αίαντα Ευόσμου. Που κρίθηκε το αποτέλεσμα;

«Σίγουρα η νίκη της περασμένης Κυριακής ήταν μία από τις πιο σημαντικές που έχουμε πετύχει έως τώρα. Γνωρίζαμε τη κρισιμότητα του παιχνιδιού και την αναγκαιότητα του να κατακτήσουμε το ροζ φύλλο. Η νίκη κρίθηκε στη πολύ καλή αμυντική μας λειτουργία.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε αποδείξει ότι είμαστε πολύ βελτιωμένοι σε αυτό το τομέα αφού έχουμε καταφέρει να μειώσουμε το μέσο όρο των πόντων που δεχόμαστε. Σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού δείξαμε χαρακτήρα και το πόσο πολύ θέλαμε τη νίκη».

– Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα βρίσκεται ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Θεωρείς ότι πλέον η παραμονή εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς;

«Ναι έτσι ακριβώς είναι. Η επίτευξη του στόχου της παραμονής εξαρτάται μόνο από εμάς. Βγήκαμε από τη ζώνη του υποβιβασμού και πλέον κρατάμε τη τύχη στα χέρια μας. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να επαναπαυτούμε σε αυτό γιατί υπάρχουν ακόμα οκτώ αναμετρήσεις μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος όπου θα πρέπει να εξασφαλίσουμε μαθηματικά τη παραμονή μας.

Θεωρητικά εμείς έχουμε πιο εύκολο πρόγραμμα από τις άλλες δύο ομάδες (Αίας Ευόσμου, Αναγέννηση/Φλόγα), αλλά αυτό δεν λέει και απολύτως τίποτα. Κοιτώντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά θα πρέπει να δίνουμε το καλύτερο μας εαυτό και να διεκδικούμε μέχρι τέλους τη νίκη».

– Πως αισθάνθηκες που αγωνίστηκες σε ένα σχεδόν άδειο γήπεδο λόγω της τιμωρίας;

«Το να παίζεις σε ένα άδειο γήπεδο είναι κάτι που δεν θέλει κανένας αθλητής. Εύχομαι αυτό να μην επαναληφτεί, γιατί οι οπαδοί μας είναι ο έκτος μας παίκτης και τεράστιο πλήγμα για εμάς όταν δεν τους έχουμε στο πλευρό μας.

Βλέπω ότι παιχνίδι με παιχνίδι κερδίζουμε όλο και περισσότερο κόσμο και ελπίζω μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος το Ιβανώφειο να είναι πάντα γεμάτο».

– Την προσεχή Κυριακή αντιμετωπίζετε εκτός έδρας τον Διαγόρα…

«Ο Διαγόρας είναι μία σταθερή ομάδα στη κατηγορία η οποία έχει παρουσιάσει ένα πολύ καλό πρόσωπο. Έχει κάνει μεγάλες νίκες εντός και εκτός έδρας. Πιστεύω ότι με τις τελευταίες εμφανίσεις που έχουμε πραγματοποιήσει, έχουμε σημαντικές ελπίδες να κερδίσουμε. Πρέπει όμως από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι, για να τα καταφέρουμε».

– Πως βλέπεις το φετινό επίπεδο της Β’ Εθνικής;

«Είναι φανερό ότι από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτή τη κατηγορία, αυτή που ξεχωρίζει είναι ο Αίολος Τρικάλων. Γενικά όμως υπάρχουν πολλές ανταγωνιστικές ομάδες και κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Είναι ένα σκληρό και αμφίρροπο πρωτάθλημα. Ακόμα και ο τελευταίος της βαθμολογίας έχει σημαντικές ελπίδες να κερδίσει τον πρώτο».

Πηγή: bluearena.gr