Καρακώστας: «Επικίνδυνη αποστολή»

Μετά από τεσσερισήμισι χρόνια στον πάγκο του Ίλιον ο Φώτης Καρακώστας αποφάσισε να αποχωρίσει και να αναζητήσει νέες προκλήσεις στην καριέρα του. Ο έμπειρος τεχνικός δεν έμεινε για πολύ καιρό χωρίς ομάδα, καθώς εδώ και λίγες ημέρες ανέλαβε την Χαλκίδα. Ο κόουτς Καρακώστας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ  για το νικηφόρο ντεμπούτο που είχε κόντρα στον Έσπερο, ενώ αναφέρθηκε και στο καινούριο κεφάλαιο που ανοίγει σε προσωπικό επίπεδο.

Αναλυτικά:

Για το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στη καριέρα του:

“Είναι μία πρόκληση με κεφαλαία γράμματα κιόλας. Πρόκειται για μία επικίνδυνη αποστολή, όμως για πολλούς λόγους την αποδέχτηκα. Συνήθως οι ομάδες που είχα πρωταγωνιστούσαν, όμως τώρα δέχτηκα να αναλάβω μία ομάδα που είναι με το ένα πόδι στη Γ’ εθνική και καλούμαστε όλοι να κάνουμε την υπέρβαση και να παραμείνουμε στην κατηγορία. Οι ομάδες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, καθώς είναι αυτές που κάνουν πρωταθλητισμό με στόχο την άνοδο, αυτές που από ένα σημείο κι έπειτα είναι αδιάφορες και με δυσκολία ο προπονητής ψάχνει να δώσει κίνητρο στους παίκτες και η τρίτη κατηγορία αυτές που παλεύουν για τη σωτηρία. Αυτές κάνουν ουσιαστικά πρωταθλητισμό σε άλλο επίπεδο και με πιο επίπονο τρόπο”.

Για τη νίκη στο ντεμπούτο του επί του Εσπέρου:

“Προσπαθήσαμε να εστιάσουμε στην τακτική αλλάζοντας το πως σκεφτόμαστε το παιχνίδι. Η Χαλκίδα έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού που η φιλοσοφία μου δεν ταιριάζει σε αυτό γι’ αυτό προσπάθησα να περάσω κάποιες ιδέες. Φυσικά οι ομάδες δεν αλλάζουν σε τρεις ημέρες. Στο παιχνίδι εστιάσαμε στην άμυνα αλλά λόγω διαφόρων προβλημάτων δεν μπορούσαμε να είμαστε τόσο καλοί στο δεύτερο ημίχρονο όσο ήμασταν στο πρώτο. Ο Έσπερος έπαιζε ένα από τα τελευταία του χαρτιά κι αυτό δίνει μεγάλη αξία στη νίκη μας. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι σωματεία σαν τον Έσπερο είναι κοσμήματα για το ελληνικό μπάσκετ και θα ήταν ευχής έργον να μείνει στη κατηγορία”.

Για το ρόστερ που έχει στη διάθεση του:

“Ξεκινώντας το πρωτάθλημα ως αντίπαλος της Χαλκίδας θεωρούσα ότι έχει ρόστερ για να πρωταγωνιστήσει στη κατηγορία. Στη διάρκεια της χρονιάς συνέβησαν πολλά πράγματα και προέκυψαν πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα το ρόστερ να αλλάξει αρκετά. Πρέπει το υπάρχον ρόστερ να αξιοποιηθεί όσο καλύτερα γίνεται ώστε να μπορέσουμε να είμαστε αξιοπρεπείς στην προσπάθεια της σωτηρίας”.