Καρατζάς: «Περιμένα την πορεία αυτή»

Για πρώτη φορά η Πεντέλη φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα φλερτάροντας  έντονα με την άνοδο. Η ομάδα των βορείων προαστίων επικράτησε εκτός έδρας του ΔΑΣΑΛ απολαμβάνοντας τη μοναξιά της κορυφής στην Α΄ ΕΣΚΑ ανδρών. Ο τεχνικός της ομάδας, Αλέξης Καρατζάς μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, τους στόχους που θέτει, αλλά και για το επερχόμενο ντέρμπι κορυφής με τον Σπόρτιγκ.

Αναλυτικά:

Για την εκτός έδρας νίκη επί του ΔΑΣΑΛ:

«Το παιχνίδι ήταν επικίνδυνο γιατί αυτή η ομάδα μόλις είχε αλλάξει προπονητή και είναι σε μεταβατική φάση. Δεν είχαν άγχος οπότε τους έκανε ακόμα πιο επικίνδυνους. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι ίσως επειδή βρισκόμασταν κοντά στη κορυφή αποπροσανατολιστήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιαστήκαμε πολύ πιο σοβαροί, ενώ ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Τελικά κερδίσαμε εύκολα».

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδα του:

«Περίμενα μία τέτοια πορεία. Θεωρώ ότι η ομάδα από πριν είχε δείξει τη δυνατότητα να χτυπήσει την άνοδο. Στα πρώτα τρία ματς ξεκινήσαμε με δύο ήττες κάτι που κλόνισε το ηθικό της ομάδας. Μέσα μου, όμως είχα τη σιγουριά ότι αν η ομάδα συνεχίσει να δουλεύει καλά θα ερχόταν αυτό το σερί των οκτώ συνεχόμενων νικών. Ήταν κάτι αναμενόμενο για εμένα. Είναι σημαντικό ότι κρατήσαμε όλο κορμό σε σχέση με πέρσι, οπότε θέλαμε πολύ λίγο χρόνο προσαρμογής. Κάναμε δύο προσθήκες (Κοσμίδης, Χαρτοματσίδης), οι οποίοι με την εμπειρία τους και το δεδομένο ταλέντο που διαθέτουν μπόρεσαν άμεσα να βοηθήσουν. Αποκτήσαμε και τον Κανταρτζή που τα λόγια γι’ αυτόν τον παίκτη περισσεύουν ».

Για τους στόχους της Πεντέλης:

«Εμείς από την αρχή είχαμε βλέψεις για το κάτι παραπάνω, όμως γνωρίζαμε ότι τον πήχη θα τον ανέβαζε η δουλειά και ο επαγγελματισμός των παικτών. Σ’ αυτό το κομμάτι έχω την τύχη να διαθέτω παίκτες που δουλεύουν σε επαγγελματικά πλαίσια όντας παρόντες πάντα στις προπονήσεις και μία διοίκηση που παρέχει τα πάντα. Σε αυτή τη προσπάθεια υπάρχουν και οι αφανείς ήρωες, το έργο των οποίων όμως είναι σημαντικότατο. Η δουλειά που κάνουν ο γυμναστής, Νίκος Δημητρακής και οι δύο συνεργάτες μου, Δήμος Μπρούσαλης και Ζαχαρίας Μάτσας είναι σημαντικό και προσφέρουν ο καθένας με τον τρόπο του πολλά πράγματα στην ομάδα».

Για το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με το Σπόρτιγκ:

«Από τη στιγμή που είμαστε μόνοι πρώτοι όλες οι ομάδες θα θέλουν να μας κερδίσουν. Ειδικά όταν μιλάμε για μία ομάδα όπως ο Σπόρτιγκ που δεν χρειάζεται να αναφερθώ στην ιστορία και την φανέλα του τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Έχει ίδιους στόχους με εμάς και σίγουρα θα παλέψει σκληρά. Είναι ένα ματς από αυτά που όταν είσαι παίκτης θες να παίζεις κι όταν είσαι προπονητής θες να κοουτσάρεις. Ανυπομονώ για τη Δευτέρα. Είναι ένα ντέρμπι το οποίο το κάνει ακόμα πιο δύσκολο η έδρα του Σπόρτιγκ, όμως εμείς πάμε για τη νίκη».

Who is who

Ο Αλέξης Καρατζάς γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και από την ηλικία των 8 ετών άρχισε η επαφή του με το μπάσκετ. Από το 1996 μέχρι σήμερα είναι στις υποδομές του Αμαρουσίου, ενώ το 2007 ανέλαβε τη ΦΕΑ στη Β’ ΕΣΚΑ. Το 2009 αποφάσισε να σταματήσει το μπάσκετ, καθώς τον κέρδισε η προπονητική κι έτσι βρέθηκε στο πλευρό του Νίκου Οικονόμου στον Ιωνικό Ν.Φ. Το 2010 συμφώνησε με τη Πεντέλη όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.