Καραχάλιος: «Καταφέραμε κάτι πολύ σπουδαίο και πρωτόγνωρο»

Ο ΚΑΟ Μελισσίων από την προηγούμενη Κυριακή(12/5) μετά τη νίκη με 66-63 απέναντι στον Λοκρό Αταλάντης είναι ο πρωταθλητής του 2ου ομίλου στην Γ’ Εθνική και από του χρόνου θα αγωνίζεται στην Β’ Εθνική.

Του Βασίλη Μιχαήλ
Σπουδαστής Μονοετούς τμήματος ΚΑΡ

Ένας εκ των βασικών συντελεστών στη φετινή επιτυχία των ‘’πορτοκαλί’’ ήταν ο 22χρονός Βασίλης Καραχάλιος που αν και σε τόσο νεαρή ηλικία, ήταν ο παίκτης-κλειδί της φετινής εξαιρετικής σεζόν της ομάδας των βορείων προαστίων, δείχνοντας ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο με πολλές κερδισμένες μάχες στη ρακέτα βγάζοντας μοναδικό πάθος σε κάθε παιχνίδι των Μελισσίων. 

Ο 22χρόνος σέντερ αποδέχτηκε αμέσως την πρόσκληση και μίλησε για την φετινή πορεία της ομάδας, για τα πρώτα του μπασκετικά βήματα, τη συνεργασία με τον κόουτς Δάγλα, τη νέα πρόκληση που ανοίγεται για τα Μελίσσια μετά την άνοδο, τα χόμπι του, την καλύτερη αλλά και χειρότερη στιγμή της καριέρας του, την οικογένειά του ενώ σε ιδιαίτερα εύθυμο κλίμα εξήρε τον χαρακτήρα των συμπαικτών του.

Σχετικά με τα πρώτα του μπασκετικά βήματα:

«Ξεκίνησα την ενασχόλησή σου με το μπάσκετ σε ηλικία έξι ετών στην πλατεία Μακεδονίας στο Νέο Ηράκλειο, στην ομάδα του ΟΦΗ Ηρακλείου με προπονητή τότε τον Νίκο Δριμάλα. Παρέμεινα στον ΟΦΗ μέχρι τα 17 μου με τον ίδιο προπονητή. Είμαστε γενικά μπασκετική οικογένεια. Οι γονείς μου παλαιότερα έπαιζαν μπάσκετ, ενώ τόσο ο αδερφός μου όσο και η αδερφή μου ασχολούνται με το μπάσκετ. Ουσιαστικά ορμώμενος από τους γονείς μου ξεκίνησα το μπάσκετ. Πρώτα ξεκίνησε ο αδερφός μου και ύστερα αφού είπα στη μητέρα μου ότι ήθελα να ασχοληθώ με το μπάσκετ και από εκεί και πέρα ‘’κόλλησα’’ με το άθλημα».

Η συνεργασία με τον κόουτς Δάγλα

«Ο κ. Δάγλας είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Με εμπιστεύτηκε απόλυτα από την πρώτη μέρα μου στην ομάδα. Είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής. Γνωρίζει πολύ καλά την κατηγορία. Έχει τέσσερις ανόδους σε ισάριθμες χρονιές έχοντας κοουτσάρει ομάδες Γ’ Εθνικής. Δουλεύει πάρα πολύ σκληρά. Βγάζει πολύ πάθος τόσο στους αγώνες όσο και στις προπονήσεις και στο τέλος όλοι μας ανταμειφθήκαμε πανηγυρίζοντας την άνοδο».

Σχετικά με το ιδιαίτερα υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο της Γ’ Εθνικής.

«Η κατηγορία ήταν δύσκολη. Ο 0ΦΗ και ο Λοκρός ήταν δύο πάρα πολύ καλές ομάδες ενώ ο Αργοναύτης Τριγλίας, ο ΕΦΑΟΖ και το Κορωπί ήταν επίσης καλές ομάδες. Χωρίς να διαθέτουμε ένα ιδιαίτερο μπάτζετ και με έναν άκρως νεανικό ρόστερ και σκληρή δουλειά καταφέραμε κάτι πολύ σπουδαίο και πρωτόγνωρο για τα δεδομένα».

Σχετικά με το καλύτερο φετινό του παιχνίδι.

«Το καλύτερο φετινό μου παιχνίδι ήταν απέναντι στον ΟΦΗ στην Κρήτη. Την προηγούμενη αγωνιστική παίζαμε με τον Ίκαρο Νέας Σμύρνης εντός έδρας. Αν και προηγηθήκαμε με 18 πόντους χάσαμε. Αυτή η ήττα μας πείσμωσε πολύ και είπαμε όλοι ότι θα τα δώσουμε όλα με τον ΌΦΗ. Βγάλαμε ενέργεια στο γήπεδο και πήραμε μια σπουδαία νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες».

Η πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα του.

 «Τη δεύτερη μου χρονιά στον ΟΦΗ έσπασε τον αντίχειρα μου και έχασα πέντε παιχνίδια της ομάδας. Στεναχωρήθηκα καθώς θέλω να αγωνίζομαι και όχι να παρακολουθώ τα παιχνίδια από τον πάγκο. Την πρώτη μου χρονιά στα Μελίσσια είχα αρκετούς τραυματισμούς (διαστρέμματα). Αλλά φέτος όλα πήγαν τέλεια. Από την φετινή μου χρονιά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σε κάθε παιχνίδι πήρα αρκετό χρόνο συμμετοχής. Ο πρώτος μου προπονητής ο Στέλιος Σταυρόπουλος με εμπιστεύτηκε πάρα πολύ όπως και ο κόουτς Δάγλας, ο οποίος με χειρίστηκε πολύ καλά ενώ πολύ καλός ήταν και ο βοηθός του κ. Δάγλα, ο Λευτέρης Μπάρτζος, ο οποίος παλαιότερα αγωνιζόταν στα Μελίσσια».

Σχετικά με το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας.

«Το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν εξαιρετικό. Είχαμε τρεις παίκτες μεγαλύτερους σε ηλικία, τον Σωφρονά, τον Οικονομόπουλο και τον Καραβανά, οι οποίοι εμάς τους νεότερους μας συμβούλευαν. Είμαστε μια ομάδα με μέσο όρο ηλικίας 22-23 έτη. Είμαστε πολύ κοντά σε ενδιαφέροντα και η χημεία ήταν εξαιρετική. Εξαιρετική ήταν και η συνεργασία μας με τον γυμναστή της ομάδας, τον Λευτέρη Ευστρατίου, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του (22 ετών) δείχνει απίστευτη ωριμότητα και από την πλευρά του συνέβαλλε στη φετινή εξαιρετική πορεία της ομάδας».

Παραμονή στην ομάδα

«Αναφορικά με του χρόνου πρόθεσή μου είναι να μείνω στην ομάδα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος Είναι πολύ νωρίς βέβαια ακόμα. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τον κ. Δάγλα. Αλλά τονίζω επιθυμία είναι να είμαι στα Μελίσσια και του χρόνου. Η Β’ Εθνική θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και μας περιμένει μια απαιτητική σεζόν».

Σχετικά με το τι παρακολουθεί από αθλητικά.

«Παρακολουθώ πάρα πολύ ΝBAEuroleagueChampions League ενώ είμαι φανατικός οπαδός της Λίβερπουλ».

Πρότυπο καλαθοσφαιριστή.

«Μου αρέσει πολύ ο τρόπος παιχνιδιού του Πρίντεζη. Προσπαθώ να κλέψω το πεταχτάρι ενώ έχω εντυπωσιαστεί και από τον Αντετοκούνμπο».

Πρότυπο προπονητή.

«Κάθε προπονητής έχει κάποια χαρακτηριστικά με τα οποία πρέπει να ταιριάξουν οι παίκτες. Σύμφωνα με τον τρόπο παιχνιδιού μου θα ταίριαζα με το αγωνιστικό στυλ της Μπασκόνια. Οπότε θαυμάζω το κοουτσάρισμα του Περάσοβιτς».

Για το επόμενο βήμα της καριέρας του.

«Πηγαίνω βήμα- βήμα. Θέλω να αγωνιστώ στην Β’ Εθνική. Δεν είμαι ακόμα έτοιμος να κάνω το βήμα προς την Α2. Σε λίγα χρόνια όλα είναι πιθανά. Σε πρώτη φάση θέλω να δίνω το καλύτερό μου εαυτό. Δεν έχω σκεφτεί ακόμα να ασχοληθώ επαγγελματικά με το μπάσκετ. θα ήθελα να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ.

«Δεν είναι καθόλου ωραίο αυτό που γίνεται. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνουν τον κόσμο από το γήπεδο και αυτό είναι πολύ δυσάρεστο. Το μπάσκετ είναι το εθνικό μας άθλημα και δεν πρέπει να χαθεί».

Σχετικά με την στήριξη της οικογενείας του.

«Οι γονείς μου είναι δίπλα μου ο,τι και αν χρειαστώ. Με στηρίζουν οποιαδήποτε επιλογή και αν πάρω. Ήρθαν σε αρκετούς αγώνες ακόμα και στους εκτός έδρας όπου φέτος αγωνιστήκαμε και πολλές φορές εκτός Αθηνών. Ο αδελφός επίσης με στηρίζει πολύ. Από μικροί παίζαμε μαζί».

Καλύτερος χαρακτήρας στην ομάδα.

«Όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικά. Στις λεπτομέρειες ξεχωρίζει ο Μηνάς Στεργίου. Κάνουμε πολύ παρέα. Βέβαια όλοι είναι εξαιρετικοί και ο Θάνος Κοντός και ο Βασίλης Κυπαρίσης. Ο πιο «τρελός» είναι με διαφορά ο Οικονομόπουλος».

Σχετικά με τον πρόεδρο του ΚΑΟ Μελισσίων, κ. Δημήτρη Κωνσταντινίδη.

«Είναι πολύ καλός άνθρωπος. Με βοήθησε πολύ καθ’ όλη την διάρκεια της ομάδας. Έχτισε μια φιλική σχέση με όλους τους παίκτες της ομάδας και ήταν δίπλα μας όταν χρειάστηκε ενώ παρακολουθεί από κοντά όλα τα τμήματα του συλλόγου».

Σχετικά με την ερχόμενη σεζόν.

«Για μια εβδομάδα έχουμε ρεπό. Μετά τις 15 Αυγούστου ξεκινάμε προετοιμασία. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία. Στην Β’ Εθνική πολλά παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Εκτός από 2-3 ομάδες που ξεχωρίζουν οι υπόλοιπες είναι ισοδύναμες αλλά όπως προείπα πρώτο μας μέλημα είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία. Το να ανέβουμε είναι πολύ δύσκολο αλλά όπως στη ζωή έτσι και στο μπάσκετ ποτέ δεν ξέρεις».