«Καυτές» κόντρες σε πολλαπλά επίπεδα

Έκτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου και η αδρεναλίνη ανεβαίνει συνεχώς. Ημέρα γεμάτη ντέρμπι η αυριανή σ’ όλα τα επίπεδα κορυφής αλλά και βάσης.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά, ξεκινώντας από τη «μάχη» στις πρώτες θέσεις όπου ξεχωρίζει το ντέρμπι του τρίτου Πευκοχωρίου απέναντι στη δεύτερη Ελευθερούπολη, με το σωματείο της Χαλκιδικής να έχει στα υπέρ του τη νίκη στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι με 78-83 μέσα στο γήπεδο της μεγάλου αντιπάλου του και την ομάδα της Καβάλας να είναι έτοιμη να «σπάσει» με τη σειρά της το πλεονέκτημα της έδρας.

Δύσκολη αποστολή έχει και η πρωτοπόρος ΧΑΝΘ η οποία υποδέχεται την αρκετά ανεβασμένη Μακάμπη και θέλει οπωσδήποτε νίκη προκειμένου να μην δώσει την ευκαιρία στους άλλους «μνηστήρες» της κορυφής να την απειλήσουν (η Ελευθερούπολη βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω, και το Πευκοχώρι δύο).

Ο Μακεδονικός θα διεκδικήσει τη 11η νίκη του μέσα στην έδρα της Αγ. Βαρβάρας ενώ θα είναι η δέκατη επιτυχία για τη Κομοτηνή αν τα καταφέρει κόντρα στον Ορφέα Ν. Σκοπού.

Ντέρμπι όμως όπως προαναφέραμε δεν υπάρχουν αυτή τη Κυριακή μόνο στη μάχη ανόδου αλλά και αποφυγής της… καθόδου, δηλ. του υποβιβασμού. Η Αναγέννηση Φλόγας για να διατηρήσει τις ελπίδες της, έστω κι αν είναι λίγες, χρειάζεται να συνεχίσει τις νίκες και να επικρατήσει μετά τον Απόλλων και των Τιτάνων Δράμας όσο δύσκολο κι αν μπορεί να αποδειχτεί αυτό. Οι Δραμινοί πάντως θα παρουσιαστούν με τον πολύπειρο προπονητή Νίκο Γρηγοριάδη πάλι στον πάγκο τους με στόχο να πάρουν τη πέμπτη φετινή νίκη τους διπλασιάζοντας ταυτόχρονα τα θετικά αποτελέσματα απέναντι στους Θεσσαλονικείς.

Τέλος, να επιστρέψει στις νίκες μετά από καιρό θα προσπαθήσει ο Απόλλων Καλαμαριάς κόντρα στον Μαρμαρά ο οποίος θα παλέψει για τη πρώτη του φετινή επιτυχία.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

Ν. Μαρμαράς – Απόλλων Καλαμαριάς (Σιθωνίας, 18:00)
Αναγέννηση Φλόγας – Τιτάνες Δράμας  (ΔΑΚ Πολίχνης, 18:00)
ΧΑΝΘ – Μακάμπη  (ΧΑΝΘ, 18:00)
Ορφέας Ν. Σκοπού – Κομοτηνή (Ν. Σκοπού, 18:00)
Αγ. Βαρβάρα μ- Μακεδονικός (ΔΑΚ Ποταμουδιών, 18:00)
Πευκοχώρι – Ελευθερούπολη  (Ν. Τριγλίας, 18:00)
ρεπό ο Μαντουλίδης