Κεραμέας: «Ούτε ίχνος αναπτυξιακής λογικής…»

Τη φιλοσοφία του Μαντουλίδη και την αναγκαιότητα ύπαρξης κι άλλων ομάδων με τον ίδιο σκοπό τονίζει ο Νίκος Κεραμέας στη συνέντευξη που έδωσε στο επίσημο σάιτ του ΣΕΠΚ. Ο προπονητής του Μαντουλίδη υπογραμμίζει επίσης την ανυπαρξία ίχνους «αναπτυξιακής λογικής στα πρωταθλήματα όπως είναι η Α2, η Β’ Εθνική ή η Γ’ Εθνική»…

«Συνεχίζουμε και του χρόνου στα βήματα που έχει χαράξει ο ιδρυτής του Μαντουλίδη, με το σωματείο να βαδίζει μαζί με τα εκπαιδευτήρια. Μας ενδιαφέρουν άμεσα και απόλυτα οι μικρές ηλικίες και για αυτό ρίχνουμε βαρύτητα στα τμήματα υποδομής, από το μίνι ως το εφηβικό.

Για του λόγου το αληθές η ανδρική μας ομάδα είναι η εφηβική που στελεχώνεται από 2-3 άτομα, που κι αυτά είναι σε μικρή ηλικία ώστε να έχουμε ένα δεμένο σύνολο. Ο μεγαλύτερος μας παίκτης είναι η σημαία της ομάδας ο Τράντας που είναι γεννημένος το 1987 και τον κρατήσαμε για την αξία του, αλλά και για το γεγονός ότι πέρσι υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό. Ο επόμενος είναι γεννημένος το 1992» τόνισε ο Νίκος Κεραμέας, που ανέφερε και τα παραδείγματα του Πανιωνίου και του Ικάρου Καλλιθέας, ομάδων «που υπηρετούν τον ίδιο σκοπό με ένα άλλο πλάνο» ως εφάμιλλα του Μαντουλίδη.

Όσο για τους στόχους του Μαντουλίδη; «Εμπιστευόμαστε τα παιδιά στα προπονητικό τιμ που θεωρούμε ότι είναι όσο καλύτερα μπορεί να γίνει. Έχουμε την αρωγή του σχολείου και βαδίζουμε έτσι. Θέλουμε να παίζουμε καλά, να διακρινόμαστε. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, κάτι που σημαίνει ότι στον πρωταθλητισμό δεν μπορούμε να πούμε όχι, παρότι δεν είναι ο αυτοσκοπός μας. Είμαστε ένα ερασιτεχνικό σωματείο που δεν πληρώνει τους παίκτες. Νομοτελειακά θα πάνε εκεί όλες οι ομάδες. Εμείς πήγαμε σε αυτό το μοντέλο πολύ νωρίτερα, λόγω φιλοσοφίας».

Οσο για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ; «Το ότι δεν υπάρχουν μικροί παίκτες στην Α1 δεν είναι πρόβλημα. Αυτό γινόταν και παλιά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ίχνος αναπτυξιακής λογικής στα πρωταθλήματα όπως είναι η Α2, η Β’ Εθνική ή η Γ’ Εθνική. Δεν μπορεί -για παράδειγμα- ο Μαντουλίδης να χρησιμοποιεί στο πρωτάθλημα 16 παίκτες κάτω των 19 ετών κι οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου να χρησιμοποιούν στο σύνολο λιγότερους! Για ποιο λόγο δηλαδή υπάρχει η Β’ κι η Γ’ Εθνική; Για να παίζουν οι 30άρηδες κι οι 40άρηδες» αναρωτήθηκε ο έμπειρος προπονητής.

Και ολοκληρώνοντας ευχήθηκε: «Μακάρι να αντέξει το μπάσκετ. Να παρθούν σωστές αποφάσεις για τις μικρές ηλικίες, τις εθνικές κατηγορίες και οτιδήποτε γίνει να γίνει για καλό»