Κλήρωσε στη Γενεύη για τους ομίλους των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο…

rio_omiloi

Η κληρωτίδα στη Γενεύη είχε κέφια, βγάζοντας δύο εκ διαμέτρου αντίθετους σε δυναμική ομίλους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, δίχως όμως οι ιθύνοντες τη FIBA να ξεκαθαρίσουν το τοπίο για τους νικητές των προολυμπιακών τουρνουά! Ο Α΄ όμιλος των Ολυμπιακών Αγώνων μπορεί να χαρακτηριστεί “λογικός” με τις ΗΠΑ να είναι τα απόλυτο φαβορί, ενώ στον Β΄ όμιλο η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη. Αργεντινή, Ισπανία, Βραζιλία και Λθουανία θα… κονταροχτυπηθούν για μία θέση στον ήλιο.

Όσον αφορά τι μέλλει γενέσθαι με τους νικητές των προολυμπιακών τουρνουά, η κατάσταση παραμένει θολή, καθώς η FIBA δεν ξεκαθάρισε από ποιο προολυμπιακό τουρνουά θα βγει ο “νικητής του προολυμπιακού 1”, ο “νικητής του προολυμπιακού 2” κι ο “νικητής του προολυμπιακού 3”. Κατά συνέπεια οι συμμετέχουσες ομάδες θα πρέπει να περιμένουν τις σχετικές διευκρινήσεις και στην ίδια μοίρα είναι φυσικά κι η εθνική μας ομάδα που δεν μπορεί να γνωρίζει ακόμη εάν καταφέρει να πετύχει την πρόκρισή της από το προολυμπιακό του Τορίνο, σε ποιον από τους δύο ομίλους θα βρεθεί τελικά.

Παρόντες στην κλήρωση της Γενεύης ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της ομοσπονδίας Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο Άρης Ζώης πρόεδρος της Επιτροπής Νέων της FIBA Europe και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ.

Group A

ΗΠΑ
Βενεζουέλα
Κίνα
Αυστραλία
Νικητής Προολυμπιακού 1
Νικητής Προολυμπιακού 2

Group B

Ισπανία
Αργεντινή
Νιγηρία
Βραζιλία
Λιθουανία
Νικητής Προολυμπιακού 3