Κορυφώνονται οι μάχες για Α2 και σωτηρία

puzzle-basketballΤρεις ομάδες διεκδικούν δύο θέσεις και μία τέταρτη… καραδοκεί για την τρίτη. Κάπως έτσι είναι η κατάσταση στην κορυφή του νοτίου ομίλου της Β΄ Εθνικής: μπερδεμένη! Σήμερα στις 17:00 θα διεξαχθεί η 29η αγωνιστική που αναβλήθηκε την Κυριακή λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της προηγούμενης εβδομάδας, και μάλλον δύσκολα θα ξεκαθαρίσει κάτι.

Το πιο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής θα διεξαχθεί στην Ελευσίνα, εκεί όπου ο (βαθμολογικά αδιάφορος) Πανελευσινιακός θα υποδεχτεί το Ηράκλειο, το οποίο χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη για να παραμείνει στη διεκδίκηση των δύο πρώτων θέσεων. Οι Κρητικοί είναι και αυτοί που έχουν το δυσκολότερο έργο μεταξύ των πρωτοπόρων, αφού ο μεν Πανιώνιος φιλοξενεί τον Κρόνο και είναι το ακλόνητο φαβορί για το (8ο συνεχόμενο) ροζ φύλλο αγώνα, ο δε Αμύντας υποδέχεται τον Ικαρο Νέας Σμύρνης με στόχο τη 13η σερί εντός έδρας νίκη.

Η κούρσα για τη σωτηρία

Όσον αφορά στη μάχη για τη σωτηρία, πολλά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν αυτή την αγωνιστική. Το ματς της χρονιάς δίνει ο Εργοτέλης απέναντι στον Ιωνικό Νίκαιας, γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση που σημειώσει την 5η σερί νίκη του, θα βρεθεί ακόμα πιο κοντά στο στόχο του. Οι Νικαιώτες, από την άλλη, μόνο αδιάφοροι δεν θα είναι πάντως, καθώς έχουν βάσιμες πιθανότητες να ανέβουν στην τρίτη θέση εφόσον κάνουν το δύο στα δύο.

Την ίδια ώρα ο Εσπερος ΑΟΠΑ θα δώσει τον δικό του τελικό στον Χολαργό, προσδοκώντας ότι θα σημειώσει τη νίκη που είτε θα τον διατηρήσει στο “παιχνίδι” της παραμονής, είτε θα τον βάλει σε θέση ισχύος -εφόσον ηττηθεί ο Εργοτέλης. Στο μεταξύ, εξαιρετικά στενά είναι τα περιθώρια για την Ενωση Ιλίου, η οποία δεν χρειάζεται μόνο δύο νίκες μέχρι τέλους, αλλά και ισάριθμες ήττες του Εργοτέλη. Αδιάφοροι είναι από βαθμολογικής πλευράς οι υπόλοιποι δύο αγώνες της ημέρας σε Ζωγράφο (Φιλαθλητικός-Κορωπί) και Χαλάνδρι (Προμηθέας-Παπάγος).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Ζωγράφου 17.00 Φιλαθλητικός-Κορωπί Πολυχρόνης, Πλιάκας
Ν. Περκίζας 17.00 Προμηθέας Χαλ.-Παπάγος Φραγκούλη, Καλογερόπουλος
Λίντο 17.00 Εργοτέλης-Ιωνικός Νίκαιας Λιότσιος, Μαντήλας
Ν. Σμύρνης 17.00 Πανιώνιος-Κρόνος Αναστασίου, Σπυρόπουλος
Υμηττού 17.00 Αμύντας-Ίκαρος Ν. Σμ. Πόντας, Μπούκας
Β’ Ελευσίνας 17.00 Πανελευσινιακός-Ηράκλειο Κυριακόπουλος, Ρίζος
Β’ Κλ. Ιλίου 17.00 Ένωση Ιλίου-Νίκη Αμαρ. Ραχιώτης, Ορφανός Μ.
Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-Έσπερος ΑΟΠΑ Κοτσιμπός, Κώτσου