Κουφός: «Εχουμε προβάδισμα»

Εχει αγκαλιάσει τη δεύτερη θέση και πλέον η τύχη είναι στα χέρια του. Το Ρέθυμνο πραγματοποίησε ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Πιερικό Αρχέλαο, αποδεικνύοντας ότι έχει τον πρώτο λόγο για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μεγάλα σαλόνια. 

Σε δηλώσεις του ο Στέργιος Κουφός παραδέχθηκε ότι οι Κρητικοί έχουν το πάνω χέρι για την άνοδο, αλλά παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, για να μην υπάρξει εφησυχασμός.

«Ήμασταν πάρα πολύ καλοί και νομίζω ότι ο τρόπος που μας αντιμετώπισαν οι άνθρωποι και οι φίλαθλοι του Πιερικού/Αρχέλαλου αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα μας, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. Ακούσαμε πολύ όμορφα λόγια για τον τρόπο που παίξαμε και για την ομάδα μας, ενώ ο κόσμος της Κατερίνης μας χειροκρότησε στο τέλος του παιχνιδιού. Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη μεγάλη φιλοξενία που τύχαμε από όλο τον κόσμο της Κατερίνης, οι οποίοι δίδαξαν ήθος, κάτι το οποίο λείπει από το μπάσκετ», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός και συνέχισε:

«Τα μπράβο αξίζουν στα παιδιά, γιατί όλη αυτή την εικόνα της διαχείρισης αλλά κυρίως το να ξεκλειδώσουν τις αντίπαλες ομάδες το παίρνουν πολύ σοβαρά και κάνουν το καλύτερο. Ήμασταν πολύ διαβασμένοι στο παιχνίδι και σήμερα (σ.σ. το Σάββατο)».

Στη συνέχεια, ο κόουτς του ΑΓΟΡ αναφέρθηκε στην ομάδα: «Αν μου ζητούσατε να χαρακτηρίσω κάπως την ομάδα μας, θα την παρομοίαζα με την Λερναία Ύδρα, γιατί και 1-2 παιδιά όταν δεν πάνε καλά για 2-3 λεπτά είναι τόσο προσηλωμένα στην άμυνα και δεν χάνουμε τη συγκέντρωση μας. Καταφέραμε και κρατήσαμε μία πολύ καλή ομάδα στους 55 πόντους γιατί τα παιδιά ήταν πολύ συγκεντρωμένα.

Από εδώ και πέρα και εγώ που ήμουν φειδωλός, οφείλω να ομολογήσω ότι έχουμε το προβάδισμα για να ανέβουμε κατηγορία. Αυτό βέβαια αποτελεί μια τεράστια ευθύνη για εμάς, το οποίο πρέπει να διαχειριστούμε όπως πρέπει. Θα πρέπει να συνεχίσουν τα παιδιά να δείξουν αυτή την εικόνα και να με βγάζουν ασπροπρόσωπο. Είθισται οι ομάδες του Κουφού να είναι καλύτερες στον β’ γύρο, από ότι στον α’ και στο δεύτερο μισό, μέχρι τώρα έχουμε μόλις μία ήττα από το Λαύριο, όπου ήμασταν και εκεί εξαιρετικοί.

Είναι πολύ ιδιαίτερο αυτό το πράγμα για μένα. Δεν υπάρχουν μαγικά, μόνο η δουλειά και η προσήλωση που μπορεί να φέρει τα αποτελέσματα. Φυσικά και παίζει σημαντικό ρόλο, ότι σε κάθε παιχνίδι βγάζουμε και άλλο πρωταγωνιστή».

«Έχουμε το προβάδισμα, αλλά ξαναλέω ότι θα πρέπει να το αποδεικνύουμε συνέχεια. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Α2 και αυτό το γνωρίζουμε καλά. Τα παιδιά είναι συνειδητοποιημένα και από μόνα τους θα διατηρήσουν την ίδια σοβαρότητα. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα η ομάδα πλέον, πρέπει να ανέβει, γιατί το αξίζει με τις εμφανίσεις της, τον τρόπο που δουλεύουμε και τις χαρές που μας δίνουν τα παιδιά».

Πηγή: www.ret.gr