ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Γιατράς: Σεβόμαστε, δεν φοβόμαστε τον αντίπαλό μας – Ον. Κάτας: Είναι ένας τελικός, όλα είναι ανοικτά…

Την ευχή να είναι η τελευταία φορά που ένας τελικός διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί δίχως κόσμο, έκαναν παίκτες, προπονητές, αλλά και οι ιθύνοντες την ΕΟΚ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον 46ο τελικό Κυπέλλου ανδρών, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Προμηθέα Πάτρας. Ο τεχνικός των Πατρινών Μάκης Γιατράς τόνισε ότι ο ίδιος και οι παίκτες του σέβονται, αλλά δεν φοβούνται τον αντίπαλό τους, ενώ δεν έκρυψε ότι στόχος τους είναι η κατάκτηση του τροπαίου. Από την πλευρά του κι ο προπονητής του Παναθηναϊκού Οντέτ Κάτας μίλησε για σεβασμό που τρέφουν για τον αντίπαλό τους, ενώ τόνισε πως τα πάντα θα κριθούν από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν οι παριστάμενοι στην συνέντευξη Τύπου.

Από πλευράς ομοσπονδίας ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ Αριστείδης Γολέμης τόνισε: «Καταφέραμε μέσα σε όλο αυτό το κακό που μας έχει συμβεί με την πανδημία να τελειώσουμε το Κύπελλο Ελλάδας, που είναι για την ομοσπονδία η μεγαλύτερη διοργάνωση. Λυπούμαστε που ο τελικός θα γίνει χωρίς κόσμο. Ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο. Στον τελικό είναι αντιμέτωπες δύο από τις καλύτερες ομάδες της χώρας μας, με ποιότητα και ιστορία. Ευχόμαστε να γίνει ένα καλό παιχνίδι και παρακαλώ τους αρχηγούς, τους προπονητές και τους παίκτες να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος. Εύχομαι υγεία σε όλους σας».

Μάκης Γιατράς (προπονητής Προμηθέα): «Εύχομαι να τελειώσει όλο αυτό που περνάμε, γιατί είναι κάτι δύσκολο, όχι μόνο για το μπάσκετ. Έχει ταλαιπωρηθεί πολύ ο κόσμος από την πανδημία κι εύχομαι του χρόνου να είναι διαφορετικές οι συνθήκες, με κόσμο στο γήπεδο. Εμείς επειδή πατάμε στα πόδια μας, ξέρουμε ποιοι είμαστε. Ξέρουμε ότι έχουμε μικρή ιστορία στο χώρο κι αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ομάδα, με μεγάλη ιστορία, που παίζει στην Ευρωλίγκα και έχει πολλή ποιότητα. Υπάρχει σεβασμός, αλλά όχι φόβος. Έχουμε διάθεση, έχουμε θέληση και θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι και μόνο που είμαστε στον τελικό. Θέλουμε το τρόπαιο και θα κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε. Τον Σεπτέμβριο κατακτήσαμε τον πρώτο μας τίτλο, το Σούπερ Καπ, και ένα Κύπελλο θα είναι μεγάλη επιτυχία όχι μόνο για την Πάτρα, αλλά και κάτι θετικό για όλο το μπάσκετ. Έχουμε έναν νέο παίκτη εδώ και δέκα μέρες, το πόσο τον έχουμε ενσωματώσει στην ομάδα μας θα φανεί αύριο στον τελικό».

Όντεντ Κάτας (προπονητής Παναθηναϊκού): «Συγχαρητήρια στον Προμηθέα που έφτασε στον τελικό. Ανυπομονούμε για το παιχνίδι αυτό. Έχουμε βελτιωθεί στην άμυνα στα τελευταία παιχνίδια και έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Έτσι μπορούμε να διαχειριστούμε και την πίεση που υπάρχει παίζοντας στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να μπορούμε να παίξουμε με πίεση. Φτάνουμε στον τελικό με πολύ σεβασμό για τον Προμηθέα. Την τελευταία φορά που παίξαμε εδώ (σ.σ. στο ΟΑΚΑ) μαζί τους χάσαμε. Νικήσαμε στην Πάτρα, αλλά είχαν πολλές απουσίες. Είναι ένας τελικός, όλα είναι ανοιχτά και είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με ποιότητα και ποτέ δεν είναι εύκολο, αλλά όλα αρχίζουν από την άμυνά μας. Αν βγούμε με την απαιτούμενη ενέργεια στο παρκέ και αξιοποιήσουμε το μέγεθός μας, θα παίξουμε με αυτοπεποίθηση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να στηριζόμαστε σε πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε, όχι σε πράγματα όπως το ποσοστό στα τρίποντα ή στις βολές».

Δημήτρης Αγραβάνης (αρχηγός Προμηθέα): «Βρισκόμαστε για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό. Πέρσι δεν τα καταφέραμε, φέτος είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο και θα δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Είχαμε πολλές δυσκολίες φέτος και με τον κορωνοϊό και με κάποιες αλλαγές ξένων, αλλά τώρα πιστεύω πως είμαστε στον καλύτερο βαθμό ετοιμότητας για το τέλος της σεζόν».

Ιωάννης Παπαπέτρου (αρχηγός Παναθηναϊκού): «Οι δύο ομάδες έφτασαν πανάξια εδώ πετυχαίνοντας σημαντικές νίκες. Και οι δύο είναι καλά προετοιμασμένες και είμαι βέβαιος πως θα γίνει ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό πρέπει να μάθεις να παίζεις με πίεση. Κάθε χρόνο έχουμε στόχο το νταμπλ κι έχουμε μάθει να ζούμε με αυτή την πίεση. Θέλουμε το Κύπελλο, τίποτα δεν είναι αρκετό για έναν τέτοιο σύλλογο με τόσο κόσμο πίσω του. Ο Προμηθέας έχει μια νέα προσθήκη, που θα δώσει αρκετά στον αντίπαλό μας, αλλά έχουμε εικόνα για το τι μπορεί να κάνει. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για όλους τους παίκτες των αντιπάλων και ανυπομονούμε για το παιχνίδι».