Κυριακού: «Η δουλειά να μιλάει περισσότερο από τα λόγια»

Ο Δημήτρης Κυριακού είναι ένας από τους προπονητές που έχουν… βγει προ πολλού εκτός συνόρων. Η μπασκετική παιδεία του είναι έντονα… αμερικανική και ο ίδιος “ψάχνεται” διαρκώς πάνω στο μπάσκετ και έχει εργαστεί σε χώρες του εξωτερικού. Την επόμενη σεζόν, πάντως, θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο, όπου θα έχει διπλό ρόλο. Εκτός από επικεφαλής προπονητής στις Ακαδημίες των Κρητικών, ο Δημήτρης Κυριακού θα συμμετάσχει και στο προπονητικό team της αντρικής ομάδας. Για αυτό το ρόλο μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr)…

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την συνεργασία του με το Ρέθυμνο:

«Θεωρώ χαρά μου και τιμή μου που με επιλέγει μία ομάδα Α1 να εργαστώ μαζί της σε διπλό ρόλο αναγνωρίζοντας τη δουλειά μου και στα δύο επίπεδα. Σκοπός μου είναι να καταφέρω να βγάλω ασπροπρόσωπους τους ανθρώπους που με επέλεξαν ανταποκρινόμενος πλήρως στις προσδοκίες τους. Γενικά το μότο μου είναι η δουλειά θα πρέπει να μιλάει περισσότερο από τα λόγια, κι αν λέμε κάτι θα πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα”.

Για τις ακαδημίες του Ρεθύμνου και τι μπορεί να περιμένει από εκεί η ομάδα:

«Το Ρέθυμνο αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική ομάδα της Κρήτης στην Α1. Έχει ανθρώπους με μεγάλη θέληση και πλάνα τα οποία αν υλοποιηθούν θα μπορέσουν να αποδώσουν στο θέμα των παικτών αλλά και στο θέμα των προπονητών. Είναι εξίσου σημαντικό ίσως και περισσότερο να βγάζεις προπονητές οι οποίοι εναρμονίζονται με το μπασκετικό στυλ της αντρικής ομάδας αλλά συγχρόνως έχουν γνώσεις να παράγουν αθλητές. Δουλειά μας είναι να βοηθήσουμε προπονητές να παράγουν αθλητές για την αντρική ομάδα γνωρίζοντας βέβαια πάντα τη δυσκολία του εγχειρήματος. Πιστεύω ότι όσο ποιοτικότερη δουλειά κάνουμε τόσο περισσότερους αθλητές θα μπορούμε να φέρουμε στο μπάσκετ από την ευρύτερη περιφέρεια του Ρεθύμνου αλλά και από όλο το νησί. Γενικά θέλουμε να δημιουργήσουμε παράδοση».

Για την αντρική ομάδα και τους στόχους τους φετινούς:

«Ελπίζω ότι κάθε φόρα θα θέτουμε ισχυρότερες βάσεις για να πλησιάζουμε περισσότερο τους δύο αιώνιους. Καλώς ή κακώς το να πάρεις πρωτάθλημα στην Ελλάδα είναι ουσιαστικά η τρίτη θέση. Η ζωή των προπονητών σε μία ομάδα που είναι αουτσάιντερ είναι μία ζωή υπερβάσεων που καλείσαι κάθε φορά να πιστοποιείς ότι είσαι ικανός να θέτεις καινούρια όρια για τον εαυτό σου και την ομάδα».