Κωνσταντινίδης: “Υπάρχει μιζέρια”

Το αντίκτυπο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης έχει αφήσει τα… σημάδια του πάνω στην ελληνική κοινωνία και κατ’ επέκταση στο μπάσκετ. Ο τεχνικός της Αναγέννησης Φλόγας, Χρήστος Κωνσταντινίδης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (sepk.gr), εκφράζοντας τους προβληματισμούς του για την κατάσταση που επικρατεί τόσο γενικότερα στη χώρα, όσο και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, στην οποία εργάζεται.

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, αλλά και την πορεία της Αναγέννησης Φλόγας, η οποία φιγουράρει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε:

Στη φετινή πορεία της Αναγέννησης Φλόγας: “Μέχρι στιγμής παίζουμε αρκετά καλά. Θα μπορούσε και καλύτερα, αλλά και χειρότερα. Είμαι πάντως ευχαριστημένος από την πορεία που έχει έως τώρα η ομάδα”.

Στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής: “Κάθε πέρυσι και καλύτερα, θα μπορούσαμε να λέμε. Πίστευα πως θα είναι καλύτερο, αλλά λόγω της κρίσης, που έχει επηρεάσει το μπάσκετ είναι χειρότερο κι έτσι όπως είναι τα πράγματα, όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση θα γίνεται ακόμα χειρότερη”.

Στις ομάδες που ξεχωρίζει στο πρωτάθλημα της τρίτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας: “Επειδή στην Ελλάδα κρινόμαστε σχεδόν αποκλειστικά εκ του αποτελέσματος, αυτές που είναι πρώτες στη βαθμολογία, είναι κι αυτές που ξεχώρισαν”.

Στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ: “Στο ελληνικό μπάσκετ αν δεν υπήρχε από τη μία ο Αγγελόπουλος και απ’ την άλλη ο Γιαννακόπουλος, δεν θα υπήρχε και μπάσκετ. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μιζέρια. Κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξει αυτό. Δε νοείται να υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιό τους και τις βενζίνες για να πάνε στην προπόνηση. Η κατάσταση είναι τραγική. Κι αυτό ισχύει περισσότερο για τις ομάδες της πόλης μου (σ.σ. Θεσσαλονίκη). Αν δεν υπήρχε το όνομα ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής,  τα σωματεία θα είχαν διαλυθεί. Εύχομαι το ελληνικό μπάσκετ, που είναι το μοναδικό που έχει προσφέρει τόσες χαρές, να συνεχίσει να προσφέρει χαρές από τις εθνικές κατηγορίες, μέχρι και την εθνική Ελλάδος. Εύχομαι σε όλες τις κατηγορίες να μην υπάρξει διάλυση κάποιας ομάδας”.