Κ. Καϊμακόγλου: “Να βελτιώσουμε κάποιους τομείς ακόμη”…

Στα παιχνίδια που έδωσε η ελληνική ομάδα στη Γερμανία εντοπίστηκαν τόσο τα δυνατά σημεία, όσο και (κυρίως) οι αδυναμίες της. Και σ’ αυτές τις τελευταίες στάθηκε ο Κώστας Καϊμακόγλου λίγο πριν την αναχώρηση της εθνικής ομάδας με προορισμό την Αθήνα.

“Είναι σημαντικό το ότι πήραμε αυτές τις νίκες, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα δείχνει αρχίζει να βελτιώνεται σε πολλά κομμάτια. Τα αποτελέσματα είναι κάτι, κυρίως για την ψυχολογία των παικτών, αλλά γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι στο Ευρωμπάσκετ τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά. Την εβδομάδα που μεσολαβεί μέχρι να αναχωρήσουμε για τη Λιθουανία, θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά, να βελτιωθούμε κι άλλο. Θα πρέπει να γίνει η άμυνά μας πιο δυνατή, να προσέξουμε τα ριμπάουντ, αλλά και τις συνεργασίες μας στην επίθεση, γιατί στο Ευρωμπάσκετ οι άμυνες θα είναι πολύ πιο σκληρές και θα πρέπει να αυτοματοποιήσουμε κάποιες καταστάσεις. Θα πρέπει επίσης να εκμεταλλευτούμε και τα τελευταία φιλικά στο τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank», ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στις επίσημες υποχρεώσεις μας”.

Φυσικά άπαντες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γνωρίζουν ότι το τουρνουά “Ακρόπολις” αποτελεί το… test drive και γι’ αυτό ο Καϊμακόγλου έστειλε μήνυμα στον κόσμο να βρεθεί στο ΟΑΚΑ! “Θέλουμε να δούμε τον κόσμο δίπλα μας. Έχουμε ταξιδέψει σε τρεις χώρες, η συμπαράσταση του κόσμου ήταν μεγάλη και θα θέλουμε να δούμε και στο ΟΑΚΑ τον κόσμο κοντά μας. Καταλαβαίνουμε ότι είναι μια δύσκολη περίοδος γενικότερα, αλλά και ειδικότερα εξαιτίας του καλοκαιριού, αλλά θα ήταν πολύ θετικό για εμάς να βιώσουμε τη συμπαράσταση του κόσμου, πριν αναχωρήσουμε για τη Λιθουανία”.