Λαρόζας: «Ηταν μια πρόκληση»

Μετά το 2009 ο Εθνικός είναι και πάλι Κυπελλούχος ΕΣΚΑΝΑ. Η ομάδα του Πειραιά στον μεγάλο τελικό που έλαβε χώρα στο κλειστό του Μοσχάτου επικράτησε με 69-63 του Μίλωνα κι έτσι πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου. Ο τεχνικός των νικητών, Στέφανος Λαρόζας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το Κύπελλο, αλλά και για τον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ, το οποίο δίνει το εισιτήριο για τη Γ’ εθνική.

Αναλυτικά:

Όταν αναλάβατε τον Εθνικό φανταζόσασταν ότι θα φτάνετε να πανηγυρίσετε το Κύπελλο;

«Ήξερα ότι ο Εθνικός έχει ένα πολύ καλό υλικό, το οποίο φτιάχτηκε το καλοκαίρι. Πιστεύω στους παίκτες που έχουν τα δικά τους θετικά και αρνητικά στοιχεία. Προσπαθούμε τα πλεονεκτήματα του κάθε αθλητή να τα βάλουμε μέσα στο ομαδικό παιχνίδι για να παίρνουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Πόσο δυσκόλεψε το έργο σας η απουσία του Θέμη Φωτόπουλου;

«Η απώλεια του Θέμη είναι πολύ σημαντική για την ομάδα, καθώς πρόκειται για ένα παίκτη που είναι πρώτος σε σκοράρισμα, ασίστ, κλεψίματα και είναι ο εγκέφαλος στο παιχνίδι μας. Από τη στιγμή που μπήκαμε μέσα στο γήπεδο δεν σταματήσαμε να έχουμε θέληση για τη νίκη. Η απουσία του Θέμη μας έβαλε ένα βαθμό δυσκολίας περισσότερο. Ήταν πρόκληση που θέλαμε να την πετύχουμε και τα καταφέραμε. Τώρα νιώθουμε διπλά ικανοποιημένοι από αυτήν την επιτυχία».

Ο πρώτος στόχος σας επετεύχθη με τη κατάκτηση του Κυπέλλου. Για που βάζετε πλώρη τώρα;

«Μα φυσικά για το πρωτάθλημα που θα οδηγήσει την ομάδα στη Γ’ εθνική. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης θα δικαιώσει τους αθλητές και το σύλλογο που έχει δώσει φέτος πολλά χρήματα και χρόνο για να δει την ομάδα του Εθνικού και πάλι στις εθνικές κατηγορίες. Με πολύ προσπάθεια θα τα καταφέρουμε».

Ποια είναι τα συναισθήματα που νιώθετε όντας πλέον Κυπελλούχος ΕΣΚΑΝΑ;

«Είναι μία ευχαρίστηση να κερδίζεις γιατί βλέπεις ότι οι κόποι σου και οι προσπάθειες σου έφεραν ένα αποτέλεσμα. Δεν πρέπει, όμως, να μένουμε σε αυτό γιατί στη ζωή είναι σημαντικό να κάνεις επιτυχίες αλλά θα πρέπει να μην σταματάς και να συνεχίζεις την προσπάθεια. Δεν κάναμε κάτι τρομερό. Υπάρχουν άνθρωποι που πετυχαίνουν πολύ σημαντικότερα πράγματα στη ζωή. Πρέπει να το ιεραρχήσουμε στο βαθμό που του αναλογεί».