«Επόμενο κίνητρο το καλύτερο ρεκόρ»

Η άνοδος ήταν εξ αρχής αυτοσκοπός για τον Αίολο και από τη στιγμή που τον υλοποίησε από την 24η αγωνιστική, μπορεί πλέον να χαλαρώσει και να επικεντρωθεί στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την Α2. Η μήπως όχι; «Πάντα πρέπει να βρίσκεις ένα κίνητρο να συνεχίζεις και το καλύτερο ρεκόρ στη Β’ Εθνική είναι ένας καλός λόγος να συνεχίσουμε να κερδίζουμε τους αγώνες που απομένουν» λέει στο Infobasket ο Γιώργος Λεπενιώτης.

Ο Αίολος (ή απλά… Τρίκαλα, όπως θα μετονομαστεί από το καλοκαίρι) χρειάζεται άλλες 3 νίκες σε 5 αγώνες (εκτός του 20-0 επί της Χαλκηδόνας) για να κάνει το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της Β’ Εθνικής, το οποίο μοιράζονται ο ΟΦΗ και η Νέα Κηφισιά (25-5) από την περσινή σεζόν. Πέρα από τα ρεκόρ και τα στατιστικά, πάντως, η ομάδα των Τρικάλων έχει κι άλλους λόγους να συνεχίσει σε αμείωτους ρυθμούς τη σεζόν.

«Οι περισσότεροι στην ομάδα είμαστε ηλικιακά φτασμένοι παίκτες και καθαροί επαγγελματίες, ξέρουμε να βρίσκουμε πάντα κίνητρο στο μπάσκετ» συνεχίζει ο 32χρονος γκαρντ, που τονίζει αναφορικά με το φετινό πείραμα των Τρικάλων, δηλαδή τη… σύναξη πολλών Θεσσαλών στην ίδια ομάδα. «Η φετινή χρονιά μας βγήκε, έχουμε καλό κλίμα και νομίζω ότι ο Αίολος αποτελεί πρότυπο για το πώς θα πρέπει να λειτουργούν οι ομάδες από εδώ και πέρα. Σιγά σιγά, όλοι επιστρέφουν στα σπίτια τους, με τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα».

Οσον αφορά την επόμενη σεζόν, στην Α2, ο στόχος είναι –κατ’ αρχάς- απλός κατά τον Γιώργο Λεπενιώτη: «θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την ομάδα σε ένα καλό επίπεδο και στην Α2. Πιστεύω ότι εξ αρχής η ομάδα δεν ήταν για να παίξει στη Β’ Εθνική και αυτό φάνηκε και στο γήπεδο».