Λιακόπουλος: «Ψυχολογική…ένεση η νίκη μας στον Αστακό»

Ο Νίκος Λιακόπουλος μίλησε στο faros-bc.gr για τη σπουδαία νίκη μέσα στον Αστακό τους στόχους της ομάδας καθώς και για το έντονο φιλανθρωπικό έργο του Φάρου Κερατσινίου.

-Ο Φάρος επικράτησε μέσα στον Αστακό σ’ ένα παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στην παράταση. Πόσο δύσκολο ήταν να αντιδράσει η ομάδα σε μία… «κατάρα» που την ακολουθούσε τα δύο τελευταία χρόνια;

«Για να είμαστε ειλικρινείς από δικά μας λάθη έφτασε το ματς στην παράταση. Έπρεπε να το είχαμε «καθαρίσει» χωρίς να χρειαστεί το επιπλέον πεντάλεπτο. Αλλά παθαίνουμε ένα «μπλακ άουτ» στα τελευταία λεπτά των αγώνων μας το οποίο δε μπορώ να εξηγήσω. Κάτι παρόμοιο έγινε και στον Ηρακλή αλλά εκεί δυστυχώς ηττηθήκαμε σ’ένα παιχνίδι που έμοιαζε δικό μας για τριαντα τρία λεπτά.
Το ότι αντιδράσαμε στην παράταση και βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα, δεδομένου και του κακού παρελθόντος που είχαμε στις παρατάσεις, για εμάς είναι πιο σπουδαίο ακόμα και από τη νίκη».

-Θεωρείς ότι φέτος έχετε αδικήσει τους εαυτούς σας;

«Σαφέστατα. Το υλικό που διαθέτουμε είναι ένα εκ των καλύτερων της κατηγορίας. Δεν ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν. Η προετοιμασία μας δεν ήταν αυτήν που έπρεπε και έτσι τώρα κάνουμε αγώνα δρόμου για να προλάβουμε τις ομάδες που «δουλεύτηκαν» σωστά με αποτέλεσμα να βρίσκονται και ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα. Το θετικό είναι ότι δε χάθηκε τίποτα και ότι είμαστε μέσα στους στόχους μας. Όλα θα κριθούν στα πλέι-οφς και εκεί επιθυμούμε να τα δώσουμε όλα για την άνοδο».

-Ποιος είναι ο στόχος του Φάρου στα επόμενα παιχνίδια;

«Καταρχάς θέλουμε να είμαστε υγιείς. Γιατί φέτος οι τραυματισμοί δε μας έχουν αφήσει να κάνουμε μια προπόνηση όλοι μαζί, για να μην αναφέρω τα επίσημα ματς. Από εκεί και πέρα στόχος μας είναι να τελειώσουμε αήττητοι το πρωτάθλημα ώστε να «πλασαριστούμε» όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία για να είμαστε σε προνομιούχα θέση στα πλέι-οφ».

-Τέλος, η ομάδα για ακόμη μία χρονιά φέτος δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο συμμετέχοντας σε διάφορες φιλανθρωπικές δράσεις. Κάνε μας ένα σχόλιο επ’ αυτού.

«Ο Φάρος έχει δείξει επανειλημμένως την ευαισθησία του σε θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας. Έτσι και φέτος συνεχίζει το φιλανθρωπικό του έργο με αμείωτο ρυθμό διευρύνοντάς το και σε άλλους τομείς όπως το «Χαμόγελο του παιδιού» . Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί ακόμη μία κίνηση που θα σας συγκινήσει όλους. Ένας επιπλέον λόγος που νιώθω περήφανος για το ότι είμαι παίκτης του Φάρου Κερατσινίου είναι και αυτός. Γι’ αυτό και προσπαθώ να γίνομαι καθημερινά καλύτερος και να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ στην ομάδα μου».