Λιόγας: «Ενας ακόμα τελικός»

Η αποστολή «Ερυθραία» στέφτηκε με επιτυχία και πλέον στην ΑΕΚ καλούνται να αντιμετωπίσουν το Παγκράτι σε έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών. Ο τεχνικός της «Ενωσης», Δημήτρης Λιόγας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη συνεργασία του με την ΑΕΚ, αλλά και για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο άγνωστο γι’ αυτήν πρωτάθλημα της Α2.

Αναλυτικά:

Για την συνεργασία του με την ΑΕΚ:

«Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με τεράστια ιστορία, φοβερή δυναμική και κόσμο που την ακολουθεί παντού. Η πρόταση της με υποχρέωσε να την αποδεχτώ χωρίς δεύτερη σκέψη. Στην πραγματικότητα είμαι περήφανος που είμαι προπονητής της ΑΕΚ. Είναι μία πρόκληση για εμένα αλλά και για την ομάδα που βρίσκεται για πρώτη φορά στην Α2. Σε μία κατηγορία δηλαδή με μεγάλο ανταγωνισμό και ιδιαιτερότητες. Στο διάστημα που είμαι προπονητής μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση ο παλμός που ο κόσμος μας υποστηρίζει στα εκτός έδρας παιχνίδια. Θέλω να τονίσω ότι αυτή η υποστήριξη είναι σε απόλυτα φίλαθλα πλαίσια».

Για την μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΚ στην Α2:

«Η ΑΕΚ έχει κάνει 3 ήττες εκ των οποίων η μία είναι πολύ κακή. Αυτή με την Ελευσίνα στο γήπεδο μας θα τη κουβαλάμε. Τα άλλα 2 παιχνίδια με Ίκαρους και Απόλλωνα είναι ματς που θα μπορέσουμε να τα παίξουμε στο δεύτερο γύρο στο γήπεδο μας και μπορούμε να τα καλύψουμε. Η αλήθεια είναι ότι οι δύο πρωτοπόροι δεν έχουν γνωρίσει ακόμα ήττα κι αυτό δυσκολεύει τα πράγματα για την ΑΕΚ.

Η ομάδα προσπαθεί να προετοιμαστεί για το κάθε ματς ξεχωριστά και βλέπει μόνο τον αμέσως επόμενο αντίπαλο που τώρα τυχαίνει να είναι το Παγκράτι σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, καθώς δεν θα έχουμε το κόσμο και τον Νοέα. Παράλληλα αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι παράλληλα με την προετοιμασία για κάθε ματς πρέπει να κάνουμε και δουλειά που δεν έγινε εξαιτίας της έλλειψης προετοιμασίας. Προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο ώστε να ήμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι στο μέλλον. Το ευχάριστο είναι ότι η ομάδα διαθέτει έμπειρους επαγγελματίες αθλητές, οι οποίοι έχουν ξανακάνει πρωταθλητισμό και αντιλαμβάνονται πιο εύκολα τη θέση της ομάδας και τις απαιτήσεις».

Για το παιχνίδι με το Παγκράτι:

«Για εμάς το Παγκράτι είναι ένας ακόμα τελικός. Οι αντίπαλοι μας στη θέση 3 και 4 έχουν πολλούς παίκτες και η έλλειψη του Νοέα σε αυτό το ματς γίνεται μεγαλύτερη. Παρά τα προβλήματα η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να έχει από εδώ και πέρα το απόλυτο στο γήπεδο της. Η εικόνα που έχω από τα μέχρι τώρα παιχνίδια είναι ότι ο κόσμος αποτελεί πραγματικά μία υπερπολύτιμη βοήθεια και πηγή έμπνευσης για την ομάδα ιδιαίτερα τώρα που κρατάει την υποστήριξη του σε αθλητικά πλαίσια. Είναι φανερό ότι η διοίκηση ενώ έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα που δεν αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι έχει καταφέρει να χτίσει ένα καλό δίαυλο επικοινωνίας με τους φιλάθλους, η υποστήριξη των οποίων στο βαθμό που κινείται σε φίλαθλα πλαίσια μας δίνει μεγάλη δύναμη. Η ΑΕΚ έχει έναν δύσκολο δρόμο μπροστά της και αξίζει τον κόπο να πάρουμε το μέγιστο που μπορούμε από τους φιλάθλους χωρίς περαιτέρω τιμωρίες που στερούν κομμάτι από τη δύναμη μας».