Λόλας: «Εμείς έχουμε το πάνω χέρι»

Η αναμέτρηση του Αμύντα με την ΑΕΚ κλέβει την παράσταση στο αυριανό πρόγραμμα του νότιου ομίλου της Β’ Εθνικής και ο Δημήτρης Λόλας μίλησε στην “ΩΡΑ των σπορ”, τονίζοντας ότι η ομάδα του είναι αυτή που έχει το πάνω χέρι για τη νίκη. Τους λόγους μπορείτε να τους διαβάσετε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Δημήτρη Τσοπανάκη…

Αναλυτικά ο Δημήτρης Λόλας μίλησε:

Για την ΑΕΚ και για το ποιος είναι το φαβορί στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής:

«Προερχόμαστε από πέντε συνεχόμενες νίκες και παρόλο που φέραμε κάποια άσχημα αποτελέσματα στην αρχή της χρονιάς, θεωρώ ότι έχουμε το πάνω χέρι και λόγω έδρας και λόγω αγωνιστικής κατάστασης και ψυχολογίας. Συν ότι έχουμε και το κίνητρο ότι αντίπαλος είναι η ΑΕΚ. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι όμως, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Η ΑΕΚ λόγω ιστορίας και φανέλας θα έπρεπε να βρίσκεται σε παραπάνω κατηγορία, ωστόσο εμείς έχουμε φτιάξει ένα δυνατό σύνολο και ανταγωνιστικό».

Για το αν θα παίξουν ρόλο στο ματς οι άμυνες ή ο έλεγχος του ρυθμού:

«Πιστεύω ότι θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι με δυνατές άμυνες. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο παράγοντα. Πολλά θα παίξουν ρόλο. Πιστεύω ότι θα μετρήσουν πολύ οι κατοχές της μπάλας της κάθε ομάδας, είτε από ριμπάουντ, είτε από λάθη της αντίπαλης ομάδας».

Για το ποιος πιστεύει ότι είναι ο παίκτης-κλειδί της ΑΕΚ, που θα πρέπει να περιορίσουν ώστε να φτάσουν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα:

«Κυρίως αυτός που φαίνεται να έχει το μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση, είναι ο Πολυτάρχου. Παρόλα αυτά, υπάρχουν 8-9 ισάξιοι παίκτες, ποιοτικοί και οποιοσδήποτε μπορεί να σου κάνει την ζημιά. Δεν θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε κάποιο συγκεκριμένο παίκτη, αλλά σε όλους».

Για το αν έχουν σκεφτεί την επόμενη μέρα σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος είπε:

«Το έχουμε σκεφτεί, αλλά στην κατάσταση που είμαστε τώρα, δεν είναι μόνο στο δικό μας χέρι η κατάκτηση της 2ης θέσης. Ακόμη και σε περίπτωση νίκης μας, πρέπει να έρθουν αποτελέσματα υπέρ μας και κατά της ΑΕΚ και του Ψυχικού. Παρόλα αυτά, έχουμε βάλει στόχο να μην χάσουμε άλλο παιχνίδι φέτος και από και πέρα στο τέλος της σεζόν θα φανεί τι έχουμε καταφέρει και θα κριθούμε βάσει των αποτελεσμάτων».