Μάγειρας: «Οφείλουμε να το σεβαστούμε»

Η νίκη επί του Ιωνικού Νέας Φιλαδελφείας ήταν ένα αποφασιστικό βήμα παραμονής για το Μαρούσι που πλέον μπορεί να βλέπει τη συνέχεια του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής Βορρά με λιγότερο άγχος. Ο τεχνικός των “κιτρινόμαυρων”, Βαγγέλης Μάγειρας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη σημασία της νίκης επί του Ιωνικού, το ρόστερ που παρότι “χτίστηκε” την τελευταία στιγμή εντούτοις συνδυάζει εμπειρία και ενθουσιασμό, ενώ δεν αρνήθηκε να κάνει έναν μίνι απολογισμό για τη μέχρι τώρα πορεία του Αμαρουσίου.

Αναλυτικά:

Για τη νίκη επί του Ιωνικού Ν.Φ.:
“Ήμασταν πολύ αγχωμένοι για αυτό το παιχνίδι γιατί γνωρίζαμε ότι έπρεπε να το κερδίσουμε πάση θυσία, ώστε να βάλουμε ακόμα έναν διεκδικητή της παραμονής από κάτω μας. Κάνοντας και δεύτερη νίκη επί του Ιωνικού θα πρέπει πλέον να κάνει μία περισσότερη νίκη από εμάς για να μας βάλει από κάτω.
Στο πρώτο ημίχρονο πληρώσαμε το άγχος μας όντας κακοί στην επίθεση κι αυτό μας στοίχισε αναγκάζοντας μας να κυνηγάμε στο σκορ. Στο ημίχρονο μιλήσαμε με τα παιδιά και καταφέραμε να αποφορτίσουμε την ομάδα με αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο να έχουμε το απαιτούμενο καθαρό μυαλό ανεβάζοντας παράλληλα την πίεση στην άμυνα. Μας βοήθησε πολύ ο επιθετικός οίστρος των Μπάρδα και Κουπίδη”.

Για το ρόστερ που έχει στη διάθεση του:

“Ο Θέμης (Κουπίδης) παραμένει ένα τεράστιο ταλέντο κι αν συνεχίσει να προπονείται όπως τώρα θα δούμε τελείως διαφορετικά πράγματα και θα θυμηθούμε τον Θέμη του παρελθόντος. Ταλαιπωρήθηκε πολύ στην καριέρα του από τραυματισμούς, όμως ελπίζω ότι αυτά θα μείνουν στο παρελθόν και θα μπορέσει να δείξει τις τεράστιες δυνατότητες που έχει. Όταν έχουμε τον Κουπίδη και τον Μπάρδα μαζί στο γήπεδο το σκοράρισμα μας απλώνει και ανεβαίνει κάτι που βοηθάει πολύ στο παιχνίδι τον Μαχαίρα, ο οποίος όταν είναι μόνος όλες οι αντίπαλες άμυνες κλείνουν πάνω του.
Επίσης είναι σημαντικότατη η παρουσία των Κερασοβίτη και Δορκοφίκη, οι οποίοι δίνουν πολλές λύσεις με την εμπειρία τους. Ο Γιώργος είναι βαρόμετρο για εμάς γιατί εκτός από αρχηγός, μας βοηθά με την τεράστια προσωπικότητα που διαθέτει κρατώντας όλες τις ισορροπίες εντός ομάδας. Ο Δορκοφίκης αποτελεί μία μεγάλη λύση στη θέση “4” σε άμυνα και επίθεση.
Σημαντικό ρόλο στην ομάδα διαδραματίζουν και τα παιδιά που έρχονται από το πάγκο (Κωνσταντακόπουλος, Παπαδημητρίου, Σημαιόπουλος και Καμπούρης) δίνοντας μας την ώθηση που χρειάζεται η ομάδα για να μπορέσει να κάνει σκληρές προπονήσεις, ενώ παράλληλα δίνουν ποιοτικές ανάσες στην διάρκεια του παιχνιδιού”.

Για την μέχρι τώρα πορεία του Αμαρουσίου:
“Εμείς πληρώνουμε ότι χάσαμε τέσσερα δικά μας παιχνίδια. Οι αγώνες με Αίαντα, Αιγάλεω, Ηρακλή, Ανατόλια ήταν δικοί μας και για διαφορετικούς λόγους το καθένα τα χάσαμε. Αν είχαμε κερδίσει τώρα θα ήμασταν πολύ πιο ψηλά. Εμείς θέλουμε μέχρι το τέλος της σεζόν να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί παίζοντας όσο καλύτερο μπάσκετ γίνεται, ώστε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε. Αγωνιζόμαστε για μία ιστορική ομάδα και όλοι οφείλουμε να το σεβαστούμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Γενικότερα μέσα στη σεζόν αντιμετωπίσαμε μεγάλα προβλήματα με τις διαιτησίες, όμως σεβόμενοι την ιστορία μας δεν μπήκαμε στη διαδικασία να βγάλουμε ανακοινώσεις”.