Μάχες παραμονής σε πολλά μέτωπα

basketball-image-free-images-misc-artistic-145002Η μάχη για τον τίτλο κορυφώνεται στο νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής, ωστόσο δύσκολα θα αλλάξει κάτι μετά το πέρας της αυριανής 25ης -και προτελευταίας- αγωνιστικής. Ο Ιωνικός Νίκαιας και ο Εθνικός υποδέχονται δύο ομάδες που παίζουν μόνο για την αξιοπρέπεια τους (το Μαρούσι και το Ηράκλειο αντίστοιχα), ενώ μακριά από το γήπεδο του αγωνίζεται μόνο ο Αετός. Βέβαια, θα πρέπει να συμβούν πολλά για να σπάσει το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί του νότιου ομίλου (6 διαδοχικές νίκες έχει η ομάδα του Κώστα Παπαμάρκου) από τον Πόλις Καλλιθέας, ο οποίος έχει κλείσει ένα γύρο χωρίς νίκη (13 συνεχόμενες ήττες)…

Πολύ πιο αμφίρροπα μοιάζουν να είναι τα παιχνίδια στα οποία εμπλέκονται οι ομάδες που μάχονται για την παραμονή τους. Στο κλειστό Δαΐς, κατ’ αρχάς, ο Δούκας θα εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή του εφόσον νικήσει τον Χολαργό, ο οποίος χρειάζεται κι αυτός από τη μεριά του πάση θυσία το ροζ φύλλο αγώνα. Κομβικής σημασίας είναι και ο αγώνας που δίνει το Περιστέρι στην Ερυθραία, ενώ θεωρητικά εύκολο έργο έχει η Ενωση Ιλίου, που φιλοξενεί τον Ιωνικό Ν.Φ. Τέλος, στο μοναδικό παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο Αμύντας υποδέχεται την υποβιβασμένη Νήαρ Ηστ.

Ματς-φωτιά σε Πεύκα, Εύοσμο, Κατερίνη και Βόλο

Η μάχη για την αποφυγή της 11ης θέσης -και τελευταίας που οδηγεί στη Γ’ Εθνική- είναι η μόνη που έχει ενδιαφέρον στον βόρειο όμιλο. Οι εμπλεκόμενοι, πάντως, δεν είναι λίγοι… Τα παιχνίδια-φωτιά της 25ης αγωνιστικής γίνονται στα Πεύκα, στον Εύοσμο, στην Κατερίνη και στον Βόλο. Στα Πεύκα οι Μαχητές Δόξας μόνο αδιάφορα δεν θα… σφυρίζουν (κυνηγούν την 3η θέση) απέναντι στο Αιγάλεω, το οποίο από την άλλη δεν έχει περιθώριο για στραβοπάτημα, το οποίο θα σημάνει πιθανότατα και τον υποβιβασμό του.

Αυτό το… στραβοπάτημα θα εύχονται να ακούσουν οι άλλες τέσσερις ομάδες που μάχονται για τη σωτηρία τους και πολύ περισσότερο ο Αργοναύτης Καλαμαριάς (παίζει στον Βόλο με την τοπική Νίκη), ο Αίας Ευόσμου (υποδέχεται το Πευκοχώρι των 6 σερί νικών) και το Αργος Ορεστικό, το οποίο θα έχει δύσκολο έργο στην Κατερίνη απέναντι στον Πιερικό Αρχέλαο, ο οποίος χρειάζεται τη νίκη για να εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή του.

Πολύ μικρότερο είναι το βαθμολογικό ενδιαφέρον στα άλλα τρία παιχνίδια της ημέρας. Η Λιβαδειά παίζει με το Στρατώνι (που θα κατέβει με εννέα παίκτες) με στόχο τη νίκη που θα της διασφαλίσει τη 2η θέση και το μπαράζ ανόδου, ενώ η Δόξα Λευκάδας κλείνει τους εντός έδρας αγώνες της χρονιάς με αντίπαλο τη ΧΑΝΘ. Τέλος, ο Ηρακλής Κοζάνης φιλοξενεί την Ελευθερούπολη, στο ματς που μάλλον θα κρίνει τη 12η θέση του βόρειου ομίλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Γήπεδο Ωρα Αγώνας Διαιτητές Σκορ 1ου γύρου
Κερατσινίου 17.00 Εθνικός-Ηράκλειο Αναστόπουλος Α.-Δημόπουλος 67-68
Ν. Ερυθραίας 17.00 Πανερυθραϊκός-Περιστέρι Διμπινούδης-Αναγνώστου 52-51
ΔΑΚ Δαΐς 17.00 Δούκας-Χολαργός Παπαφωτίου-Τσαρούχα 79-74
Εθν. Αντίστασης 17.00 Πόλις Καλλιθέας-Αετός Σπυρόπουλος Σ.-Φραγκούλη 76-80
Β’ Κλ. Ιλίου 17.00 Ενωση Ιλίου-Ιωνικός Ν.Φ. Ραχιώτης-Καλαϊτζάκης 73-67
Υμηττού 17.00 Αμύντας-Νήαρ Ηστ Μαραμής-Κονταράτος 65-61
ΔΑΚ Νίκαιας 17.00 Ιωνικός Νίκαιας-Μαρούσι Παπαθανασίου-Καλδάρης 79-78


Βόρειος όμιλος

Γήπεδο Ωρα Αγώνας Διαιτητές Σκορ 1ου γύρου
ΔΑΚ Κοζάνης 17.00 Ηρακλής Κ.-Ελευθερούπολη Τζιβελεκίδου-Λόρτος 77-79
ΔΑΚ Ευόσμου 17.00 Αίας Ευόσμου-Πευκοχώρι Tσιαπλής-Ελευθεριάδης 93-86
Λιβαδειάς 17.00 Λιβαδειά-Στρατώνι Γερακίνης-Ζάχαρης 66-80
Ν. Ιωνίας Μαγν. 17.00 Νίκη Βόλου-Αργοναύτης Αργυρού-Ταρενίδης Κ. 79-80
ΔΑΚ Λευκάδας 17.00 Δόξα Λευκάδας-ΧΑΝΘ Μαντήλας-Ζέρβας 75-51
ΔΑΚ Πεύκων 17.00 Μαχητές Δόξας Π.-Αιγάλεω Παπαδόπουλος Θ.-Φακίτσας 79-70
ΚΓ Κατερίνης 17.00 Πιερικός Αρχέλ.-Αργος Ορ. Τζίμα-Θεοδώρου 60-73