Μάχη για τη δεύτερη και την τρίτη θέση

gsl-efkarpiaΜετά τον μαθηματικό υποβιβασμό και των τεσσάρων ομάδων που θα αγωνίζονται του χρόνου στη Γ΄ Εθνική, η δεύτερη και η τρίτη θέση είναι οι μόνες εκκρεμότητες που απέμειναν στον βόρειο όμιλο της Β΄ Εθνικής. Η δεύτερη θέση έμοιαζε καπαρωμένη εδώ και πολύ καιρό από την ΑΕΛ, ωστόσο οι δύο σερί ήττες που υπέστη έχουν περιπλέξει την κατάσταση και φυσικά οι “βυσσινί” δεν θα σκέφτονται κάτι άλλο εκτός από τη νίκη στον αυριανό αγώνα με το (γεμάτο προβλήματα και δίχως βαθμολογικό κίνητρο) Αργος Ορεστικό.

Ο ΓΣ Λάρισας προέρχεται από τρεις απανωτές νίκες, μείωσε τη διαφορά από την ΑΕΛ στους δύο βαθμούς και με το ντέρμπι της Λάρισας να περιμένει την τελευταία αγωνιστική, έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει… Αυτό βέβαια προϋποθέτει κατ’ αρχάς να φύγει με το διπλό από την Ευκαρπία, η οποία έχασε την προηγούμενη Κυριακή κάθε ελπίδα να παραμείνει στην κατηγορία. Πέρα από τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, πάντως, ο ΓΣΛ χρειάζεται προηγουμένως να διασφαλίσει και την τρίτη. Κάτι που ακόμα δεν έχει κριθεί, με την φορμαρισμένη Καστοριά (πέντε σερί νίκες) και τον Ερμή Λαγκαδά να ακολουθούν ένα βαθμό πιο πίσω. Αυτή την Κυριακή η μεν Καστοριά θα παίξει στο Ανατόλια, ο δε Ερμής θα υποδεχτεί το Στρατώνι.

Αγρίνιο, το πιο δύσκολο εμπόδιο του Αιόλου

Η προσπάθεια του Αιόλου Αστακού να κάνει το 26-0 ξεχωρίζει στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής. Η αήττητη ομάδα του Μιχάλη Κουταλιανού δοκιμάζεται στη δύσκολη έδρα του Αγρινίου, που προβάλλει ως το δυσκολότερο εμπόδιο που έχει απομείνει για το 28-0. Τέλος, ο Ιωνικός Ιωνίας θα φιλοξενήσει τους Τιτάνες Παλαμά, δύο ομάδες που εκτός από ουραγοί στον βόρειο όμιλο, μετρούν και επτά σερί ήττες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Κυριακή 24 Απριλίου

ΔΑΚ Αγρινίου 17.00 Αγρίνιο-Αίολος Αστακού Καρακάσης-Σοφιανόπουλος
Ιωνίας Διαβατών 17.00 Ιωνικός Ιωνίας-Τιτάνες Παλ. Μελανίδης-Ντόγκας
ΕΑΚ Λάρισας 17.00 ΑΕΛ-Άργος Ορεστικό Τζίμα-Τζιοπάνος Ν.
Λαγκαδά 17.00 Ερμής Λαγκαδά-Στρατώνι Ταρενίδης Στ.-Ταρενίδης Κ.
Ευκαρπίας 17.00 Ευκαρπία-ΓΣ Λάρισας Τσιαπλής-Παπαδόπουλος Θ.
Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Καστοριά Φακίτσας-Καλογερόπουλος