Μίσσας: «Πάθος και άμυνα έκριναν το παιχνίδι»

ÅËËÁÄÁ - ÌÁÕÑÏÂÏÕÍÉÏ (ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ ÍÅÙÍ ÁÍÄÑÙÍ 2013) Photo : Fiba EuropeΟ Κώστας Μίσσας απέδωσε στην άμυνα και το πάθος που έβγαλαν οι παίκτες του τη νίκη της Εθνικής Νέων Ανδρών επί της Σερβίας. 

«Είναι πάρα πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, γεμάτη σε όλα τα επίπεδα. Το παιχνίδι κρίθηκε στο κομμάτι της άμυνας. Ο Σιόλογκας έκανε καταπληκτική δουλειά πάνω στον Νόβακ, που είναι ένας από τους δύο καλύτερους παίκτες της Σερβίας. Με την τακτική που ακολουθήσαμε τους αναγκάσαμε να κάνουν πράγματα που δεν τους αρέσουν. Για 40 λεπτά ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Αν ήμασταν λίγο πιο ψύχραιμοι στις βολές και είχαμε καλύτερη ευστοχία σε κάποια ανοιχτά σουτ, τα πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα. Νομίζω πως το πάθος που έδειξαν τα παιδιά ήταν μοναδικό. Δεν υπήρχε φάση που να κυνηγήσαμε μια μπάλα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ομάδα μας πέρασε τόσα σοκ και είναι λογικό να έχουν επηρεαστεί οι παίκτες. Δική μας δουλειά είναι να διαχειριστούμε αυτό το πράγμα όσο το δυνατόν καλύτερα για να το πιστέψουν τα παιδιά και να βγάζουν πάθος, όπως έγινε σήμερα», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός. 

Όσο για τη συνέχεια και τον αγώνα της Τρίτης με την Ισπανία, είπε: «Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε. Εντάξει, ήταν μια πάρα πολύ καλή νίκη, αλλά έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Ισπανία. Είναι μια ομάδα που δεν μας ταιριάζει και πρέπει να σκαρφιστούμε κάποια τρικ για να ελέγξουμε το ρυθμό. Αν το κάνουμε, μπορούμε να βρούμε λύσεις και στην επίθεση να χτυπήσουμε με τα ατού μας έχοντας συγκέντρωση. Πρέπει για 40 λεπτά να είμαστε συγκεντρωμένοι στο κομμάτι του ρυθμού. Είναι μια ομάδα που σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε. Έχουμε παίξει δυο φιλικά κι έχουμε χάσει δύο φορές από την Ισπανία, στο ένα χάσαμε με 16 και στο άλλο με 15 πόντους. Όταν μια ομάδα είναι καλύτερη από σένα και σε έχει κερδίσει στα φιλικά, αυτό είναι καλύτερο για τον πιο αδύναμο. Τους απομυθοποιείς, γιατί βλέπεις πως και ο άλλος έχει δυο πόδια, δυο χέρια, είναι σαν και σένα δηλαδή, και μπορείς να τον αντιμετωπίσεις καλύτερα».

Αγραβάνης: «Μεγάλη δικαίωση η νίκη»

Ο Δημήτρης Αγραβάνης δήλωσε από τη μεριά του για τη μεγάλη νίκη επί της Σερβίας: «Είναι μια τεράστια δικαίωση για όλους εμάς. Για όλα τα παιδιά, γιατί κάναμε ένα στραβοπάτημα και εμείς ως ομάδα. Θεωρώ πως με την Αγγλία παίξαμε πολύ άσχημο μπάσκετ. Σήμερα, όμως, δώσαμε τα πάντα στο παρκέ. Υπήρξαν προς το τέλος κάποια ανάποδα σφυρίγματα από τους διαιτητές, παρόλα αυτά όμως πήραμε τη νίκη. Πάλι στον πόντο, όμως, είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις τέτοια ειδικά κόντρα σε μια ομάδα όπως είναι η Σερβία, η οποία θεωρείται από τις καλύτερες του τουρνουά.

Πιστεύω πως ο κόσμος ανεβαίνει όταν βλέπει ωραίες φάσεις, ωραίο μπάσκετ στην επίθεση και όταν βλέπει τον πάγκο μας παθιασμένο, όλα τα παιδιά να φωνάζουν παθιασμένα για τους πέντε που εκείνη την ώρα είναι στο παρκέ. Τότε ο κόσμος ταυτίζεται και δίνει και εκείνος όλο του το είναι για να κερδίσει η ομάδα. Μας βοήθησαν πάρα πολύ και τους ευχαριστούμε. Ελπίζω να είναι ακόμη περισσότερος στο επόμενο ματς. Είναι πολύ κρίσιμο παιχνίδι το αυριανό. Με νίκη προκρινόμαστε στους οκτώ, οπότε πρέπει να αφοσιωθούμε σε αυτόν τον αγώνα 100% και να κάνουμε ότι μας πει ο κόουτς.

Σήμερα ξεκινήσαμε λίγο νωθρά λίγο φοβισμένα, όπως και με την βοήθεια του κόσμου μπόρεσαν όλα τα παιδιά και έβγαλαν όλη την ενέργεια στο παρκέ. Ετσι καταφέραμε και πετύχαμε μια σπουδαία νίκη» τόνισε ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, που πρόσθεσε για τον έξαλλο πανηγυρισμό μετά το πρώτο του τρίποντο στην αναμέτρηση: «Ηταν αφιερωμένο κάπου αυτό το τρίποντο. Δεν χρειάζεται να πούμε που…».

Λιάπης: «Μακάρι να έρθει όλο το Ηράκλειο»

O Μιχάλης Λιάπης δήλωσε με τη δική του σειρά: «Παίξαμε πολύ καλά σήμερα. Καλύτερα από ότι στην προηγούμενη φάση. Στον αγώνα με την Σερβία κάναμε κατάθεση ψυχής, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αξίζαμε να κερδίσουμε. Ισως αν ήμασταν λίγο πιο εύστοχοι και πιο προσεκτικοί σε κάποιες λεπτομέρειες να παίρναμε και λίγο μεγαλύτερη διαφορά. Αλλά ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά. Σίγουρα μια τέτοια νίκη σου δίνει καλύτερη ψυχολογία, αλλά κερδίσαμε και το ξεχνάμε γιατί έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με την Ισπανία.

Πρέπει με την Ισπανία να παίξουμε όπως κόντρα στην Σερβία και ακόμη καλύτερα. Και θα πρέπει να είμαστε και πιο εύστοχοι. Εκεί έχουμε ένα θεματάκι, αλλά πιστεύω πως θα μπούνε…  Που θα πάει; Ο κόσμος σήμερα μας βοήθησε πάρα πολύ… Τις προηγούμενες μέρες είχαμε ζητήσει να μας στηρίξει και μας άκουσε… Ανταποκρίθηκε… Μακάρι να έρθει όλο το Ηράκλειο!».