Μίσσας: «Πρέπει να προσαρμοστούμε στην ταχύτητα»

Η Εθνική γνώρισε την ήττα στο πρώτο φιλικό και ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών Β’, Κώστας Μίσσας, μιλώντας στο επίσημο σάιτ της ΕΟΚ, σχολίασε την εικόνα της Εθνικής ομάδας:

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την Εθνική ομάδα της Αυστραλίας που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σίγουρα η μάχη ήταν άνιση. Παρόλα αυτά για 28 λεπτά δώσαμε μάχες σώμα με σώμα. Στη συνέχεια μείναμε από δυνάμεις και η ήττα ήρθε δίκαια. Τα στοιχεία που αποκομίσαμε από το παιχνίδι είναι ότι για να είμαστε ανταγωνιστικοί, πρέπει να προσαρμοστούμε στην ταχύτητα και στον τρόπο παιχνιδιού από πλευράς επαφής. Πιστεύω ότι αύριο θα είμαστε πιο έτοιμοι στα δύο αυτά σημεία».

Με τη σειρά του ο Μιχάλης Γιαννακίδης δήλωσε: «Παίζαμε με μια ομάδα που προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς αγώνες και ξέραμε ότι το έργο μας θα ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολο. Δεν προσαρμοστήκαμε στις συνθήκες του αγώνα γρήγορα, αλλά θα είμαστε σίγουρα καλύτεροι αύριο».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Αυστραλίας, Μπρετ Μπράουν : «Είδα πάρα πολλά θετικά σημεία στην ομάδα σήμερα, ειδικά στην επίθεση. Περιμένω σίγουρα περισσότερα στην άμυνα. Είμαι ευχαριστημένος με αυτό που είδα γενικά. Δεν είμαστε ακόμη εκεί που θέλουμε, έχουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα ειδικότερα στο κομμάτι της άμυνας και της ατομικής άμυνας. Αν παρουσιαστούμε στο παρκέ ως ομάδα και δείξουμε χαρακτήρα, αντιδρώντας σωστά, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε πολλά. Είναι πρόκληση και για μένα να διαχειριστώ αυτή την ομάδα σωστά. Ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι απλό, αλλά ταυτόχρονα και πολύ δύσκολο. Ξέρουμε πόσο δύσκολος είναι ο στόχος, αλλά αυτός είναι. Αυτό το πρώτο παιχνίδι με την Ελλάδα θα μας προσφέρει… πυρομαχικά για τη συνέχεια. Το βίντεο από αυτόν τον αγώνα θα μας δώσει πάρα πολλά στοιχεία, θα μας δείξει πολλούς τομείς στους οποίους θα πρέπει να βελτιωθούμε. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες. Έχουμε άλλους έξι αγώνες ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το ρολόι… χτυπά… Θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε και τα έξι για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Τέλος, ο παίκτης της Εθνικής Αυστραλίας Πατ Μιλς ανέφερε: «Ο στόχος μας είναι μέσα από αυτούς τους αγώνες να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα, καθώς αυτό που θέλουμε στο τέλος της διαδρομής είναι ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουμε την ομάδα να τα καταφέρουμε. Συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον, καταλαβαίνει το ρόλο ο ένας του άλλου, όλα είναι πιθανά. Οι καλύτερες ομάδες του κόσμου θα παίξουν σε διάστημα 15 ημερών. Η πρόκληση είναι μεγάλη και θα πρέπει να είμαστε εμείς, να είμαστε ο εαυτός μας όταν έρθει η ώρα να βγούμε στο παρκέ. Οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτά τα παιχνίδια».