Μαγειρας: «Η μοίρα των ομάδων»

Από ομάδα κόσμημα της Α1 το Μαρούσι μέσα σε ένα χρόνο υποβιβάστηκε δύο κατηγορίες και πλέον αγωνίζεται στην Β’ εθνική στον όμιλο του Βορρά. Ο Βαγγέλης Μάγειρας, ο οποίος έζησε εκ των έσω και τα χρόνια που η ομάδα βρισκόταν στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ .

Αναλυτικά:

Για τη θετική πρεμιέρα με την εντός έδρας νίκη επί του Αιγάλεω με 85-61:

“Είμαι ευχαριστημένος μόνο από τη νίκη γιατί στο μέτρο του δυνατού δεν παίξαμε κάτι ιδιαίτερο. Ήμασταν αρκετά αγχωμένοι γιατί ήταν πρεμιέρα και δεν ξέραμε καν το ρόστερ του αντιπάλου. Αυτό δημιούργησε άγχος. Από αυτή την εμφάνιση κρατάω το καλό αποτέλεσμα και τη διάθεση όλων των παιδιών παρά το άγχος. Μέσα στην εβδομάδα είδαμε τα λάθη που κάναμε και τα αναλύσαμε μαζί με τους παίκτες. Αισιοδοξώ ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιαζόμαστε πιο δεμένοι και πιο ανταγωνιστικοί”.

Για το παιχνίδι που έρχεται με τον Ηρακλή:

“Υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν βλέψεις για άνοδο. Μέσα σε αυτές τις ομάδες είναι ο Ηρακλής, ο Φίλιππος Βέροιας, ο Βόλος και έχω μάθει ότι είναι καλή ομάδα και το Ανατόλια. Αυτό δεν σημαίνει ότι υποτιμώ τις υπόλοιπες ομάδες. Παίζουμε κόντρα σε μία ιστορική ομάδα με βαριά φανέλα. Πάντα αποτελεί πρόκληση να αγωνίζεσαι μέσα στο Ιβανώφειο που είναι δύσκολη έδρα. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να το χαρούν οι φίλαθλοι μέσα σε κόσμια πλαίσια κι ας κερδίσει ο καλύτερος”.

Για τους στόχους που θέτει στο φετινό πρωτάθλημα
“Οι στόχοι που θέσαμε από τη πρώτη μέρα είναι η γρήγορη σωτηρία κι από αυτό δεν θα ξεφύγουμε ποτέ. Θέλουμε να μαζέψουμε βαθμούς γρήγορα για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας. Αφότου γίνει αυτό τότε θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε.
Ο δεύτερος στόχος είναι να βγάλει και πάλι προς τα έξω το Μαρούσι ένα υγιές πρόσωπο που θα αποτελέσει κόσμημα στη κατηγορία. Θέλουμε να είναι ένα ελκυστικό σωματείο για να έρθει να δουλέψει εδώ ο οποιοσδήποτε παίκτης και προπονητής. Υπάρχουν άνθρωποι γύρω από την ομάδα που κάνουν μία καλή προσπάθεια”.

Για το Μαρούσι που από την Α1 πλέον αγωνίζεται στη Β’ εθνική:

“Δυστυχώς το έχουμε βιώσει και με άλλες ιστορικές ομάδες. Κάποια στιγμή είναι η μοίρα όλων των αυτοκρατοριών μετά την ακμή να ακολουθεί η παρακμή. Το Μαρούσι είχε την τύχη και την ατυχία να έχει ένα μόνιμο οικονομικό αιμοδότη, τον κύριο Βωβό κι όχι 3-4 επιχειρηματίες που να βοηθούν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μόλις ο συγκεκριμένος άνθρωπος, μετά από κάποια χρόνια, αποσύρθηκε ο σύλλογος να πρέπει να προσαρμοστεί σε καινούρια δεδομένα πάρα πολύ γρήγορα. Ο χρόνος ήταν μικρός και οι άνθρωποι που βγήκαν μπροστά δεν είχαν τις εμπειρίες για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις που έχει μία ομάδα Α1”.

Για τις ευχές που κάνει για το νέο πρωτάθλημα:

“Ευελπιστώ να γίνει ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και στους δύο ομίλους. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες να υπάρχει υγεία και οι καλύτεροι ας διεκδικήσουν την άνοδο στην Α2. Πρέπει όλοι μας να καταφέρουμε να υπάρξει ένα υγιές πρωτάθλημα, να φέρουμε τον κόσμο πίσω σε αυτές τις κατηγορίες για να μπορέσει ξανά το μπάσκετ να έχει κόσμο σε όλα τα πρωταθλήματα”.