Μακράκης: “Ο διαιτητής ήταν σε σύγχυση”

Το πρωτόγνωρο περιστατικό, το οποίο διαδραματίστηκε την περασμένη Κυριακή στο κλειστό του Λίντο ανάμεσα στο παιχνίδι του Εργοτέλη και της Χαλκίδας, με το διαιτητή να δίνει τεχνική ποινή σε φίλαθλο ΑΜΕΑ, έκανε το γύρο σε όλα τα εγχώρια μπασκετικα σοκάκια. Η άποψη όμως των πληγέντων από αυτή την απόφαση, μόλις ακουστικε  από τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό «athleticradio 104,2», δια στοματι, Γιώργου Μακράκη, ο οποίος εξέφρασε τη γνώμη του  για ποιον λόγο ο ρέφερι  του ματς, οδηγήθηκε στην συγκεκριμένη απόφαση.

“Κάποιες φορές όλοι μας ξεπερνάμε τα όρια. Ο διαιτητής είχε μια ατυχή στιγμή. Φανταστείτε σε τι κατάσταση βρισκόταν εκείνη τη στιγμή. Του είπα ότι δίνει τεχνική ποινή σε ένα φίλαθλο που κάθεται στο ίδιο σημείο στα παιχνίδια όλων των ομάδων. Αλλωστε τα γήπεδα μας δεν έχουν φροντίσει να έχουν θέση για τους ΑμΕΑ. Ακόμα και αν του είπε κάτι αυτό δεν αφορά το παιχνίδι.  Ο διαιτητής μετά είπε ότι έδωσε την τεχνική στον πάγκο. Το γύρισε. Αλλά η τεχνική ποινή μέτρησε. Ο ίδιος διαιτητής έκανε πολλά λάθη γενικά στο παιχνίδι και κάποια καθοριστικά και για την εξέλιξη του αγώνα”.

Για το αν έχει ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο:

“Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. Το γεγονός μαρτυράει την κατάσταση που ήταν ο διαιτητής. Δυστυχώς αυτό έχει να κάνει και μια τακτική των ανθρώπων της Χαλκίδας οι οποίοι πιέζουν πολύ τους διαιτητές. Ο διαιτητής ήταν σε σύγχυση. Τα είχε χαμένα. Η ιστορία θα γραφτεί όμως. Αυτό το γεγονός είναι πράγματι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει”.

Για τις κακές διαιτησίες που έχει φέτος ο Εργοτέλης:

“Για μας πάντως είναι μια ακόμη κακή διαιτησία. Και  σε άλλα παιχνίδια είχαμε κακές διαιτησίες. Ειδικά τα εκτός έδρας. Δεν μιλήσαμε όμως. Για αυτό και αυτή τη φορά κάναμε μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Ισως όταν δεν μιλάς από κάποιους εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Εμείς θέλουμε μια ίση μεταχείριση. Τίποτε άλλο”.

Για την πορεία του Εργοτέλη:

“Στα τελευταία παιχνίδια παίζαμε με τους δυο πρωτοπόρους και θέλαμε να συναγωνιστούμε τις ομάδες τις κορυφής. Είχαμε απουσίες και τραυματισμούς. Προβλήματα που μας επηρέασαν. Θέλαμε να μπούμε στην τετράδα και να παλέψουμε μέχρι τέλους για κάτι καλύτερο. Τελικά χάσαμε τα δυο παιχνίδια με Ψυχικό και Χαλκίδα. Αν είχαμε πάρει έστω το ένα θα ήμασταν καλά. Θα κάνουμε όμως την προσπάθεια μας μέχρι το τέλος και ότι βγεί. Προσπαθούμε να καταξιωθούμε στην Γ’ Εθνική και πιστεύω ότι το έχουμε καταφέρει αυτό τα τελευταία δυο χρόνια. Γίνεται καλή δουλειά στην ομάδα , αλλά και στις υποδομές που έχουμε ένα καλό γκρούπ προπονητών. Με χαμηλό μπάτζετ και πολλά νέα παιδιά”.