Μανουσέλης: «Το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι εδώ»

Στη μάχη του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Τσεχία ρίχνεται αύριο η Εθνική ομάδα των Παίδων με πρώτο αντίπαλο την Πολωνία. Ο  Μάνος Μανουσέλης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη διοργάνωση που ξεκινά αύριο, αλλά και για τις προσδοκίες που υπάρχουν:

Αναλυτικά:

Για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα:

«Σε αυτές τις ηλικίες δεν μπορούν να γίνουν πολλές προβλέψεις. Υπάρχουν στη διοργάνωση παραδοσιακές δυνάμεις. Κάποιες τις γνωρίζουμε από τα φιλικά που έχουμε παίξει. Κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει από εδώ και εμπρός στο Πανευρωπαϊκό. Το σίγουρο είναι ότι το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι εδώ».

Για τον όμιλο της Εθνικής (Α’ όμιλος: Πολωνία, Τσεχία, Ισπανία, Ελλάδα):

«Είναι ένας δύσκολος όμιλος γιατί θα αντιμετωπίσουμε τη διοργανώτρια Τσεχία, την παραδοσιακή δύναμη Ισπανία και στη πρεμιέρα την Πολωνία. Το ζητούμενο είναι τι θα κάνουμε εμείς μέσα στο παρκέ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να καλύψουμε τις όποιες αδυναμίες έχουμε. Σαν ομάδα έχουμε ένα πρόβλημα με το ύψος γι’ αυτό θα πρέπει να πολεμήσουμε όλοι μαζί για τα ριμπάουντ.  Από εκεί και πέρα θα πρέπει να παίξουμε γρήγορα χωρίς όμως να ρισκάρουμε κάνοντας λάθη. Θέλουμε την αγωνιστική ταυτότητα που δείξαμε στα φιλικά να τη διατηρήσουμε και μέσα από τους αγώνες να βελτιωνόμαστε».

Για τις προσδοκίες του από τη διοργάνωση:

«Ο στόχος είναι να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται και να παλεύουμε κάθε δευτερόλεπτο. Να έχουν οι παίκτες νοοτροπία μαχητή. Δεν είναι θέμα της δυναμικότητας των αντιπάλων γιατί δεν τους ξέρουμε καλά. Στη προετοιμασία έχουμε δουλέψει σε πολλά πράγματα για να αντιδράσουμε σε οτιδήποτε μας παρουσιαστεί. Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία, δώσαμε 14 φιλικά και νομίζω όλα θα πάνε καλά. Γενικά έχει γίνει καλή δουλειά από την ομοσπονδία κι έχουμε μεγαλώσει τη βάση των παιδιών ηλικίας 1996-1997. Έχουμε καλό υλικό και χρειάζεται υπομονή για να έρθουν καλύτερες ημέρες».