Μαυροειδής και Καλαμπόκης στο camp της Ενωσης

kalabokis enwsiΜε τη συμμετοχή 66 παιδιών διεξάγεται  το φετινό camp της Ένωσης Ιλίου, από το οποίο μάλιστα δεν έλειψαν οι επισκέψεις επαγγελματιών, καθώς τόσο ο Δημήτρης Μαυροειδής όσο και ο Γιάννης Καλαμπόκης βρέθηκαν στο Ίλιον και μίλησαν στα παιδιά για το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα. .

Η ανακοίνωση:

«O A.O Ένωση Ιλίου διοργάνωσε για 4η συνεχή χρονιά το καθαρά μπασκετικό camp ΙΒC, που διεξάγεται από τις 21/06 έως και την 01/07 στο Β’ Κλειστό Ιλίου (Κακούρης) από τις 09.00 έως τις 13.30. Φέτος παρακολουθούν το camp 66 παιδιά γεννημένα από το 2002 έως και το 2006, ενώ 12 νέα άτομα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα! Το camp λειτουργεί σε τέσσερις σταθμούς που διδάσκουν οι coach Σώχος Δημήτρης, Σκαλωμένος Χρήστος, Αβραμίδης Γιάννης και Χούμου Μαρία, με την coach Κατσαρά Ελένα να είναι back up. Η όλη διοργάνωση διευθύνεται από τον υπεύθυνο οργανωτικού του συλλόγου, Κατσούλη Νίκο.

Τα αντικείμενα του camp είναι η μυϊκή ενδυνάμωση, τα βασικά του μπάσκετ και οι επιθετικές συνεργασίες δύο και τριών παικτών. Φέτος προστέθηκαν τέσσερα ανταγωνιστικά παιχνίδια με βαθμολογία για κάθε τμήμα ξεχωριστά και φυσικά 3Χ3 και διπλό. Ο εντατικός ρυθμός των προπονήσεων διεκόπη με ευχάριστο τρόπο από την επίσκεψη του διεθνούς παίκτη της ΑΕΚ, Μαυροειδή Δημήτρη. Ο ύψους 2,10μ. διεθνής παίχτης μάγεψε τα παιδιά με τη γεμάτη ποιότητα τοποθέτησή του για το μπάσκετ και την επισήμανσή του ότι πρώτα είναι το σχολείο και έπειτα το μπάσκετ (ο ίδιος έχει σπουδάσει Ιατρική). Χάρισε απλόχερα χαμόγελα όταν έπαιξε 3Χ3 με τους μικρούς αθλητές και άφησε βαθιά τυπωμένες στο μυαλό και στην ψυχή άριστες μπασκετικές στιγμές!

Την Παρασκευή 24/06 δεχθήκαμε «μπαράζ» επισκέψεων από το διεθνή διαιτητή κ. Ψαριανό Αλέξανδρο και τον διεθνή παίκτη της ΑΕΚ Καλαμπόκη Γιάννη. Ο διεθνής διαιτητής που σφυρίζει και στην Ευρωλίγκα μας κέρδισε με την απλή και πάνω από όλα ειλικρινή τοποθέτησή του στις ερωτήσεις των παιδιών. Έδωσε την ανθρώπινη διάσταση του διαιτητή και τόνισε την αναγκαιότητα να δεχθούμε όλοι ότι ο διαιτητής είναι συνεργάτης του αθλητή και όχι τιμωρός του! Ο Γιάννης Καλαμπόκης, γέννημα-θρέμμα του Δήμου Ιλίου, ανέλυσε την 20ετή πορεία του από τα ανοιχτά της περιοχής στις ομάδες της Α1 και της Ιταλίας , Γερμανίας και Ισπανίας καθώς και την επιστροφή του στην Ελλάδα, τη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα και την κατάκτηση της 3ης θέσης την Ευρώπη! Τόνισε ότι αυτό που θα δώσει μια σταθερή βάση στη ζωή είναι η οικογένεια και το σχολείο και ότι από αυτά τα δύο ξεκινάει η καθιέρωση στο χώρο του μπάσκετ.

Εμείς, σαν Ένωση Ιλίου, απλώς χαρήκαμε που και οι τρεις πρώτοι καλεσμένοι μας έβαλαν σαν πρωταρχικό στόχο των παιδιών-αθλητών μας τη σχολική επίδοση! Κάτι που θεωρούμε ότι πρέπει απαραίτητα να είναι και ο πρώτος νόμος στον κώδικα ενός αθλητή».

enwsi camp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

enwsi camp2