Μετροσέξουαλ και… καμάρι τους

Τους αποκαλούν Μετροσέξουαλ χωρίς εκείνοι να ενοχλούνται από τον χαρακτηρισμό. Δεν αναφερόμαστε ασφαλώς σε έναν ωραίο άνδρα που συναντά κανείς στο δρόμο και αντιλαμβάνεται ευθύς αμέσως ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη προσωπική του εμφάνιση αλλά σε αθλητές που θυμίζουν περισσότερο μοντέλα σε πασαρέλα αντί για brutal καταστάσεις.

Τι σημαίνει όμως μετροσέξουαλ; Πρόκειται για έναν όρο που εμφανίστηκε στο προσκήνιο στις αρχές του 21ου αιώνα και αναφέρεται  στους ετεροφυλόφιλους άνδρες οι οποίοι αναπτύσσουν μια ιδιαίτερα δυνατή ανησυχία για την εξωτερική τους εμφάνιση. Την ίδια στιγμή όμως, ο τρόπος ζωής τους συγκρίνεται με αυτό των ομοφυλόφιλων ανδρών σύμφωνα με τα στερεότυπα που έχουν επικρατήσει για τους τελευταίους.

Ο όρος πρωτοεμφανίστηκε σε ένα άρθρο του Μαρκ Σίμπσον («Εδώ έρχονται οι άνδρες του καθρέφτη») που δημοσιεύθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1994 στην εφημερίδα The Independent. Ο Σίμπσον εκεί περιέγραψε ως Μετροσέξουαλ «ο νεαρός άνδρας με υψηλό διαθέσιμο εισόδημα, που ζει ή εργάζεται στην πόλη (γιατί εκεί βρίσκονται τα καλύτερα καταστήματα), είναι ίσως η πιο πολλά υποσχόμενη καταναλωτική αγορά της δεκαετίας. Κατά τη δεκαετία του ’80, τον έβρισκες μόνο σε περιοδικά μόδας όπως το GQ, στις τηλεοπτικές διαφημίσεις για τα τζιν Levi’s ή σε gay bar. Κατά τη δεκαετία του ’90, βρίσκεται παντού και πηγαίνει για ψώνια».     

Σύμφωνα με έρευνα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σε ότι αφορά τους 20 πιο φανατικούς metrosexual των σπορ, το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο (αμερικάνικο και ευρωπαϊκό), το μπέιζμπολ αλλά και το τένις διαθέτουν πιστούς λάτρεις του είδους.

 

 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δικαίως βρίσκεται στη κορυφή της σχετικής λίστας. Καλοσχηματισμένα φρύδια, μαυρισμένο κορμί (ελέω σολάριουμ) και σχεδόν πάντα με μια μοδάτη τσάντα στο χέρι.

 

 

 

 

 

 

Τομ Μπρέιντ ή αλλιώς, ο σύζυγος της Ζιζέλ. Ο σούπερ σταρ των New England Partiots δεν αποχωρίζεται σχεδόν ποτέ τα μαύρα γυαλιά του, φοράει πάντοτε στενά τζινς ενώ αγαπημένο του αξεσουάρ είναι οι UGGs. Αυστραλέζικες μπότες αποκλειστικά για γυναίκες!!!

 

 

 

Στο Νο3 συναντάμε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Τα λόγια σαφέστατα περιττεύουν όταν αναφέρεται κανείς στον Άγγλο σούπερ σταρ των L.A. Galaxy. Μαζί με τη σύζυγό του Βικτόρια φιγουράρουν στα περιοδικά ως το βασιλικό ζεύγος του στυλ και του γκλάμουρ.

 

 

 

 

 

Τέταρτος ο φασιονίστας σταρ των New York Knicks Τάισον Τσάντλερ. Δεν χάνει επίδειξη μόδας και ντεφιλέ στην αμερικάνικη μεγαλούπολη παρά μόνο όταν έχει προπόνηση ή αγώνες. Η πρόσφατη εμφάνιση του στην εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης με κάπρι παντελόνι και μποτίνια άφησε τους πάντες άφωνους!

 

 

 

 

Ο Σουηδός Φρέντρικ Λουντμπέργκ έχει όλα τα προσόντα για μοντέλο εσωρούχων. Γι’ αυτό και ο Κάλβιν Κλάιν του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και ήταν το κεντρικό πρόσωπο στη καμπάνια της γνωστής φίρμας. Οι υπαινιγμοί ότι είναι ομοφυλόφιλος, ακόμη και όταν έπαιζε ποδόσφαιρο, τον κάνουν περήφανο. Το δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη του στους New York Times λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νιώθω περήφανος γιατί έχω πολλούς γκέι φίλους που έχουν εξαιρετικό γούστο».

 

 

Μια θέση πιο κάτω, στο Νο8 συναντάμε τον Ντουέιν Γουέιντ που αποτελεί fashion icon σε κάθε του εμφάνιση. Οι φωτογραφήσεις του για το περιοδικό GQ ολοένα και πληθαίνουν, όπως επίσης και οι εμφανίσεις του σε fashion shows και… κόκκινα χαλιά.

 

 

 

 

 

Ο Άλεξ Ροντρίγκεζ, ένας από τους πιο σέξι αθλητές του πλανήτη, με κατακτήσεις όπως η Μαντόνα και η Κάμερον Ντίαζ βρίσκεται στο Νο12. Τουλάχιστον, το μπρονζέ χρώμα του A-Rod είναι εκ γενετής. Όλα τα υπόλοιπα, απαιτούν χρόνο και χρήμα! 

 

 

 

 

 

Ο Αμάρε Στουνταμάιρ αρέσκεται τα δύο τελευταία χρόνια να εμφανίζεται… στη τρίχα. Από το 2010 που μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για λογαριασμό των Νικς άλλαξε τις στυλιστικές του επιλογές και φροντίζει ιδιαίτερα την εξωτερική του εμφάνιση με συχνές επισκέψεις σε σπα και ινστιτούτα ομορφιάς.

 

 

 

 

 

Ο Ραφαέλ  Ναδάλ βρίσκεται στο Νο18 ενώ ο Ντέρικ Ρόουζ στο Νο19. Ο γκαρντ των Μπουλς φημολογείται ότι ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για τη γκαρνταρόμπα του, την οποία στεγάζει σε δύο δωμάτια στο πολυτελέστατο διαμέρισμα του στον 84ο όροφο του κτιρίου Trump στο Σικάγο.