Με Αργυρόπουλο κόντρα στον Αρκαδικό

Η όλη αναστάτωση που υπήρξε στο περασμένο παιχνίδι για τον Απόλλωνα ανήκει στο μακρινό παρελθόν καθώς μπροστά τους έχουν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Αρκαδικό.

Η απουσία του Ιβάν Κρόλο προβληματίζει αλλά το θετικό είναι η επιστροφή του Νίκου Αργυρόπουλου. Ο έμπειρος πλέι μέικερ όλη τη βδομάδα προπονήθηκε σε χαλαρούς ρυθμούς ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα υποτροπής.

Κατά τα άλλα ο Νίκος Βετούλας δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Πετρόπουλος: « Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε»

Ηταν ένας από τους εναπομείναντες τέσσερις του αγώνα με την Κηφισιά. Ο Γιώργος Πετρόπουλος έχει αφήσει πίσω του το ματς της περασμένης αγωνιστικής καθώς η προσοχή έχει στραφεί   σε αυτό με αντίπαλο τον Αρκαδικό.

Ο 31χρονος φόργουορντ μίλησε στον SportfmΠάτρας 96.3, για την εμπειρία της περασμένης εβδομάδας, το ματς που έρχεται, την απουσία του Κρόλο, αλλά και το μυστικό του στα σουτ τριών πόντων.

– Γιώργο, πρωτόγνωρη η εμπειρία να παίζεις τέσσερις εναντίον τεσσάρων σε ένα παιχνίδι Α2 μπάσκετ…

Ναι, δεν μου έχει ξανατύχει αυτό, όπως και στα υπόλοιπα παιδιά που έπαιξαν ή δεν έπαιξαν τελικά σε αυτό το παιχνίδι. Ήταν κάτι που δεν συμβαίνει συχνά και είναι γεγονός πως ήταν παράξενο και μας έβγαλε έξω από τα νερά μας.

 – Στο άκουσμα ότι θα παίξετε 4Χ4 το πιστέψατε;

Μας φάνηκε παράξενο! Περιμέναμε ότι θα τιμωρηθούν ορισμένοι παίκτες και από τις δυο ομάδες αλλά όχι ότι θα μείνουμε 4 με 4.

– Το έχετε αφήσει πίσω σας αυτό το παιχνίδι και πλέον συγκεντρώνεστε για το ματς με τον Αρκαδικό;

Σίγουρα, κάθε παιχνίδι όταν είναι νίκη ή όταν είναι ήττα πρέπει να το αφήνεις πίσω σου και να κοιτάς τον επόμενο αγώνα. Ο τρόπος με τον οποίο προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι με τον Αρκαδικό είναι ο ίδιος ακόμα και αν είχαμε κερδίσει την Κηφισιά. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα και δεν μας επηρεάζει. Από εκεί και πέρα εμείς ξέρουμε τι να κάνουμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι του Σαββάτου και πάνω σε αυτό δουλεύουμε.

– Με αυτά που είδατε στην Κηφισιά, πιστεύεις πως ο Απόλλωνας έχει να φοβάται κάτι σε ότι αφορά την διαιτησία;

Το καλύτερο που έχει να κάνει ένας αθλητής είναι να μην ασχολείται με την διαιτησία, είτε τον αδικεί, είτε τον ευνοεί, είτε είναι αδιάφοροι.
Εγώ προσωπικά και φαντάζομαι και τα υπόλοιπα παιδιά, δεν ασχολούμαστε σχεδόν καθόλου με την διαιτησία, δεν περνάει από το μυαλό μας, ότι μπορεί να μας αδικήσουν και θα παίξουμε χωρίς να βρίσκεται αυτό καν στο μυαλό μας.

– Η απουσία του Κρόλο και το γεγονός ότι ο Απόλλωνας ενδεχομένως, θα αλλάξει τον τρόπο του παιχνιδιού του, επηρεάζει αφού θα αλλάξουν τα πλάνα;

Σίγουρα ο Κρόλο είναι σημείο αναφοράς για την ομάδα καθώς προσφέρει κάποια στοιχεία που δεν υπάρχουν σε άλλες ομάδες και αυτό προσπαθούμε να το εκμεταλλευτούμε μέσα στο παιχνίδι. Αυτό όμως, δεν λέει τίποτα, η ομάδα πρέπει να παίξει χωρίς τον Κρόλο, -αν τελικά δεν παίξει- και να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του αγώνα. Δεν πρέπει εξαιτίας μιας απουσίας να σκεφτόμαστε αρνητικά.

– Άλλωστε, ο Απόλλωνας και σε αυτό το ματς θα έχει την στήριξη του κόσμου.

Ο κόσμος μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ και ιδιαίτερα μέσα στην Πάτρα, που πραγματικά είναι μια δυνατή έδρα αλλά και εκτός έδρας που μας ακολουθεί. Νομίζω ότι ο κόσμος είναι ένα από τα στοιχεία που δίνουν την δυναμική σε μια ομάδα, και εξ αιτίας του κόσμου ο Απόλλωνας έχει μια πολύ μεγάλη δυναμική και στο πρωτάθλημα της Α2 και γενικότερα στο Ελληνικό μπάσκετ.

Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την στήριξη που μας έχει δώσει μέχρι τώρα, ελπίζω να συνεχίσει να μας δίνει αυτή την στήριξη και εμείς θα προσπαθήσουμε από την μεριά μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να πηγαίνει καλά η ομάδα και να είναι ευχαριστημένος.

– Σου κάνει εντύπωση πως ο Απόλλωνας έχει περισσότερο κόσμο και από μεγάλες ομάδες της Α1, ενώ το μπάσκετ δεν βρίσκεται και στην καλύτερή του φάση;

Το μπάσκετ σίγουρα δεν είναι στην καλύτερή του φάση, όπως και η γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι στην καλύτερή της φάση και αυτά τα δυο πράγματα είναι  αλληλένδετα. Σίγουρα, ο Απόλλωνας είναι από τις πολύ ισχυρές ομάδες στο ελληνικό μπάσκετ.

Είναι πάρα πολύς ο κόσμος που αγαπάει τον Απόλλωνα και επειδή το πρωτάθλημα της Α2 είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, ο κόσμος βρίσκει κίνητρο να έρθει και να βοηθήσει την ομάδα, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στις μεγάλες ομάδες της Α1, που γνωρίζουν από πριν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Σε σχέση βεβαίως με τον Απόλλωνα που ξέρουμε πως σε κάθε παιχνίδι, θα δώσουμε ένα ντέρμπι.

– Ποιο είναι το μυστικό σου στα σουτ των τριών πόντων, έχεις πολύ μεγάλη ευστοχία, σε αντίθεση με το σύνολο της ομάδας, που δεν τα πάει και τόσο καλά;

Δεν είναι θέμα μυστικού, είναι ο τρόπος με τον οποίο κάθε παίκτης παίζει το παιχνίδι του. Κάποιος άλλος είναι καλός στις διεισδύσεις, κάποιος άλλος στα σουτ και γενικά στα διάφορα κομμάτια του παιχνιδιού.

Το θέμα είναι να προσπαθείς να είσαι θετικός σε κάθε σημείο της ομάδας σου και από εκεί και πέρα να βγάζεις τα θετικά σου στοιχεία μέσα στο παιχνίδι, εμένα μπορεί να είναι το σουτ μου, αλλά πάντα μέσα από την ομαδική προσπάθεια και να βοηθήσω την ομάδα.