Με νεαρούς παίκτες θα συμμετάσχει η Καβάλα

Ο κύβος ερρίφθη για την Καβάλα, που αποφάσισε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α2 που θα ξεκινήσει στις 3/4, με το αγωνιστικό πρόσωπο που θα έχει η ομάδα πάντως να στηρίζεται κατά κύριο λόγο στους νεαρούς παίκτες του συλλόγου. Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρωινή FM 93,7”, όπου αναφέρθηκε στο σκεπτικό της απόφασης συμμετοχής της Καβάλας στο πρωτάθλημα.

“Η ΕΚ Καβάλας αποφάσισε να συμμετέχει στο πρωτάθλημα γιατί πέρα του ονόματος της είναι και οι νέοι αθλητές οι οποίοι είχαν την επιθυμία, ήθελαν να παίξουν μπάσκετ”, σχολίασε χαρακτηριστικά και συνέχισε: “Τα έξοδα αυτά τα οποία θα επωμιστούμε, είναι κυρίως για να έχει τη δυνατότητα ο προπονητής να χρησιμοποιήσει όσο το δυνατό πιο πολλούς νέους παίκτες. Να τους δώσει χρόνο συμμετοχής έτσι ακριβώς ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο τοπικό στοιχείο για να σχεδιάσει με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και έχοντας τις προϋποθέσεις, τη νέα χρονιά.

Για αυτό το λόγο και μόνο έστω και την τελευταία στιγμή θα παίξουμε στο πρωτάθλημα. Είχαμε κάποιες πληροφορίες ότι με τα συνεχή κρούσματα που ανεβαίνανε, δεν θα ξεκινούσε ποτέ το πρωτάθλημα. Βέβαια δεν είχαμε και τους στόχους τους οποίους έχει η γειτονική μας Ελευθερούπολη. Εμείς ξεκινήσαμε με 5 ήττες σε 5 αγώνες και στην ουσία οι στόχοι είχαν εγκαταλειφθεί από εκείνη τη διακοπή και μετά.

Νομίζω όμως ότι από αυτή την απόφαση που πήραμε, θα ωφεληθούν πολλοί νέοι παίκτες ενώ δεν υπάρχουν πάλι στόχοι και φιλοδοξίες. Θέλουμε να χτίσουμε την επόμενη χρονιά με καλύτερες βάσεις. Μπορούν να πάρουν χρόνο συμμετοχής και παιδιά από το εφηβικό και το παιδικό. Δεν υπάρχει η πίεση του αγώνα ότι πρέπει σώνει και καλά να πάρουν τη νίκη. Μπορεί αυτό να αποτελέσει και καλύτερη δοκιμαστική περίοδο για κάποια νέα παιδιά. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε τι πρόγραμμα θα βγει από τη στιγμή που υπάρχουν ομάδες που έχουν λιγότερα παιχνίδια, επειδή θα παίζουμε Τετάρτες και Σάββατα δεν θα υπάρχει χρόνος να γίνονται αυτοί οι αγώνες άρα κατά τη δική μου γνώμη πρέπει να μπουν μπροστά.
Βέβαια εμείς δεν αποφασίζουμε”.

Πηγή: proininews.gr